×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Главчев и петима министри застават пред парламента
  • Румен Радев ще лети с F-16 над Пловдив
  • Президентът на саудитския Ал-Ахли потвърди за Винисиус Жуниор и Виктор Осимен
  • Днес, 13 септември, е Международен ден на шоколада
  • Виетнам ще обмисли възможността за развитие на ядрената енергетика
  • Продължава делото срещу освобождаването на Андрей Гюров като подуправител на БНБ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сигнал до Флагман: Така проектиран, този заход за локалното на ул. „Крайезерна” ще създава проблем за трафика в Бургас


Сигнал до Флагман: Така проектиран, този заход за локалното на ул. „Крайезерна” ще създава проблем за трафика в Бургас
Тежките камиони, които трябва да обслужват Северната промишлена зона, не могат да направят толкова остър двоен завой, ще се образуват тапи, пише наш читател
23 Август 2024, Петък, 14:55 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Бизнесът е внесъл възаржение до Общината, иска да се нанесат спешни корекции

Добре ли е проектиран захода на това локално движение на бургаската ул. „Крайезерна”, или се нуждае от спешна промяна, преди проектът да е финализиран. Този въпрос задават собственици на бизнеси, чиито бази са разположени по протежението на улицата в югозападната част на Северната промишлена зона в града.

Във въпросът им има резон. Към момента планът е входът към локалното движение, чието изпълнение тече и сега, е да бъде от кръстовището на входа на „Трансвагон”. Проблемът е, че както е направено сега, достъпът на тежкотоварни автомобили до него ще бъде значително затруднен. Вместо да правят полегата крива, захождайки към локалното, композициите ще трябва да правят почти 90-градусов десен завой, следван веднага от точно 90-градусов ляв завой и то в рамките на само няколко метра - около 10-15.

Това не е невъзможно, но не е и лесно, а изпълнението на подобна маневра отнема време, което допълнително ще натовари отсечката без да има особено смисъл в това. На място днес репортер на Флагман се срещна с един от собствениците на бизнеси там, който ще бъде пряко засегнат от новите промени. Диян Долапчиев и останалите хора, които работят там, добре знаят какво ще се случи след отварянето на участъка за движение. Той е изпратил официално възражение до Община Бургас, в което се аргументира, че настоящото изпълнение ще предизвика проблеми, но досега няма официален отговор, че ще бъдат нанесени корекции.

„Нямаме нищо против изграждането на локалното платно и велоалея на ул. „Крайезерна”. Проблемът е в невъзможността за включването на тези автомобили, някои от които са дълги по 20 метра, от главния път към локалното. Това се дължи на начина, по който е проектирано цялото движение - с остри завои, вместо полегато. На ул. „Крайезерна” почти всички фирми работят с товарни камиони, композиции и автобуси и в сегашния му вид, заходът към новото движение ще доведе до големи задръствания по главния път, както и по локалното, защото маневрата за влизане е много трудна за малки камиони и почти невъзможна за по-големи”, разказа днес Диян Долапчиев.

Той и негови колеги предлагат алтернатива.

По този начин маневрата е на практика невъзможна
По този начин, с много лека корекция, шосето ще стане напълно ползваемо от композиции и ще бъде много по-удобно за всички

Той днес направи кратка демонстрация на проблема, която е доста показателна. Вместо да се включи в движението лесно, камионът трябва да направи поне 3 маневри, като общото време за това действие е над 1 минута, ако шофьорът е опитен. „А сега си представете, че има 3 или 4 камиона, които по едно и също време трябва да направят тази серия от маневри. Можете да разберете какво ще се случи на ул. „Крайезерна” и как цялото дясно платно ще бъде запълнено с чакащи тирове”, уточни още Долапчиев.

Очаквайте след малко позицията на Община Бургас, с която Флагман се свърза по-рано днес, за да получи отговор на въпроса ще има ли нанесени промени по проекта, във връзка с горепосочения потенциален проблем.

 




Флагман.БГ Изверг я уби и пюрира в блендер Изверг я уби и пюрира в блендер 13/09/2024, Петък 09:00 0
13
Коментара по темата
13.
Бачо Киро
23.08.2024 21:02:39
10
1
Добре е, че поне се строят пътища, че до преди 15 години само търкахме асфалта и разширявахме дупките от комунизма.
12.
*********
23.08.2024 20:25:05
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
*********
23.08.2024 19:27:54
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
*********
23.08.2024 18:03:37
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
9.
Evstati
23.08.2024 16:52:05
2
17
След скъпите тромбони и тромпети и се затапихме първо на супер кръговото на кат и след това на крайезерна за стадиона и южно черноморие.
8.
Кой
23.08.2024 16:27:18
1
17
Кога ще се направи да може да се излиза от Крайезерна направо след светофаро на Тодор Александров и съответно изхода към Меден Рудник да се разшири. Въобще там трябват 3 ленти че хората които пътуват от МР към центъра последно време много ги спират на новата хранилка на кат преди светофара.
7.
Бат Танас
23.08.2024 16:25:33
2
28
Така ще е, вижте какво направиха с Демокрация, с Одрин.....
6.
Бургазлия
23.08.2024 16:24:09
1
35
Идеята на общинските тъпанари е в града да не остане нито една права улица
5.
seahorse
23.08.2024 16:13:06
1
34
16 години некадърниците от Община Бургас са прикривани от този сайт,като се трият коментарите на бургазлии,за нередностите и далаверите на служителите в Общината. Така и не разбрахме какво установи Гешовата Прокуратура когато влезе преди време в Общината. И Флагман бг замълча и не ни информира. Ето за товаБургас е в това състояние !
4.
129
23.08.2024 15:42:39
6
47
То той отговарящия за транспорта в Бургас направил ли е нещо хубаво за последните 15 години?
Това бул. Демокрация, кръговото на Трапезица, подлеза пред Альошата, онази зле проектирана детелина след Кроношпан, кръговото на Хемус, провал след провал...след провал...след...
Изобщо няма да е за учудване да се провали за пореден път!

Незнам кмета защо го трае този некадърник!
3.
Хахаха
23.08.2024 15:33:13
5
28
Тропоара е шес точки . Построен с европейски пари по програма . Пътя прашулясал . Най добрия град плащайте санъци робии .
2.
Учете се да правите кръгови и завои на 90
23.08.2024 15:28:06
7
49
абе те цял Булевард Демокрация го направиха от прав- само завои и две платна--да се молим да няма сняг -че автобусите като забуксуват там в Бус лентите-кой ще ги дърпа?? и това на Фаворита кръгово ли е - триъгълник ли е - ще бъде нещо не много положително--Лично аз бих се радвал всичко да е Ок -ама засега само абсурди виждам-На Трапезица на този голям трафик направиха кръгово все едно за входа на Приморско-
1.
Сарая
23.08.2024 15:27:12
5
7
Никога не съм се бъркал !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Неделя и понеделник ще са най-студените дни, проф. Рачев заговори за замръзване на бананите Неделя и понеделник ще са най-студените дни, проф. Рачев заговори за замръзване на бананите Третата десетдневка се очертава с много стабилно и хубаво време за отдих и почивка край морето, каза климатологът  Филмът й е номиниран за Оскар Филмът й е номиниран за Оскар Филмът е копродукция между България и Гърция, сценарият е на Кристина Грозева, Дечо Таралежков и Петър Вълчанов Румен Радев ще пилотира F-16 по покана на ВВС на САЩ Румен Радев ще пилотира F-16 по покана на ВВС на САЩ Той ще удостои с Почетен знак американският бригаден генерал Тад Кларк Ракът и Лъвът да не пазаруват днес, а Везните да не прекаляват с алкохола! Ракът и Лъвът да не пазаруват днес, а Везните да не прекаляват с алкохола! Хороскоп за деня – 13 септември 2024, петък  Криминогенът Димитър Димов от Камено ошушка детските клатушки в жк. "Славейков" и Морската градина Криминогенът Димитър Димов от Камено ошушка детските клатушки в жк. "Славейков" и Морската градина 31-годишният мъж задигнал всичките стотинки от монетниците от съоръженията 3 зодии ще се оплакват от празни джобове през есента 3 зодии ще се оплакват от празни джобове през есента Телецът няма да има късмет с парите. Каквото спечели, това ще похарчи Гръцката мусака, по която домакините полудяха Гръцката мусака, по която домакините полудяха Вижте рецептата Невероятният концерт-спектакъл "Обичам Бургас" закрива феерията от културни събития през лято 2024 г. Невероятният концерт-спектакъл "Обичам Бургас" закрива феерията от културни събития през лято 2024 г. Шестото издание на най-чаканото културно приключение ще се проведе на 14 септември в Летния театър Зимата идва Зимата идва В петък валежите ще започнат както в Добруджа, така и в северозападните райони, бързо ще преминат две облачни вълни. Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Жената млатила като празен брашнен чувал майка си, която била на цели 83 години
Изверг я уби и пюрира в блендер Твърди, че било самоубийство На 61 години изгря на корицата на списание На 61 години изгря на корицата на списание Холивудска икона изглежда подобре от всякога в пищна фотосесия на фотографа Петра Колинс, а Деми направи фотосите, за да популяризира новия си филм „The Substance“ Яд ги е че ползвам женската тоалетна, обяви този атлет Яд ги е че ползвам женската тоалетна, обяви този атлет Петрило до 2019 г. е пълноценен мъж и носи името Фабрицио, но след това се подлага на операция за смяна на пола Тръмп отказва втори дебат с Харис Тръмп отказва втори дебат с Харис Тя настоява с опонента ѝ да се изправят отново един срещу друг в ефир Украйна загуби още един град, а Путин плаши НАТО Украйна загуби още един град, а Путин плаши НАТО Ако Западът позволи на Киев да използва оръжия с голям обсег, влиза във война с Русия, предупреди президентът Първата частна разходка в космоса е успешна Първата частна разходка в космоса е успешна Милиардерът Джаред Айзъкман и инженерa Сара Гилис излезли от космическия кораб на SpaceX с интервал от около 15 минути, облечени в специално разработени костюми. Карма: Задигнаха чантата на министър на полицейска среща срещу кражбите Карма: Задигнаха чантата на министър на полицейска среща срещу кражбите Великобритания е обхваната от епидемия от антисоциално поведение, обири и кражби от магазини, изтъкна Диана Джонсън Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Сънародниците ни са в добро състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Очаква се поп певецът Джъстин Тимбърлейк да се яви лично пред съда в петък Допинг скандалът продължава Допинг скандалът продължава Продължават разследването срещу световния номер 1 в тениса
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Баба казваше:
-Чедо, бягай от мъж със здрави и чисти чорапи. Или е женен или живее с майка си.
Виц на деня Виц на деня Сестра на дете, ударило друго:
- Що си ударила брат ми?
- Каза че съм дебела!
- И какво? Като го удари, да не отслабна?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мозъкът по принцип не се вижда, но отсъствието му се забелязва.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори