×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ахмед Доган остава без покрив над главата си, отнеха му сараите в Росенец и Бояна


Ахмед Доган остава без покрив над главата си, отнеха му сараите в Росенец и Бояна
До дни се очаква той да си прибере личните вещи доброволно, след като собствеността над прекрасния морски дворец премина в ръцете на фирма, близка до Делян Пеевски
26 Август 2024, Понеделник, 19:41 ч.
Автор: Флагман.БГ,

Още по-черни ще станат дните за Сокола, когато разбере и че е загубил изборите в Бургаска област 

Основателят на ДПС Ахмед Доган, считан сред своите за недосегаемо божество, от утре може да се окаже без покрив над главата си. Изглежда, че той вече няма права върху собствеността на своите два сарая в "Бояна" и "Росенец". Отнета му е и "ТЕЦ Варна". 

Със заявление в Търговския регистър бившият транспортен министър Данаил Папазов е поискал отстраняването на Доган като член на съвета на директорите на "ТЕЦ Варна", съобщи Капитал.

За Папазов е известно, че е близък до настоящи председател на ДПС Делян Пеевски. 

Новото заявление в Търговския регистър е подадено за вписване на 26 август, но е с дата 20 август - т.е. буквално дни след смяната на контрола върху "ТЕЦ Варна". Това затвърждава подозренията, че цялата операция е част от войната в ДПС между лагерите на Делян Пеевски и Ахмед Доган, като буквално с няколко мълниеносни действия първият лишава втория от активи за десетки милиони, включително и от обитаваните от него имения, коментира "Капитал".

Ахмед Доган може да загуби Сарая си на Росенец

Паралелно Папазов е предприел аналогични действия да отстрани Доган и от управата на още едно дъщерно дружество на "ТЕЦ Варна". Става въпрос за охранителната "Електрик секюрити", създадена през 2020 г. (около времето на протестите и десанта на Христо Иванов в "Росенец"). Там също Доган е освободен с решение на Папазов в ролята му на изпълнителен директор на ТЕЦ-а.

Ако промените за ТЕЦ Варна бъдат вписани, Доган рискува да загуби ключови активи като сараите в Бояна и Росенец, тъй като те са притежание на дъщерни фирми на централата. 

Припомняме, че през 2017 г. CEZ продаде ТЕЦ Варна на семейната компания на Папазов "Сигда" за около 48.5 млн. евро, финансирана със заем от ПИБ. Половин година по-късно мажоритарен собственик стана Ахмед Доган, като придоби 70% от "Сигда". Останалите 30% формално бяха собственост на децата на Папазов. Под шапката му на ТЕЦ Варна минаха и дружествата, притежаващи боянския и морския сарай на Доган. Дълговете на централата бяха рефинансирани от Търговска банка Д на бизнесмена Фуат Гювен.

Именно този дълг е бил покрит с част от скандалния заем от общо 150 млн. лв., отпуснат от държавната ББР на фирмата на Румен Гайтански - Вълка "Роудуей кънстракшън". За връзката между заема на Гайтански и Доган съобщи Антимонополната комисия, проследила прехвърлянето на парите между няколко фирми.

През декември 2023 г. акциите на дружеството, опериращо ТЕЦ Варна бяха прехвърлени в нова компания - "Сигда инвестмънт", където вече Доган и Папазов имат по 50%, а старото "Сигда" остава само за Папазов. 

От 5 август има споразумение акциите да се върнат на "Сигда", като обяснението е, че "Сигда инвестмънт" не е успяло да осигури финансиране за заплащане на цената за придобитите акции. Документът, както и джирата от 6 август са подписани само от Папазов, който е представляващ и на двете компании.

Паралелно с това на 8 август е задействано прехвърляне и на морския сарай на Доган в Росенец. Той е в активите на "Хермес солар", което дотогава се притежава от "Порт логистика Бургас" - дъщерно дружество на ТЕЦ "Варна". А също и на "Варна мода" - компания, притежаваща други имоти, а също и яхти, ползвани от Доган. С подписите на Папазов дяловете в тях са прехвърлени към наскоро създаденото и управлявано от него "Сигда пропърти".

Всички тези действия не бяха оспорени и в регистъра не се виждат никакви опити вписванията да бъдат блокирани. Така реално по документи вече Доган практически няма фирмени участия, а скоро вероятно ще бъде лишен и от участието си в управлението на компаниите.

Според решенията на негово място в бордовете на "ТЕЦ Варна" и "Електрик секюрити" влиза "Сигда кънстракшън" - компания, притежавана и управлявана от самия Папазов, който и в лично качество е директор. Той, както и другият член на бордовете - Андриян Атанасов, запазват постовете си, като мандатът им е удължен с нови пет години. Папазо става и председател на бордовете в двете компании - пост, който досега заемаше Доган. Атанасов е дългогодишен финансов директор на "Пристанище Варна", управляваното от 2001 до 2013 г. от Папазов, когото той като транспортен министър в кабинета "Орешарски" назначава за председател на управителния съвет на НКЖИ.

Най-жалката картинка предстои, шегуват се подвижниците на Делян Пеевски с новата ситуация. Ахмед Доган се намира и към момента в летния си сарай на Росенец, но всеки момент може да бъде изведен оттам. Вероятно тези дни ще получи любезна покана да си събере личните вещи, а след това новият собственик на обекта ще го принуди това да стане по трудния начин с частен съдебен изпълнител. 

Броят на последователите на Делян Пеевски в Бургаска област е достатъчен, за да може да вкара спокойно един народен представител наесен от Втори МИР. Най-вероятно за водач тук ще бъде издигнат току-що сваленият министър Калин Стоянов. 

Стоянов ще получи подкрепа не само от точно преброените привърженици на Пеевски, но и от редиците на МВР, където е изключително популярен. 


В категории: Животът


67
Коментара
Това не е Гала, а Спаска
Това не е Гала, а Спаска 13/09/2024, Петък 18:30 1
67
Коментара по темата
67.
123
29.08.2024 19:08:50
0
0
Да му дадат общинско жилище. Горканчо
66.
Успокойте се
29.08.2024 10:18:03
1
3
Хора, да не мислите, че Ахмед Доган е създал само един ДЕРЕБЕЙ като Пеевски. Помогнал е на десетки, стотици бизнесмени да забогатеят с негова помощ. Няма да го оставят да мизерства. Не всички са "Тепегьоз маймуни" и неблагодарници.
65.
ДПС
29.08.2024 10:05:54
3
4
Много сте загрижени за д-р Ахмед Доган, къде ще живее. Мислете за вас си, Ахмед Доган ще го приюти всеки един истински турчин. Но, да не забравим, че Доган го обичат и много българи. Той е много по българин от много българи.
64.
До историка 63
29.08.2024 09:51:27
1
1
Пишем ти слаб 2 по история. Щом много знаеш кажи какви хора са живеели в Лудогорието, Добруджа, източните Родопи? Майчиният им език е турският. Вярно в Родопите живеят помаци, но те не са българи. Помаците са отделна етнос. Продължаваш да разсъждаваш като тоталитарния режим на Живков. Остави хората да се самоопределят какви са!
63.
Малко история
28.08.2024 21:07:00
1
0
След така нареченото освобождение на България от турско иго или по-скоро от окупирането на страната ни от Русия , у нас остават етнически турци само около 1% от общото население от общото население на държавата. Но за сметка на това има около 20% от населението помохамеданчини българи. Тоест , българи с насилствено сменена религия или по народному казано - помаци. Защо всички медии , политици и т.н. лица винаги казват - "турците в България" . Това не са турци а българи мюсулмани. Не бива да се дава повод на други държави да имат претенции за тяхно население у нас, като се има в предвид , че преселниците ни в другата държава са наричани от местното население - гяури.
62.
сараите на агент Сава
28.08.2024 16:20:23
0
3
Просто погледнете как живее бившия агент Сава:
"НЕВИЖДАНИ СНИМКИ от Летния сарай на Доган взривиха Мрежата - Сокола със замък за 100 милиона и частна яхтена флотилия"
https://pik.bg/невиждани-снимки-от-летния-сарай-на-доган-взривиха-мрежата---сокола-със-замък-за-100-милио-news1244242.html
Забележете, че за участие в изборите Доган не може да се кандидатира, вече няма партия, която да го издигне:
"ГОРЕЩО В ПИК! Корман Исмаилов поряза жестоко Ахмед Доган - опциите пред Сокола се изчерпват"
https://pik.bg/горещо-в-пик-корман-исмаилов-поряза-жестоко-ахмед-доган---опциите-пред-сокола-се-изчерпват-news1244154.html
61.
гост
28.08.2024 15:44:33
2
4
Целият форум на сайта е щурмуван от фенове-поклонници на "свети" Шиши и антураж.Успокойте се,хора,с този мискински характер,гладни няма да останете!Само блеещи овци без автобиография ще сте!
60.
Не знам що не кажете
27.08.2024 18:17:14
3
14
че става дума за човек който от обяд е кьоркютук пиян ? Разбирам да сте от другия край на страната , ма сте оттук . Тоя поне от двайсет години фирка като руски заварчик , и моля ти се се кръстил #философ .
Нямаше ли кой да каже че кралят е гол , па и пиян ?
59.
НН
27.08.2024 18:04:14
2
5
Значи, остават две седмици за регистрирани партии да подадат заявления за изборите . Още веднъж приканваме онези с подписите на празни листи / за дължимите кредити на Меди / да ипотекират квота имат и да му пратят парички . После вече ще е късно
58.
Голяма битка
27.08.2024 18:02:24
8
6
Ще е ...и кръв ще има!
Младото и амбициозно ДС...срещу старото ДС....
Не се знае.....нито единия не е за подценяване...!
Но като се бият камилите тъпчат мравките!
Колкото и да мразят Доган едно може да му се признае независимо какъв крадец и мошеник е.....той е човека който допринесе толкова много за етническия мир между етносите.А за другия незнам какво е допринесъл...
57.
OK rudi
27.08.2024 17:33:47
3
7
Отворен съм да помогна на Меди да стигне до Карлуково. Досега само на луд не се престори. Без нито един ден работен стаж няколко десетилетия цялата държава го охранява защото някой ще го убива. Редно сега ако няма някой да го убива , да се направи на откачен , да не би някой да вземе да го съди .
56.
rudi
27.08.2024 15:09:37
3
7
Да съберем пари и да му помогнем на бедния Ахмед.
55.
rudi
27.08.2024 15:03:54
3
5
Горкия, остана без покрив над главата си.
54.
Феерично!
27.08.2024 13:00:01
3
14
ДПС създадоха едно чудовище, което сега ги поглъща, сдъвква и изплюва. Разбирате ли защо Баце не смее да вземе едно самостоятелно решение и го вика навсякъде по преговори все едно е почитен председател на ГЕРБ. Държавата се управлява от човек с 1% подкрепа от народа, който вероятно няма дори да успее да влезе в парламента. Окупация реално. Вие гласувате за някакви големи партии, те съгласуват всичко с друг. Надявам се ви е ясно вече!
53.
Истина
27.08.2024 10:59:51
1
11
А дано, ама надали. Най-големият борец за справедливост и демокрация живее и димонстрира поведение на велможа и падишах.
52.
Габи
27.08.2024 10:56:34
2
17
Няма друга държава в Европа където в зората и развитието на демокрацията някоя политическа личност да е строила и да живее като падишах в сараи. Спали ли са, дремали ли са или са си затраряли очите срещу получаването на нещо десетки правителства, контролни и полицейски органи всички тези години?
51.
Няма как
27.08.2024 10:37:18
0
8
Егати покрива!
50.
Няма да бяга с подводница
27.08.2024 10:10:11
1
8
В София е , на Оборище , близо е и до Руското и до Турското посолство . Молим всички балъци подписали празен лист да си ипотекират покъщнина и квота имат , да осигурят пътни .
49.
Хаха
27.08.2024 09:31:44
11
20
НЯМА ПО ОТВРАТИТЕЛЕН ТУРСКИ МАНГАЛ ОТ ДОГАН! ПЕЕВСИ Е ЦВЕТЕ ПРЕД НЕГО, не че го харесвам!
48.
Хахаха
27.08.2024 09:27:35
3
29
Тия сараи са построени с моите и вашите данъци .
47.
последователи
27.08.2024 09:22:58
1
19
Лили Иванова го прибирала в нейния апартамент.На Оборище!.
46.
Българин
27.08.2024 09:17:06
9
32
Много заобичахте Пеевски бе. Аз не вярвам освен купените цигански гласове някой друг да гласува за него. В противен случай не сме народ а мърша.
45.
Бургас
27.08.2024 09:12:15
3
16
Какви последователи има Пеевски в Бургаско? С водач Калин Стоянов може да излезе валат формацията на Пеевски. Тези които плюят Доган от турския етнос гласуват за ГЕРБ. Пилците се броят на есен.
44.
Турчин
27.08.2024 08:47:13
10
23
Руската подводница да дойде до Росенец. Има да вземе пътник за Москва.
43.
Въпрос за 100 лв
27.08.2024 08:02:52
4
37
Верно ли,че МВР-Бургас ще подкрепят Калин Стоянов в изборния ден ,при положение, че последният вече е осветен като марионетка на Пеевски?
42.
СК
27.08.2024 07:52:05
11
23
Други също се опитаха да го бутнат през годините. Дебелян ще се наиграе. Пешка за Царица е ралтата.
41.
36-ти
27.08.2024 07:28:02
5
5
Ако цялата ти детска информация е такава - Пеко е баща на Янчо, който е и бил мъж, все едно майка ти да е била жена и на дядо ти, такива работи се случват, но сем. Едипови или... в сем. Мухамедови (жената да другаря е била дърта, на нея Мухамед и е втори мъж). То е ясно, че се навъдиха много бабоебци, но чак толкова. Виж Данчето, може да се изчукала с бащата на мъжа си или майката на Чукови с Тодор Живков, но това е друга тема за мече умрели... актриси. Един приятел има снимка на Курнела като студентка, седнала на у-я на Доган, но Курнела е с домино.
40.
до 11
27.08.2024 07:01:38
0
1
при баба ти!!!!
39.
Айтос
27.08.2024 06:59:53
1
6
Имаме къща споко
38.
Ереджеб Апталийски
27.08.2024 06:59:04
2
4
Казана
37.
Незнам
27.08.2024 06:44:37
14
27
Някой опитал се да наиграе Доган да е успял ,тези също няма да успеят.Спомнете си един дето се самоуби депесар,спомнете си Лютви Местан … Пеевски и компания няма да имат по различен финал
36.
до 6 въй
27.08.2024 02:28:08
5
21
ЛИЛИ е полоковник от Българската армия БЕЗ майтап
ЛИЛИ ИВАНОВА е била женена за Пеко ТАКОВ син на 1 от най-доверените хора на Тозор Живков и БКП
Отделно ЛИЛИ е от Кубрат Делиормана като Доган и говори перфектно турски както и много е на ТИ с турски черни магии и ритуали на които дължи "свежия "си вид за 85 год бабичка
35.
работа работа работа
27.08.2024 02:19:58
0
32
Само от контрабанда на ГОРИВА през нефто порт Росенец от както ГЕРБ беше на ВЛАСТ от 2009 до 2020 год тоес 11 ГОДИНИ на година от НЕплащане на ДДС,такси,акцизи в-у ЛУКойл горивата + контрабандни НЕотчетени к-ва БГ хазна и БГ бюджет са били ощетявани/ограбвани по 800 МИЛИОНА лева на година умножено по 11 год ГЕРБвласт
прави едни 8,8 ÷9 МИЛИАРДА лева само от ГОРИВА които пари МОЖЕХА да бъдат трансформирани в НОВИ магисграли,нови БДЖ модерни вагони,нови детски болници,нови ВиК проекти ,по ВИСОКИ доходи и пенсии
НЕ е случайно мястото на Догановия САРАЙ само на 50 метра от ЦИСТЕРНИТЕ с Руско горива и корабите с контрабандните к-ва от ТАМ идва парата кеша за Черните ГЕРБ-ДПС -БСП партийни касички а от Сар
ая ДОГАН броеше колко танкера по КОЛКО гориво носят за да пресмята бързо ПЕЧАЛБИТЕ и да ги посреща ПЪРВИ
34.
Пусть всегда будет Солнце
27.08.2024 02:05:43
2
18
По стар тертип на ВСИЧКИ служби за да се ИЗТРАДИ име и да са ВНЕДРИ в дадена организация било то Религиозна секта/движение
НАРКкартел
РОКЕРска банда
Терористичва клетка
Ченгета и Разузнавачи "вкарват" добре школован и обигран хладнокръвен оперативен работник за ивестно в Пандиза/Затвора за да му изградят алиби/трудово CV с което лесно да заблуди членовете на дадената организация и да се ВНЕДРИ и а разбие отвътре
Тоес да стане "КЪЛТИЦА" и УХО на служби и ченгета
По същата схема FBI и DEAдействат когато трябва да внедрят агент под прикритие в Рокерска банда Hell's angels" или в НАРКOкартела MS13 или Sinaola
За да ИМА алиби зад пред наивнете турци от Родопи,Делиормана,Борино,Доспат Айтос балкан ДОГАН е лежал известно време в Старозаторски затвор ,разбира се за такава задача се искат т00пки ,кураж и голяма доза хладнокръвие ,трябва да имаш артистични заложби да то играеш враг ,да говориш убедително и манипулативно и да ти ВЯРВАТ на тия работи Доган е бил обучаван от водещите ДСофицери от VIотдел (Политика,Религия Чужди Секти,Вероизповедания,Чужда пропаганда)
Разбира се рано или късно службине като им свършиш мръсната рабата шут в гъза и търсят НОВ БУШОН нов агент "САВА" на когото да възложат поредната задача
Това се случва с ДОГАН
ДС е като атент Smith от хилма с Киаву Лийвд "Матрицата"ича свръх способност и възможности (фивансови и властови) да произвежда нови и нови Партии и лица които да и слугат ЗАБЛУГДАВАЙКИ обществато че има гражданско общество,опозиция,политически живот Дечокрация НИЩО подобно няма всичко се дирижира и е нагласено по тяхен вкус
Разбира де Държавна и Нацеонална сигурност ТРЯБВА да ИМА но НЕ трябва да има СРАСТВАНЕ ЗАЕДНОСНТ на Служби с МАФИЯ
Тоес политически лидери и водачи на партии да са ТОП МАФИОТИ ,топ КРАДЦИ,топ КОНТРАБАНДИСТИ ,ДДСизмамници и бандити с :бели якички"
Защото тогава ИДВА края на Държавноста,липсата на Социална справедливост (за милиони ВЯМА засани за кокошка йок прошка),вяра в закона и правовия ред а идва хаоса на ZAEДНОСТА
ГЕРБ/ДПС/СДС/БСП
33.
Меди е неповторим !
27.08.2024 02:01:24
1
32
Трийсет и кусур години пашалък и доноси с народна пара . Оз не знам някой друг циганин от строителни войски така да е завъртял главата на ВКР то че да го изтеглят от село , да го запишат в университет и да му дадат заплата . И така 3-4 десетилетия , цигании и шоу програми за народна сметка . Само тая година е ушушкал 30 милиона , според вестник Сега . И много добре са се ориентирали хората , пак Сега пише че са го изхвърлили , преди да направи някоя друга кражба .
32.
Тц.
27.08.2024 00:56:45
2
34
Няма как друг такъв измекяр . Скоро гледах по телевизията честен турчин , забравих името . Вика - Доган не е влизал в джамия , ако е влизал - ще се прекръстя за трети път . Касим Дал разправяше как доносничил Меди пред ДС за тяхния етнос . Да не изброявам и други .
Тоя е такова рядко лайно , че на лопата не се носи , цял живот доносник .
31.
Новия доган
26.08.2024 23:53:48
3
24
На негово място ще дойде нов Доган с друго име спокойно, будали български! Щом сме станали гъдулки ще ни стържат цял живот!
30.
Капиталът победи идеята
26.08.2024 22:27:13
2
34
Близките до Сокола в Бургас да се готвят за проверки.
29.
Хак му е
26.08.2024 22:20:38
2
22
на тоя к@в@л!
Прочее, пилците се броят наесен!
28.
Абе то пунт и пластика
26.08.2024 22:20:33
3
27
Ма на последната му сбирка каре отидоха няколко олигофрена на една соц покривка им сложи пластмасови айрянчета . На по предната = подписаха по един празен бял лист / както при оня лихвар кютука / и марш обратно.
27.
Несебърлия
26.08.2024 22:17:27
2
29
Привържениците на Делян са в комплекс ,"Eden Park' Nesebar- Чочо. Други ме знам в района да го поддържат. Чочо го поддържа , защото Дебелия спира съдебния изпълнител да влезе в имотите. на Александрови. Имат много необслужвани заеми към банки. Баджанака (Мавродиев) и той не е вече в позиция да помага.
26.
Чичо
26.08.2024 22:07:49
10
34
Всичко е пунт и пластика. Това са техни игри, които бедния човек не може да схване. Дебелия ще яде голата опашка на тези избори.
25.
хвърлят прах в очите на хората
26.08.2024 22:07:04
0
61
Народът трябва да се вдигне и да измете тази мафия. Вместо да си прехвърлят краденото един на друг - конфискация и крадците да чукат камъни в Белене доживот...
24.
До АхмеД ДУган
26.08.2024 22:04:57
1
37
Давам апартамент под наем!
Изгодно!
23.
макак такабе
26.08.2024 21:49:46
1
27
Няма ли нищо в село Дръндар ве , що под моста да го пускаме ! Аз съм против
22.
Краят на едноGovno !!!
26.08.2024 21:47:34
4
41
Тъй тъжен сутрин е кенефът,
Нелепо плочките мълчат
Разделят се лайното и човека
И всеки тръгва сам по своя път…

Човекът по дела човешки
Със другите подобни същества,
Лайното по тръбите тежки,
Надолу, с другите лайна…

Чао,Меди !
21.
Исяко
26.08.2024 21:40:09
1
27
Кой ши кара влака?
20.
ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26.08.2024 21:40:01
2
16
ДО 12 Ангел Калчев ХАХА КОЕ ТОЧНО Е ДЪРЖАВАТА БЕ НАИВНИК ? Държавата са институциите демек ШЕФОВЕТЕ ИМ НАЙ ОБИКНОВЕННИ ЧИНОВНИЦИ КОИТО СЪЩО ЯДЪТ СЕРЪТ МИСЛЯТ ЗА СЕМЕЙСТВО И КИНТИ НАЙ ОБЩО КАЗАНО ГИ ИНТЕРЕСУВА КЕЛЕПИРА !!!!!!!!!!!!!!ТА ПО СЪЩЕСТВО ТЕ СА ПРОДАЖНИЦИ И ВСЕКИ КОЙТО ИМ ""КИХА" ЦЕНА РАБОТЯТ В НЕГОВ ИНТЕРЕС ХАХАХА ! Та глупостите ти СА ТРЪГНЕ ЛИ ПЛАТЕНАТА ИНСТИТУЦИЯ /чиновника / СРЕЩУ НЯКОЙ НЯМА ОТЪРВАНЕ АКО ТОЗИ НЯКОЙ НЯМА КИНТИ ДА СМЕНИ ТОЗИ ЧИНОВНИК С НЕГО УДОБЕН !!!!!!!!!!!!ТОВА Е ИСТИНАТА И ТОЗИ ФИЛМ ГЛЕДАМЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ""ПРЕХОД ""КЪМ НИЩОТО ХАХА
19.
Ффф
26.08.2024 21:39:46
3
34
Прехвърля ги на подставени лица.. Нищо не е загубил дъртия..
18.
АНАЛизатор
26.08.2024 21:38:38
7
32
Виж ти, Шиши отвръща на удара, не съм очаквал, мислех си, че Доган ще го изработи, ама май отива надругаде работата!
17.
градски
26.08.2024 21:35:50
2
35
Следователно със заемът от ББР са погасени дългове на шиши за да вземе чист бизнес обратно.
16.
Bgman
26.08.2024 21:33:41
4
37
Ох, милия .
Чичо Митко да му даде място за спане под моста, без това е негов кадър...
15.
Бургазлийка
26.08.2024 21:32:17
0
50
Стоя и се чудя, искат власт и пари, но на оня свят нищо няма да вземат
14.
Ха ха
26.08.2024 21:13:43
2
47
Свинята да не се прави, че прави това за хората.Краде за себе си и той.Някой дрн колелото се върти....
13.
Snitch
26.08.2024 20:58:39
1
46
Трите имена:
Ахмед Демир Доган
Дата на раждане:
29 март 1954 г.
Място на раждане:
Село Пчеларово, област Толбухин (Добрич).
Произход:
Бедно селско семейство.
Семейно положение:
Неженен.
Професия:
Войник в строителни войски, редник.
Партийна принадлежност:
ДКМС от 1969 г.
Възраст към момента на привличане/назначаване:
20 години.
Категория сътрудник:
Агент.
Псевдоним:
„АНГЕЛОВ”, „СЕРГЕЙ”, „САВА”.
Структура:
Трето управление на ДС (ВКР) – 1974 г.; ОУ на МВР-ДС Варна – 1976 г.; Първо главно управление на ДС – 1979 г.
Дата на привличане/назначаване:
21 август 1974 г.
Дата на регистрация:
3 септември 1974 г.
Вербуван от:
Старши лейтенант Стайчо Любенов Стайков. Вербуван на идейно-политическа основа.
Ръководен от:
Старши лейтенант Стайчо Любенов Стайков; подполковник Васил Панайотов; подполковник Стойко Стойков; капитан М. Маринов; майор Иван Михайлов; Георги Георгиев; Евгени Крушков; Георги Йорданов.
Агент на Окръжно управление на МВР-ДС Варна

След уволнението си от казармата интерес към Доган проявява Окръжно управление (ОУ) на МВР-ДС Варна, където той е превербуван под псевдонима „СЕРГЕЙ”. В документите от досието му е посочено, че ще бъде използван по линия на турското разузнаване. На практика от той става стипендиант на ДС и получава месечна издръжка в размер на 90 лв.
ДС съдейства на Доган да се запише студент в Висшия педагогически институт (ВПИ) в Шумен, специалност българска филология.
През 1978 г. ДС му помага да се прехвърли в Софийския университет „Климент Охридски”
Негови са шокиращите признания, че „всяка партия си има обръч от фирми” и че той разпределя „порциите на финансирането в държавата”. А когато през 2008 г. е критикуван за появата му на луксозна Доган заявява без да му мигне окото: „Не яхта – ако имам възможност ще си купя и летяща чиния... Аз веднъж съм се родил, искам да живея живота си, както аз го разбирам.”
12.
Ангел Калчев
26.08.2024 20:39:54
4
51
Тръгне ли Държавата срещу теб, ако я има , разбира се, няма измъкване от това. Стига да реши да го стори. Има достатъчно механизми за това и начин как да ги приложи. В този случай това вече може и да се случва вероятно. Никой не е лидер веднъж и завинаги. Ако действително се случва точно това.
11.
Военен рибар от ССУМОР
26.08.2024 20:09:12
2
54
А на Лили Иванова сега къде ще и сменят памперса???
10.
*********
26.08.2024 20:05:54
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
9.
Ханко Брат
26.08.2024 20:04:59
6
83
Много елементарно му отнеха партията... И продължава да мълчи като гъз...
8.
1
26.08.2024 20:04:10
2
98
Същата схема като с Божков. Взимаме от едни които сме угоявали с години за да дадем на нови тарикати. И всичко с протекцията на мафията(държавата).
7.
платена
26.08.2024 20:03:56
3
67
платена статия
6.
Въй
26.08.2024 20:03:14
1
70
Ами Лили Иванова? Ще е грубо ако ѝ прекъснат почивката в летния сарай.
5.
Аз
26.08.2024 20:00:14
1
71
...нещо не ми се връзва...
...като чета заглавието- едва ли не Ахмед Доган остава без покрив над главата си , на улицата и т.н. ...
... пък то толкова богат, че "бълха го ухапала" ...
Хахаха
4.
6то
26.08.2024 19:58:14
0
79
Няма как да оставят така стария сътрудник,нещо ще се случи...
3.
СМЯХ
26.08.2024 19:57:51
4
129
ПИК, АФЕРА, БЛИЦ, 24 ЧАСА,... И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ФЛАГМАН. ОБЩ СОБСТВЕНИК, ШИШИ.
2.
Ей
26.08.2024 19:52:40
14
116
Ей корумпирани платени жълти журналист чета, искам да ви питам , че пишете "поддръжниците на Делян Пеевски" , че кои са тези поддръжници? В Бургас освен Калинка Стоянова , вие жълтите жалки "журналивти" от флагман , друг не знам да има ? Макс 5 човека
1.
Черен Нено
26.08.2024 19:51:17
2
101
От едни другари взимаме, но даваме на други. Жив и здрав да е електората и да ни плаща масрафите!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте двете версии за инцидента на "Граф Игнатиев" Вижте двете версии за инцидента на "Граф Игнатиев" Трудността на тази професия води до такива нежелани и много тежки инциденти, смята експертът Трагедията с пилотите - в петък, 13-и, в 13 часа Трагедията с пилотите - в петък, 13-и, в 13 часа Нашият Григориански календар означава, че вероятността 13-ият ден от месеца да се падне в петък е малко по-голяма, отколкото всеки друг ден от седмицата Единият загинал пилот чакал сватба и бебе Единият загинал пилот чакал сватба и бебе Следващата седмица била планирана сватбата му. Жена му е бременна в седмия месец Бойко Борисов: Кои хора изтриха записите от Граф Игнатиево Бойко Борисов: Кои хора изтриха записите от Граф Игнатиево Вижда се разруха навсякъде, а претенциите им са до небето, гневен е Борисов Ето го майор Петко Димитров, трагично загинал в "Граф Игнатиево" Ето го майор Петко Димитров, трагично загинал в "Граф Игнатиево" За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС Смяната на пола на деца да се разреши при определени случаи, предлагат ПП-ДБ Смяната на пола на деца да се разреши при определени случаи, предлагат ПП-ДБ Законът обаче предвижда изключение: смяната на пола на деца се разрешава в случаи, когато съществува сериозна опасност за живота или здравето на децата Това не е Гала, а Спаска Това не е Гала, а Спаска Това било рожденното й име Наистина ли е на 51 години и е толкова секси Наистина ли е на 51 години и е толкова секси Освен на гена си, певицата залага и на здравословното хранене и движението в порядъчни количества Бургаски зрелостници получиха почетното отличие на Министерството на образованието Бургаски зрелостници получиха почетното отличие на Министерството на образованието Те са възпитаници на ППМГ и Немската гимназия в морския град В Камено питат как да изгонят Димче Миладиноски - направил медицински център, който никога не заработил В Камено питат как да изгонят Димче Миладиноски - направил медицински център, който никога не заработил От февруари т.г. той изобщо не се е появявал в града
Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Швеция ще плаща до 30 000 евро на мигранти, които напуснат доброволно страната Очакванията са мярката да влезе в сила в началото на 2026 г. Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Тежка катастрофа край Гълъбец, кола е премазана Инцидентът е станал преди час Турция готви яка секира, която ще засегне всички Турция готви яка секира, която ще засегне всички Според властите тази мярка има за цел да направи финансовите взаимоотношения между потребителя и продавача по-прозрачни и да оптимизира процедурата по събиране на данъци Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете Изгони мъжа си и ходи сама по плажовете От кадрите лъха истинска морска идилия и привидно на блондинката нищо не ѝ липсва, но опитните очи на последователите ѝ нямаше как да не забележат, че съпругът на Мария – Нойзи, не присъства на нито един кадър Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Най-голямата мъжка кифла във футбола си опъна бръчките Любимият на Николета Лозанова е супер суетен мъж и да не изостане по-назад от ред други знаменитости в световен мащаб също е прибягнал до тази процедура Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Виктор Орбан: Германия най-накрая се събуди относно миграцията Охраната на границата се превърна в негативна дума в последно време, защото всеки трябваше да пусне мигрантите – който ги спре, е лошият, каза Орбан Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша Арестуваха майката, изхъврила бебето си в коша От лечебното заведение в Силистра съобщиха, че момченцето е недоносено Вътрешният министър не потвърди за загинали в авиобаза Граф Игнатиево Вътрешният министър не потвърди за загинали в авиобаза Граф Игнатиево Подробности относно детайлите на инцидента вероятно ще се представят от военна прокуратура и наблюдаващия прокурор Вижте програмата за празника на ж.к."Меден рудник" Вижте програмата за празника на ж.к."Меден рудник" Тържествата започват в събота, 14 септември, с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на първите заселници Попадна в болница заради предозиране с Оземпик Попадна в болница заради предозиране с Оземпик Предозирала с лекарството за диабет, призна, че най-голямата грешка в живота й била да приема медикамента
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори