×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Православната църква отбелязва Кръстовден
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как наесен старата песен ще ни излезе 120 милиона лева


Как наесен старата песен ще ни излезе 120 милиона лева
Очакват ни седми избори за последните 3 години, политиците ни са много слаби ученици - непоправими двойкаджии
28 Август 2024, Сряда, 10:50 ч.
Автор: Виктория ГЕОРГИЕВА

Избирателят с всеки следващ вот ясно демонстрира апатия и негативно отношение към управляващите ни

Има един популярен израз – „На есен с песен”, който често се употребява при явяване на поправителен изпит. Нещо подобно ни очаква и нас на 27.10, за когато президентът Румен Радев насрочи изборите. Но за разлика от повторното явяване на изпит, на който са те скъсали, нашият вот е не втори, а седми – за последните три години сме имали шест предсрочни парламентарни избори, сега ни очакват седмите. Безспорно, съдейки по политическата картина у нас, политиците ни са много слаби ученици – непоправими двойкаджии.

Но не бива да се оправдаваме само с нашите управници – те са представителна извадка на нас суверена – все пак, не падат от небето или от друга планета, а са си родно производство. А съдейки по последните избори, КПД-то ни намалява все повече и повече, генерирайки все по-нелепи претенденти да депутатстват, например аномалии като „Величие”. Да не говорим за разходите в милиони, които вече дори не отчитаме – конкретно предстоящият вот ще ни струва 120 милиона лева. Но имаме пари, угаждаме си...

Нещо старо, нещо ново, нещо назаем…

Повечето от министрите, както и самият служебен премиер Димитър Главчев, са от предходния кабинет. Новите са трима – на външните работи - Иван Кондов, на транспорта и съобщенията - Красимира Стоянова, като най-спорното кресло – на вътрешните работи, ще бъде заето от Атанас Илков, който ще замени ябълката на раздора Калин Стоянов.

Зеленият октопод отново протяга пипала

Стоянова, новият министър на транспорта и съобщенията, е взета „назаем” от дирекция "Правна" в министерството, където консултираше министъра по правнонормативни въпроси. Тя е била началник на политическите кабинети на петима редовни и служебни министри – на Николина Ангелкова от ГЕРБ, Ивайло Московски от ГЕРБ, служебния Христо Алексиев, Росен Желязков от ГЕРБ, включително и на Николай Събев от ПП-ДБ, което може да се тълкува като желание от страна на Главчев да демонстрира, че с нейното назначение, иска да наложи хора, работили добре с представители на различни партии.

Не така обаче стоят нещата с Илков, който освен че веднага бе набеден, че е близък – както и предшественика му – до Пеевски, в биографията си има и едно дисциплинарно уволнение, заради акцията при злополучния случай в Лясковец през 2014 г., която той  ръководи лично и в която загина баретата Емил Шарков, а други петима негови колеги бяха ранени. Заради този случай роднините на командоса осъдиха страната ни в Страсбург, след като МВР отказа да разсекрети доклади за планирането на зле организираната акция.

Бойко Борисов ли окончателно реши съдбата на Калин Стоянов

Не пропусна да заяви, че е паднал жертва на задкулисни игри, защото се бил изправил срещу схеми и зависимости, за да отстоявал достойнството на институцията и колегите си. „Не допуснах ала-бала на изборите и това, колеги, не се прощава“, допълни още Стоянов, който, за съжаление, както често се случва на много министри през последните години, ще бъде запомнен предимно с конфликтите, в които беше главно действащо лице и обвиненията, че е близък до председателя и депутат от ДПС Делян Пеевски.

Новите избори –  като старите, с омръзнала до болка продукция

Бившият силов министър даде ясна заявка и за политическа кариера, като вероятно ще се озове в листите именно на ДПС, както обеща Пеевски. Какво точно е свършил Стоянов и дали наистина е човек на председателя на Движението, е един от въпросите, но макар и най-постоянно дискутиран, не е единствен.

Стоянов не беше предложен за втория служебен кабинет от Главчев, едно, защото президентът Радев беше категорично против участието му, второ, накрая дори и Бойко Борисов настоя да бъде сменен, защото вдигнатият му юмрук пред президентската институция бил недопустима проява, а държавата не можела да става заложник на който и да е вътрешен министър.

За пореден път лидерът на ГЕРБ предпочете да снеме подкрепата си от доскоро подкрепян от него министър или депутат, когато ножът опря до кокала и пред риска той и партията му да претърпят репутационни щети. Този ход вероятно окончателно реши съдбата на Стоянов като вътрешен министър, след като единственият, който продължи да държи на неговото назначение, остана Пеевски.

Ротацията чука на вратата, ето на кои министри трябва да изстинат местата

Но както стана въпрос, има доста по-съществени въпроси, като например този, как е възможно лице като Бойко Рашков например, да е далеч по-приемлив за министър на вътрешните работи – както за Радев, така и за ПП/ДБ, които нееднократно изказаха суперлативи по време на ръководенето му на силовото министерство. Интересното единодушие между „Добрите сили” и президента, което цари по отношение на одиозната фигурна на бившия следовател от времето на комунизма, е трудно да бъде сложено в графата „случайности”.

Атанас Атанасов от ДБ даже попита защо Главчев не се бил насочил към хора като „Иван Демерджиев, Вучков, Йорданов - които са доказали, че през годините имат политическа автономия“. Отново прави впечатление, че ДБ/ПП не се притесняват министерско кресло да заема човек на Радев – какъвто безспорно е Демерджиев.

Ще победи ли Пеевски на два фронта - срещу Доган и Радев

При ДПС ще е най-интересно по време на изборите. Поне към този момент е почти сигурно, че ДПС-та вероятно ще са две, макар да не е ясно кой от лагерите – този около Ахмед Догн или този около Пеески, ще запази марката.

Прекратяваме Промяната. Правителство? Не и на тази цена!

Буквално допреди дни беше почти сигурно, че под това име на предстоящия вот ще се явят хората на Доган, но към този момент въпросът е дали настоящият председател на партията няма да успее да си присвои името на партията, каквато заявка е дал.

Шумотевицата около Движението от последните месеци секна и сега цари подозрителна тишина, която обаче не бива да ни заблуждава, че кризата е отминала. Напротив, вероятно тя ще се разрази с нови сили в следващите седмици. Нищо още не е свършило, нищо още не е решено и не е ясно.

Освен тази битка, Пеевски води ожесточена борба и с президента, към когото отправя различни обвинения – както в нарушение на Конституцията, така и в корупционни практики, в опити за кадруване, в редене на служебните кабинети и прочее, като тази му битка по-скоро изглежда като опит за трупане на дивиденти по линия на евроатлантизма, който пък през последните години стана любима дъвка на не един и двама родни депутати.

Столетницата вече няма накъде повече да пада

При останалите партии положението не е по-цветущо. Върховният касационен съд ще заседава на 9 септември по делото за промените в ръководството на БСП. На 10 юли Софийският градски съд заличи Корнелия Нинова като председател на БСП, но отхвърля искането да впише за нов председател Атанас Зафиров, докато конгресът на партията не проведе нов избор.

На този етап и субсидията на партията в момента е спряна заради съдебно дело. Общо взето, около БСП облаците хич не са розови, което поставя под въпрос адекватното им участие на предстоящите избори, още повече, че столетницата няма накъде повече да пада в изборния резултат.

„Величие” вече са падаща звезда, а ИТН са под сериозен въпрос за следващия парламент.

Най-интересният въпрос е какво ще се случи с коалицията между ПП/ДБ, след като „Да, България“ предлага сложни вътрешни избори за листите на обединението, поради все по-зачестилите конфликти по тази линия, а все повече гравитират и слухове, че сговорът между партиите е силно разклатен и дори участието им заедно през октомври е под сериозен въпрос.

Избори, избори, избори – за съжаление, и тази година, това е думата, която продължава да доминира в речника на политиците ни, за разлика от този на избирателя, който с всеки следващ вот ясно демонстрира освен крайната си политическа апатия и все по-категоричното си и негативно отношение към управляващите ни. Този път прословутият израз „На есен с песен” няма да е никак верен.

 


В категории: Политика


Кръстовден е!
Кръстовден е! 14/09/2024, Събота 09:39 0
30
Коментара по темата
30.
ГЕОРГИЕВА
29.08.2024 09:57:04
0
1
КОЙ МИСЛИШ ТИ ПЛАЩА ЗАПЛАТАТА? БЪЛГАРСКИТЕ ИЗТРЪПНАЛИ НО ПОЛЕЗНИ! ПУМЯРИ ИЛИ ТИЯ С ПАРИТЕ :)
29.
РЕГУЛЯРНО КВИЧАТ ЗА МИГРАНТИ
29.08.2024 09:54:21
0
1
ЗА ОЩЕ ПАРИ ОТ ЕВРО ГОВЕДАТА :) 4 МИЛИОНА ПУМЯРА И 80 МИЛИОНА ТУРЦИЯ ЩО ДА НЕ РАЗДЕЛАТ :)
28.
ДА СТЕ ЧУЛИ НЕЩО
29.08.2024 09:52:08
0
1
КОЙТО И ДА Е БЪЛГАРСКИ ПУМЯР ДА КВИЧИ НЕИСТОВО ЗА ПАРИТЕ ? :)
27.
СЛАДЪК БИЗНЕС
29.08.2024 09:51:00
0
1
ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПУМЯРИ,ЩОТО СЕ ПЛАЩА ОТ ЧУЖБИНА :)
26.
N+++
28.08.2024 18:10:28
0
9
Парламентът отдавна трябва да е намален наполовина- 120 души и не повече!
Ще се спестят бая държавни пари и още повече възможности за крадене!
Въпросът е, кой може да реши това?
25.
XX
28.08.2024 15:58:59
0
4
До 24

Така е, но трябва да се гарантира и анонимността, Като поне две инстанции трябва гарантирано да не си сътрудничат.
24.
Българин
28.08.2024 15:49:02
0
5
Живеем в 2024. Парламент не е нужен. Всички депутати трябва да де разпуснат, да им се отнемат имунитетите.
Относно парламента и така наречената демокрация:

Създава се Български Народен Електронен Парламент. На всеки навършил пълнолетие се издава сертификат за членство в този електронен парламент. Независимо дали си престъпник или не - получаваш сертификат. Всички видове гласувания, които сегашният парламент провежда - се преместват електронно онлайн. Вместо 240 "избрани" представители, електронният парламент ще има милиони представители. Така всички гласувания ще бъдат гласувани от НАС. Мнозинството да определя хода на всички! Стига слугуване на роби, които слугуват на чужди държави!


Преди много векове, народа концентрира властта в шепа хора. Така е било по целият свят. През 2024 е очеизвадно, че концентрирана власт не може да има и не трябва повече да има.

Има стотици, ако ли не и хиляди СИГУРНИ начини да се идентифицираш в интернет.

Блокчейн системата трябва да се използва и за такива цели, като горе изброените.

Всичко друго, което е свързано с настоящия начин на "управление" трябва да бъде премахнато.

До тогава нека никой не ходи да гласува. Никога за нищо. Всеки който гласува, не прави нищо друго, освен да дава съгласието си старите крадци да бъдат подменени с протежетата им. Не се залъгвайте - изборите не са НИЕ ДА ИЗБЕРЕМ НЯКОГО. Изборите са за да може ние да дадем одобрението ви на същите крадци от които искаме да се избавим, да бъдат заменени с протежетата си.
23.
Маратон
28.08.2024 15:04:29
2
4
На есен и на пролет пак. Няма да гласувам, нека да разберат по още по ниската избирателна активност, че колкото и да се мушкат времето на далавераджиите, които се натискат за там свърши.
22.
АНАЛизатор
28.08.2024 14:06:20
3
6
A какво е виновен избирателя? Даже всички да гласуват съотношението долу горе ще е подобно и нищо няма да се промени! Просто политиците ни не стават и не искат да работят едни с други под някакви техни си оправдания! Аз предлагам да им се дава право на 2 мандата на депутат и начело на партия да си пак два мандата, защото хората като се застоят се изпокарват и не става нищо, трябва свежа кръв в политиката, такива изсъхнали мутри като ББ и разни подобни не искам да ги гледам повече, заради тяхното его ще закарат България в ада!
21.
Ханко Брат
28.08.2024 13:04:25
1
12
Процента на негласувалите ще е още по голям от предните избори!)
20.
Хасан
28.08.2024 12:58:05
0
8
Флагман, докога? Има правописен речник, когато се съмнявате- Когато представлява наречие със значение ’през есента’, се пише слято – наесен. Нови 300 места се откриват наесен в детските градини във Варна. Когато представлява съчетание от предлог и съществително име, се пише разделно – на есен.
19.
Фекрет Стораро
28.08.2024 12:56:52
0
9
стоп на всичко и всички да се махат! Никой Българин, не му се дават данъците за поредния ПиАр и цирк... Няма ли как да се спре с това и да се уволнят всички
18.
Тодор Живков
28.08.2024 12:40:58
6
11
Управляващите ви се назначават от капиталистите, чужди и български ! Българските гласуват за тях за да мачкат, крадат, робовладелстват над народа ! Самите управляващи са капиталисти. Затова и махнаха от абвеатурара НРБ първата буква НАРОД. И присвоиха цялата държава. Вече няма народ за тях. Те са собствениците, те командват, народа е роб на капиталиста.
17.
Абе,
28.08.2024 12:33:01
0
17
важното е, че Шиши купи и пик и афера Пеевска и вече няма медия на територията, която да не хвали тлъстият феномен от сутрин до вечер!
16.
Истината до 15
28.08.2024 12:32:42
4
9
Без да се разстрелят всички частници, капиталисти избивали, прогонвали, мачкали, крали населението, нищо няма да се промени ! Ще си назначат нови управляващи.
15.
фактолог
28.08.2024 12:29:16
2
12
За да се оправи държавата
трябват три дена: първият - за да
бъдат разстреляни всички
депутати, вторият - за
погребенията им, а на третия
ден, да се разстрелят всички
били на погребенията.
14.
323
28.08.2024 12:27:50
0
11
Като сме овце така ще е !!!
13.
До 3
28.08.2024 12:27:26
6
7
За либералите от ПП, ДПС, ДБ и Герб ли да гласуваме бе ЛГТБейски мекокитко
12.
Историята ще напише !
28.08.2024 12:19:47
5
12
Никой от народа не ги искаше, те сами тоталитарно се настаняваха и мориха този народ, избиваха, прогонваха го. Така е почти навсякъде в капитализма. И в САЩ и в Германия и във Франция
11.
До 3
28.08.2024 12:14:13
11
8
Отиди в Румъния да живееш бе идиот. Марш там да видиш колко са добре. За това половин Румъния е в чужбина
10.
!!!!!!!!!!!!
28.08.2024 12:08:54
10
15
Никой истински българин, поне с коефицент на интелигентност 5% няма да гласува на тези избори. Само пълен, завършен дебил би отишъл пред урните
9.
любопитен
28.08.2024 12:07:20
5
11
А колко ще ни излезе малоумната идея на кмета да направи 6-7 подлеза, надлеза, пасарелки, мостове и диги за да се лашка празен влак до летището......
8.
В затвора всички
28.08.2024 12:05:52
1
25
Престъпниците за които почти никой не е гласувал от народа, трябва сами да си плащат изборите фалшиви ! Щом хората не ги искат за кой ли път, това е безгранична наглост и кражба на държавни средства. Конституцията трябва да се преправи ! Не гласуват ли поне 51 % от българския народ, всички кандидат боклуци на бюрото за безработни. Това не са народни избранници
7.
Големият шлем
28.08.2024 12:00:37
2
13
Целта на Пеевски е големият шлем :
Да яхне напълно Дпс+ Герб + Итн.
Сега ги владее на 60%
6.
Нуша
28.08.2024 11:26:20
1
10
Чакам предложения от партиите, които желаят да ме включат на избираемо място в листите си. Мисля ,че заслужавам най-после да вляза в парламента !
5.
Централна Банка
28.08.2024 11:19:26
4
10
Доган Тиквата Вълка ББР=само 150 милиона
4.
Георги
28.08.2024 11:18:57
2
21
Хора ,които дават по 120 милиона за избори всеки път, а не помагат на бедните, на хората без домове СА ХОРА, които не заслужават да ни управляват.
Мизерна държава.
17 години живея в Испания.
Преди това бях 8 в Холандия и такова безхаберие не съм виждал никъде където и да съм ходил по света.
За такива нещастници само бесилото е спасение.
3.
Smith
28.08.2024 11:12:13
11
27
Малоумния електорат си мисли, че като не гласува или гласува протестно за дебили като вгъзраждане и исторически парк, ще накаже политиците. А всъщност наказва себе си. Румънците вече са десетилетие пред нас по всички параграфи и продължават да се отдалечават бързо.
2.
.........
28.08.2024 11:11:06
3
20
Тук нямаш шанс
за нормална държава,
ДС своите слага на власт
-до безкрай ще ни грабят.
1.
Пффффф...
28.08.2024 11:00:10
1
27
Паразити!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поредна катастрофа на АМ „Тракия" – кола е със смачкана предница Поредна катастрофа на АМ „Тракия" – кола е със смачкана предница По трите платна, посока Пловдив има разпилени части, сигнализират пътуващи Пожар гори в местността "Юрта" край Свети Влас Пожар гори в местността "Юрта" край Свети Влас Подпалили са се сухи треви и храсти Кръстовден е! Кръстовден е! Днес се отбелязва началото на есента Румен Гайтански-Вълка ще е кандидат-депутат при Доган Румен Гайтански-Вълка ще е кандидат-депутат при Доган Той е един успешен и доказал се човек, казва Ахмед Доган  за Вълка Фаталният полет на двама от най-опитните ни пилоти е продължил 13 минути, самолетът е бил реновиран в Чехия Фаталният полет на двама от най-опитните ни пилоти е продължил 13 минути, самолетът е бил реновиран в Чехия Извършеният вчера полет е бил генерална репетиция преди планираното за днес международно авиошоу ЦИК получили три нови жалби от ДПС ЦИК получили три нови жалби от ДПС Росица Матева очаква много обжалвания от двамата представляващи ДПС Неприлично предложение за Козирога, а Телецът да започне диета, ако има болки в стомаха! Неприлично предложение за Козирога, а Телецът да започне диета, ако има болки в стомаха! Хороскоп за деня – 14 септември 2024, събота В Свети Влас готвят изложба на бойни кучета, показват най-грациозните Дого Аржентино В Свети Влас готвят изложба на бойни кучета, показват най-грациозните Дого Аржентино Идеята на събитието е да покаже уменията, физическата сила и силния характер на породата Най-важните правила за секс позата 69 Най-важните правила за секс позата 69 Ето кои са те  Жените полудяват по мъже, които правят тези 5 малки неща Жените полудяват по мъже, които правят тези 5 малки неща Забравете за свалянето на звезди и гръмките обещания
Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Брижит Макрон изигра себе си в сапунката "Емили в Париж" Съпругата на президента застана пред камерата в собственото си облекло Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Той е световноизвестен, но го осъдиха на общественополезен труд Хванат е да шофира пиян Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Германия отказа да предостави на Украйна ракети с далечен обсег Руският президент Владимир Путин предупреди, че даването на зелена светлина на Украйна да използва оръжия с голям обсег ще означава, че НАТО е „във война“ с Москва Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г. Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Инцидентът е станал преди час Турция готви яка секира, която ще засегне всички Турция готви яка секира, която ще засегне всички Според властите тази мярка има за цел да направи финансовите взаимоотношения между потребителя и продавача по-прозрачни и да оптимизира процедурата по събиране на данъци Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете От кадрите лъха истинска морска идилия и привидно на блондинката нищо не ѝ липсва, но опитните очи на последователите ѝ нямаше как да не забележат, че съпругът на Мария – Нойзи, не присъства на нито един кадър Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Любимият на Николета Лозанова е супер суетен мъж и да не изостане по-назад от ред други знаменитости в световен мащаб също е прибягнал до тази процедура Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Охраната на границата се превърна в негативна дума в последно време, защото всеки трябваше да пусне мигрантите – който ги спре, е лошият, каза Орбан Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша От лечебното заведение в Силистра съобщиха, че момченцето е недоносено
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори