×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хамид Бари и Калин Стоянов повеждат листа на Пеевски в Бургас, но няма да им бъде лесно


Хамид Бари и Калин Стоянов повеждат листа на Пеевски в Бургас, но няма да им бъде лесно
За Втори МИР на Делян Пеевски му трябва като водач име с турски произход, но присъствието на Калин Стоянов ще предизвика фурор и едновременно напрежение
29 Август 2024, Четвъртък, 11:20 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Ако настоящият зам.-кмет на Айтос Калоян Калоянов стане зам.-министър на МВР обстановката в Бургаско ще се усложни 

Преданият на Делян Пеевски Хамид Хамид, известен в Бургаска област повече с бащиното си име – Хамид Бари, ще поведе за първи път листа във Втори МИР Бургас за 51-ото НС.

Хамид Хамид е член на парламента, представляващ ДПС от 2009 година – притежава редкия дълъг стаж като народен представител, с какъвто много малко избраници могат да се похвалят.

До този момент той водеше листата в Шумен.

Хамид е родом от тамошното село Сини вир. През годините, предан на каузата „ДПС“, политикът успя да се издигне в партията до зам.-председател на парламентарната група, а през последните месеци е известен и като един от най-верните съратници на Делян Пеевски

На Пеевски Хамид Хамид му е нужен в Бургаска област, която е изключително важна заради 4 общини, населени плътно с турски етнос – Руен, Сунгурларе, Айтос и в голяма степен Поморие.

По принцип през последните години ДПС печелеше между 2 и 3 места в парламента от Бургас и със сигурност крилото на Пеевски има шанс сега да изпрати поне 1, но не разполага с досегашните избраници, които останаха верни на Ахмед ДоганСевим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

Заради това е нужно име с турски произход начело.

Същинската кама в Бургаска област обаче ще е доскорошният вътрешен министър Калин Стоянов, за когото усилено се говори, че се впуска в политиката и ще се появи като участник в някоя от листите.

Калин Стоянов е роден в Бургас, направи достатъчно много за една година и половина за своите колеги, които тук буквално го боготворят. Много е вероятно и от лични симпатии той да получи гласове дори от семействата на свързаните с МВР хора. Стоянов, ако влезе в политиката, ще бъде видян освен в Бургас, още и като водач на един от МИР-овете в столицата, закъдето пък е нужно българско име.

Калин Стоянов има безупречна лична и професионална биография, ако се изключи общоизвестният слух, че е бил поставен на поста вътрешен министър от Делян Пеевски, заради което от ПП-ДБ твърдят, че си е затварял очите за купения вот през април т.г.

Евентуалният водач Хамид Хамид не е непознат за региона. Той е известен на бургазлии от началото на този век, когато пристига край морето едва на 20-ина години. Завършва „Право“ в Бургаския свободен университет през 1998 година, от 2000 година е член на Авокатската колегия в Бургас, а по-късно учредява и адвокатско дружество „Гроздев и Бари“.  Дългогодишен активист е на ДПС и от същата партия е издигнат като член на Борда на директорите на МБАЛ Бургас. Едновременно с това развива бизнес, свързан със сделки със земи по Южното Черноморие.

С тези две личности начело в Бургаска област изглежда, че ще се яви „Ново начало“, това твърди наш източник.

Има обаче и още една новина - евентуалното завръщане в системата на ексдиректора на ОД на МВР ст. комисар Калоян Калоянов като зам.-министър на вътрешните работи.

Тръгва ли си обиден от системата на МВР старши комисар Калоян Калоянов

Припомняме, че през миналата година, когато Калин Стоянов стана вътрешен министър Калоянов, напусна системата унизен, поставен в краткия списък с директори на областни дирекции, несправящи се с престъпността.

Тогава ст.комисар Калоян Калоянов дори не бе скрил сълзите си пред своите служители, когато ги събра, за да им каже, че при тези условия той не просто е пенсиониран, а и ще си тръгне, напускайки завинаги системата.

Калоянов, Калин Стоянов и настоящият директор на ОД на МВР в Бургас ст. комисар Емил Павлов израснаха в един екип през последните 15 години и се славят като професионални полицаи с чест. Тримата си имаха доверие един на друг. Сега не се знае какъв точно вятър духа. 

След местните избори през 2023 година герберовият кмет на Община Айтос Васил Едрев покани Калоянов за свой заместник в четвъртия си мандат. Калоянов е айтозлия, постът му пасна в екип с Едрев, който също преди години бе в системата на МВР и бе достигнал най-високото стъпало – на директор на ОД на МВР в Бургас.

Имаме данни, че днешната визита на президента Румен Радев в Созопол има и още една задача, освен протоколното откриване на празника на изкуствата „Аполония“.

Държавният глава е трайно свързан с Бургаска област не само заради съпругата си – бургазлийката Деси, но и заради факта, че тази територия се управлява от държавата успешно винаги, когато служебен областен управител е близката до него проф. Мария Нейкова.

Очаква се президентът неформално да се срещне с Калоянов, за да го чуе като нагласа. Калоянов и Нейкова работеха в синхрон, докато той бе директор. Нейкова работи отлично обаче и с Емил Павлов, който е доказан професионалист, компетентен и скромен човек.

Вчера водещи медии от интернет пространството разпространиха вестта, че двама от най-верните съветници на Радев са дали името на Калоян Калоянов за назначение в МВР като зам.-министър.

Калоянов ще има шанс за реванш, защото отлично познава обстановката и пробойните, откъдето могат да дойдат купени гласове - ако иска може да се "успи" в полза на тези, които го реставрират, ако иска - може буквално да разкаже играта на търговците по принцип. 

Тези, които го познават добре отвътре обаче се съмняват ексдиректорът на ОД на МВР в Бургас да приеме подобно предизвикателство, тъй като не е привърженик на краткосрочни проекти.

Самият той е свикнал да оцелява при различни правителства - като заместник, а после и като директор, дори за известно време бе понижен и на поста му бе пратен софиянец, но устоя на политическите прищевки и до последно ръководеше спокоен и със самочувствие.

Калоян Калоянов не отговаря на телефонните ни повиквания от вчера насам. Всичките му възможни активни номера често дават заето от вчера, което едва ли е свързано с работата му в спокойната айтоска община, населена преобладаващо с гласоподаватели на ДПС. Впрочем има още един малък индикатор за "промята на вятъра".

Преди два месеца от поста началник на РУ Руен бе свален Севгин Али, братът на предания на Ахмед Доган - Севим Али. Дали той ще се завърне тези дни обратно на стратегическото при избори работно място?

Очаквайте след малко пълен списък на водещите имена в листите на всички партии и коалции във Втори МИР Бургас, както и евентуална конфигурация от имена на 14-те нови(стари) народни избраници  




45
Коментара по темата
45.
Златан СТОЙКОВ
01.09.2024 20:36:22
2
0
КАЛИН СТОЯНОВ Е НАЙ УСПЕШНИЯ МИНИСТЪР НА МВР ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ !!!!!! КОЛКОТО И ДА НЕ ИМ СЕ ИСКА НА НЯКОИ ХОРА, ТОВА Е САМАТА ИСТИНА !!!!! ТОВА ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ, ЧЕ СЪМ БИЛ ПРАВ !!!!! УСПЕХ В ПОЛИТИКАТА Г--Н СТОЯНОВ !!!!!!
44.
Тоди
29.08.2024 23:53:26
2
4
Най - противните две същества! Намид Хамид и Калин Стоянов. Ужас, в Бургас!!!!!! Калин Стоянов е срам за Бургазлии!!!!!
43.
БургаЗ
29.08.2024 19:18:36
7
16
Най хубавото което млже да се случи за Бургас е Калоянов отново да поеме контрола на общината. Глупостите написани в статията за Емил са абсолютни , нито е скромен нито свестен , а точно обратното -меркантилен , злоупотребяеащ със власта , и да си го защитават криминалостите все тая. Напред г-н Калоянов , доброто накрая винаги побеждава
42.
Минчо
29.08.2024 18:55:26
0
4
Само не разбрахме къде и кога е написано за водачите на листи и към коя партия. Пускате статии за да дразните хората и да настройвате тези, които смятат да гласуват.
41.
Абе да питам само
29.08.2024 18:44:24
0
0
Тея противни ченгета не се ли гърмят един друг понякога? Или всеки вижда себе си в другия и от самохвалство става някак странен опорочен кръг? Като приказката за краставите магарета че през 9 баира се надушват едно друго?
40.
Руен
29.08.2024 18:43:38
0
10
Хайде сега капията на калинката в Бургас Емил Павлов да каже защо назначи брата на Севим Али за началник на полицията в Руен веднага след като Калоянов напусна МВР. Същия този началник Калоянов го махна като началник на Айтос. Кой го натисна или на кого прави услуги?
39.
Веднага възникват следните въпроси
29.08.2024 16:26:40
1
19
1.До колко независим е бил Калин Стоянов в професионалните си задължения ,и има ли отношение към без прецедентно високия изборен резултат на дпс ?
2. Какви ще са бъдещите му взаимоотношения с МВР ,при положение, че взаимодейства с посочен от комисията Магнитски за корупция,в особено големи размери?
38.
Смях
29.08.2024 16:09:01
2
12
Флагман, да се помаците на всички сте натворили страшни глупости, в едно изречение слагате хора дето не искат да се гледат само вие не разбрахте, че Нейкова вече не е на президента, а на Димитър Николов... Въобще поредната помия.
37.
ПОВРЪЩА МИ СЕ !
29.08.2024 16:04:35
1
12
ПОВРЪЩА МИ СЕ !
36.
Покровител на крадец
29.08.2024 15:33:28
0
18
Този милицонер покровителства най корумпирания милиционер Антон Тонев в целия бургаски алчак. Няма колега, който да не е завлякъл с пари. Няма дилър, койтото да не му отчита и това го знаят всички. За да не бъде изгонен от полицията и окаушен е платено от страна на неговият дядо и избягалият от България Николай Филипов.
35.
До всички ученички.
29.08.2024 15:22:46
5
26
Този с въпросителната до него, с фуражка на главата и не на последно място, с нежен-мамин поглед и постоянно на дръжавна хранилка не ни го рекламирайте!!! Ако беше голям професионалист, да беше се доказал в частния сектор!!!
Още има много въпросителни около това, че когато е бил дректор, е защитавал много пъти корумпирани полицаи /един от тях е копанарина, който е шеф на криминална полиция в Айтос, който е от Винарско/, който се облазни от заеми от хора, бизнесмени и лихвари, че все още не са върнати тези пари... До кога г-н зам. кмет на спокойната опщина Айтос?
Ако беше изчистил ОДМВР Бургас от корумпирани полицаи, когато беше дректор, тогава можеше да бъде наречен професионалист, но той е поредния интересчия, който върти дупето, на където духне вятъра.
34.
Граничар; не от Граматиково
29.08.2024 15:07:03
2
13
Хора, срам ме е! Все едно плюете и мен заради...ТАКИВА!
33.
работа работа работа
29.08.2024 14:46:46
5
42
Калоян Калоянов е завършил за АГРОНОМ интерсно как е се е издигнал на висок пост в МВР а не в министерство на Земеделието
32.
Снайпер
29.08.2024 14:11:31
3
28
Хора, ако желаете да Ви управлява поредния ненаситен глиган, стойте си у дома на изборите. Само че, после да няма мрънкане!
31.
Пара кат има
29.08.2024 13:40:06
2
31
Щяло да предизвика фурор? Запитайте се защо Бургас е предпочитан район за кандидатиране на неизбираеми кандидати!
30.
Ама
29.08.2024 13:19:08
3
52
нали калинчо беше политически неутрален?! Затова ли депесето бяха втори на изборите?!
29.
Гайда до гайда
29.08.2024 13:17:02
0
48
В Бургас заради БСУ, зурла до зурла от селата с външна тоалетна, чобан до чобан, с две думи напълни се с говеда
28.
Антизатор
29.08.2024 13:16:44
4
23
Напрежение, турско име, българско име... Докато тази цялата пасмина, която живее в България- българи, арменци, турци, цигани, руснаци, немци не се осъзнаят че политиката тук решава единствено кой ще бърка в кацата с мед и ще усвоява парички, като единствено говорещите глави се сменят отвреме навреме, напоследък по-често, даже се и въртят..... Кел файда
27.
Ръйш ли
29.08.2024 13:10:27
5
19
Шиндлера се качил на джендър-моторетка в някакво гуреливо утро и разправял, че обичал Черноморието, а за фон ни море, ни езеро, а някаква прегоряла нива и неугледна къща. Днеска се пуска да се чепати на дъска в морето. И прочие инфантилщини.
Я, да иде при Урсула и после да ни разкаже от първа ръка: "Тя ми вика, а аз й викам". После да покани на "Корал" Пол Кагаме (Руанда) - последния военнопрестъпник на власт, когото ни даваше за пример в борбата с корупцията. И накрая, да обърнат с Асен и Ленчето пак Градската градина в София на селски панаир, а вечерно време да пускат сторита оттам - да гледат страшно.
26.
Такааа
29.08.2024 13:01:47
7
60
А сега разбрахте ли защо тоя бооклууук не трябвало никога да е министър на МВР. Защото е ибрикчия на Шиши.
25.
Айтозлия
29.08.2024 12:54:20
5
28
"спокойната айтоска община, населена преобладаващо с гласоподаватели на ДПС" ... Айде, айде.. Чак път преобладаващо :)
24.
Марк Твен
29.08.2024 12:45:06
5
47
Калинката после ще мечтае за РПУПриморскоууу. Ще си припомня хубавите години, преди да се продаде.
Времето ѝ на тази "интелигенция" изтече.
23.
Джандар Шайка
29.08.2024 12:41:34
8
44
Калоянов никога, ама никога не е разказвал играта на никой. Важни са служителите, които работят на терен, а той е късметлия, че е разполагал с компетентни и можещи такива.
Така, че не я хвалете тази прехвалена айтоска плюнка, който се слави с добри езикови умения /на практика/ и умее да лиже всеки гъз, бил той космат или обезкосмен.
Поздрави!
22.
играчи
29.08.2024 12:39:03
4
19
Деребеи играчи
21.
Марко
29.08.2024 12:27:20
3
32
Ей затова Ганьо е на това положение, седи и нищо,турците да ни управляват
20.
Г
29.08.2024 12:23:44
5
51
На Калинката значи хич не му е чиста работата и е жалко, че МВР се политизира до такава степен. Дано сред милиционерите има расъдливи хора и да съумеят да се разграничат от октопода на Пеевски
19.
Ало,милиционерите, които протестирахте
29.08.2024 12:14:25
7
59
Къде сте,бре ? Срам ли ви е ???
18.
Калин Пеевски
29.08.2024 12:11:36
5
57
Или историята на един позор за пагона
17.
Мда
29.08.2024 12:06:20
3
18
Лека полрка нафията изплува и за всичко това са виновни дпс доган, храниха, пойха нафията, порции, хидропроекти и България на последно място Европа.
16.
КОЙ
29.08.2024 12:03:43
4
46
Бивш милиционер и бивша проститутка няма…
15.
292
29.08.2024 11:59:02
2
47
Хамид Хамид, известен още като Дюран Дюран от Сини вир.
14.
Фончо
29.08.2024 11:54:46
4
54
Ко стана е калинчо жабока, хъмпити дъмптито на пеевски на жалката опулена калинка на мутрите депутката ще става деба мижитурката ти долна
13.
Сега е интересно
29.08.2024 11:53:43
2
51
щом бургаските полицаи "боготворят" Калин дали ще го приемат като новият им месия с друг "Олимп"-ДПЕЕС.
12.
Ченге
29.08.2024 11:49:30
4
74
Много искам да видя колегата, който боготвори кучката на Пеевски.
11.
мда
29.08.2024 11:49:11
3
85
Не че не го знаем, ама продажните ку*ви в пагони вече и официално, без да се крият са на каишка на ДПС. Миналата седмица тая отрепка ги изкара като стадо с гегата на протест. Толкова да нямат човешко достойнствм тия продажни милиционерчета... Повръща ми се!
10.
Флагман
29.08.2024 11:48:19
2
63
стига сте слагали такива мазни физиономии на първа страница, че ни хваща диария. Нагледали сме се на такива мутри. Дайте някоя добра новина. Лек ден!
9.
Tsatsata
29.08.2024 11:47:38
5
79
Не съм и предполагал, че Калинчо може да е такова жалко, продажно кариеристче !
Какво стана,нали полицейското било вътре , направо в стомаха и бъбреците му, за цял живот, той за полицай бил роден де....!
То май идеите и убежденията му са до първия банков превод!
8.
х
29.08.2024 11:41:14
7
76
Ако Калин Стоянов влезе в новия парламент, то всички служители на МВР в Бургаско трябва да се уволнят, като участници в ОПГ и мафията.
7.
Ути
29.08.2024 11:37:32
3
34
Ша ви направя калмари по родопски
6.
Данчо-ментата до 5
29.08.2024 11:36:11
4
51
Голяма работа, мене нали ме резнаха и не ме боля даже
5.
Българин
29.08.2024 11:33:50
8
69
Първо обаче на Калинчо ще му резнат карабината
4.
Много е опасно
29.08.2024 11:31:26
4
75
да се използва МВР за политически цели!
Ако Стоянов е поне малко човек на честта и пагона, ще се разграничи от пеефски и политиката!
3.
Kelvin
29.08.2024 11:31:12
2
35
Тея са за Крио центъра
Безплатна процедура
2.
Лило
29.08.2024 11:25:53
3
66
Каква е тази демокрация в която тежеста на гласа от мангустер от комлука е същата като на лекар или учител.
1.
Dd
29.08.2024 11:24:38
4
87
Защо най-големите уроди ги изпращат винаги в листи в бургас, защото сме най-тъпи ли и бихме гласували за всеки или просто тука има най-много купен вот
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори