×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руснаците превзеха Новогродовка и нахлуха в Селидово, а Сирски разкри защо атакува край Курск


Руснаците превзеха Новогродовка и нахлуха в Селидово, а Сирски разкри защо атакува край Курск
Руската армия атакува Селидово и се стреми да обкръжи Угледар, а „Уолстрийт Джърнър“ пише, че вече е безсмислено да се разрешава използването на ATACMS за удари по Русия
28 Август 2024, Сряда, 07:31 ч.
Автор: Флагман.бг

Бащата на 10 деца е бил принудително мобилизиран в украинските въоръжени сили в Харков

14-хилядния град Новогродовка е вече в ръцете на руските завоеватели. Това разкри военният анализатор на германският ежедневник Bild Юлиан Рьопке, цитиран от „Другая Украина“.

Той поясни, че само за три дни руснаците са успели за превземат града и то без да загубят нито една бронирана машина и да оставят инфраструктурата почти непокътната. Той потвърди и информацията от руските медии за голямо настъпление към Угледар.

Очаква се скоро да започнат и сраженията за град Украинск.

 

Украински издания, цитирани от „Операция Z: Военкоры Русской Весны“, пък съобщават за атаки на руските войски западно от Павловка и край Водяной, чиято цел била обкръжение на Угледар. 

 

Киевските власти признават, че руската армия имала частичен успех в този район. 

Междувременно стана известно, че и Константиновка вече е в пределите на Русия.  Бойци от 1-ви мотострелкови батальон на 57-ми мотострелкови полк са успели да изтласкат враховете си и контролират изцяло селището. 

 

Тази сутрин пък роденият в украинския областен град Суми военен анализатор Юрий Подоляка сподели в своя Телеграм канал, че руската армия е нахлула в град Селидово, овладяла е рудник и се е закрепила на улица „Мира“. 

 

Колегата му Михаил Онуфриенко от Харков пък уточнява, че Силидово е 50 000 украинци са живели до 2020 г. в тази агломерация, от които половината в самия град. Той обяснява, че Новогродовка и Силидово са свързани с рудници, в които се добиват 1,8 милиона тона въглища годишно. 

Той коментира, че Украйна е на път да загуби не само въглищата, но и своята металургийна промишленост заради авантюрата край Курск. 

 

В същото време обаче главнокомандващият на Въоръжените сили на Украйна ген. Александър Сирски каза каква е целта на атаката в руската област. Идеята била да бъдат принудени руските войски да се изтеглят от Покровско и Кураховско направление. Това обаче не се случи и сега ВСУ ще трябва да търсят резерви, за да не загуби скоро Селидово и Покровск. 

 

Междувременно „Другая Украина“ съобщи, че баща на 10 деца е бил принудително мобилизиран в украинските въоръжени сили в Харков.

Бившият народен депутат Игор Мосийчук пък заяви, цитиран от изданието, че многодетният баща се занимавал с търговия с книги. 

По-рано стана известно, че в Киев мобилизиран украинец е починал от епилептичен пристъп.


В категории: Войната в Украйна


16
Коментара по темата
16.
:))))
28.08.2024 19:16:18
4
3
По руските и арабските медии се въртят кадри как цял комплекс Пейтриът е гушнал букетчето. Само еврогейските медии мълчат :))))
15.
Марк Твен
28.08.2024 13:28:36
4
1
Украинский воин, я люблю тебя!
14.
Ohaaa
28.08.2024 12:23:14
4
9
Над 50 държави в коалиция срещу Русия и нищо не могат да направят. Смешници. Руснаците пак са завладели медни и железни рудници, които ще докарват още десетки милиони приходи на месец.
13.
Дядя Вова
28.08.2024 10:38:47
5
16
Болгария наш славянский брат, англосаксы на ху.й
12.
Марк Твен
28.08.2024 10:12:29
4
12
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
ZoV
DMS ZELE 1991
11.
Путин
28.08.2024 09:48:58
4
20
Слава России
10.
Братя българи
28.08.2024 09:06:22
4
37
Не се карайте заради информация.
Това са просто факти, такива каквито са. Да не се караме по между си, да мислим повече за родената си, защото чужденците сами ще се оправят. Не мислете за войната, Русия няма да остави магарето си в калта. Руснаци и украинци след време ще си простят и ще заживеят мирно и разумно на земята си. Но докато това стане България може да изчезне заради вътрешни дрязги и липса на родолюбие. Пазете България. Бог да пази България!
9.
Помощи ли, само бой по вас
28.08.2024 09:00:16
14
20
Всички нацисти на часовника до общината да се съберат в 11:00, дойде часа на страшния съд.
8.
Джендър пропаганда
28.08.2024 08:58:09
12
37
Аз съм тъпо парче и си мисля че целта на руснаците е да се върви напред.. ей така разсъждават будалите тука... а това че руснаците мелят нацистите като в месомелачка не мога да го проумеят, това че унищожиха сумати натовска техника също не го проумяват, мислят че войната е да вървиш напред или назад... Е..ха и майката на Украйна и не руснаците, а нато джендърите.
7.
Професорът
28.08.2024 08:54:21
30
47
Украйна е занулена.
Ще остане само западната част.
Америка и Англия както винаги си играят игрите и не им дреме за Украйна, но междувременно я заробиха с милиарди заеми.
Това е не само териториална загуба , но истинска демографска катастрофа.
Милиони украинци избягаха и няма и да се върнат. Над един милион млади мъже загинаха или са осакатени. Тази държава няма да се съвземе никога.
6.
Интересно
28.08.2024 08:42:13
40
28
Украйна превзе 100 селища в Русия, а вие тук за някакви квартали и паланки се радвате..
С тоя темп руснаците скоро ще загубят и Москва.
Ама нищо, това ще е стратегическо нападение в посока към тила!
С пиянки война не се води, поне не качествена.
А междувременно Украйна произведе балистична ракета.
За един мост говоря.
;)
5.
Българин
28.08.2024 08:40:59
33
45
Русия буквално смила западни и натовски воиски в Украйна. Полша маикави фашиска ще горите . Чехите и Латвия и румънските копанари камак няма да остане здрав привас. Сащ и Великобритания тотално заличаване
4.
Марк Твен до 2
28.08.2024 08:39:22
33
18
Аве спормоядец,
А според теб от страната на роZпията какви са войните ве ГОВЕДАР?
И там са само наемници, а отпред пушечното месо идва от редови войничета и пандизчии от диревите из дълбоките сибирски степи. Аре турай фуражката и марш при гнома раZпуткин да се биеш за "родино"
3.
до 2
28.08.2024 08:02:44
60
61
Какъв украински войн бълнуваш бе пиянка? Украинския войн е по моловете и на плажа. На фронта са платени наемници и натовци.
2.
Марк Твен
28.08.2024 07:54:53
85
60
Украинский воин! Не нужно умирать за тех, кто продал тебя и Родину! Выходи на частоту "149.200", позывной "Волга". Спаси себя, товарищей, семью и Родину!
Український воїн! Не потрібно вмирати за тих, хто продав тебе і Батьківщину! Виходь на частоту "149.200", позивний "Волга". Врятуй себе, товаришів, сім'ю і Батьківщину!
ZoV
1.
Путинидинахуй
28.08.2024 07:54:25
66
45
ТерориZти, Сър !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори