×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Хороскоп за днес, 17 септември
  • Тази вечер от 20 ч. в зала Арена Армеец Григор Димитров и Джокович се събират за дългоочаквания демонстративен мач
  • На 17 септември почитаме християнските добродетели и св. мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
  • Депутатите се събират на извънредно заседание за гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за местните данъци и такси
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приносителят и приносимото


Приносителят и приносимото
Евгени Минчев е много интелигентен мъж или поне има редкия талант да изглежда такъв, знае, че либерализмът всъщност е в упадък, а бъдещето е на консерватизма
20 Август 2024, Вторник, 21:04 ч.
Автор: Иван СТАМБОЛОВ-СУЛА

Вярно е, че има огромно знамение кой ви казва нещо, какъв е авторитетът, каква е легитимността ми, но в крайна сметка важно остава нещото

Ето ви още една заблуда, не по-малка от предишната: съзнателното пренасяне на чувства от приносителя към приносимото и обратно. Все казват „не убивайте вестоносеца, той не е виновен за лошата новина“, но в повечето случаи го убиват. Тук става дума за обратното – лош е вестоносецът, а пък новината се ядва. Така съвременните манипулатори, когато искат да възпитат у вас отрицателно отношение към нещо, го довеждат до вас чрез неприятни вестоносци. Ако някой човек, от когото ви е гнус, ви препоръча ресторант, кракът ви няма да стъпи, нищо че ресторантът може да е добър.

Битката между истината и лъжата е жестока и излиза далеч извън границите на изкуството, на киното, на литературата. Излиза и се пренася във всеки един момент от скучното ни ежедневие. Това, което логиката нарича истина и лъжа, етиката нарича добро и зло, а естетиката – красиво и грозно. Затова битката между истината и лъжата не е нищо друго, освен вечната битка между доброто и злото или ако искате да е по-драматично – между ангелите и демоните.

Тази битка не е съвсем честна, защото от една страна истината ще победи лъжата, както и доброто един ден ще победи злото, защото доброто е природа, докато злото е само временно състояние, но от друга страна в битката между истината и лъжата лъжците са по-облагодетелствани от опонентите си. Лъжците са облагодетелствани, защото могат да кажат каквото си искат, а другите могат да кажат само истината. Затова и лъжците (популистите) са по-успешни политици в условията на демокрация.

Но започнахме да говорим за приносителя и приносимото.

Напоследък Евгени Минчев (не е ли и той ЕвгениЙ като Дайнов, да не зема да го обидя, без да щъ?) е голям консерватор. Даже го видяхме с везана кошуля и червена роза на ревера. Днес червена, утре бяла като в популярната сватбарска песен и в оня виц: и белити са от мен.

Минчев е много интелигентен мъж или поне има редкия талант да изглежда такъв. Направил си е сметката, че либерализмът, който изглежда в разцвет, всъщност е в упадък, а бъдещето е на консерватизма, който сега изглежда обречен. И гледа отрано да се качи на правилния влак (мен не ме мислете, аз съм враг на модата и когато стане модерно да си консерватор, аз ще съм либерал).

Ще се съгласите, че Евгени Минчев с целия си колорит на британски аристократ не е най-подходящият приносител на семейните ценности. Сам парадиращ със своята хомосексуалност, за която аз поне не съм убеден дали е докрай автентична, той се опълчи в защита на закона против ЛГБТ пропагандата в училище. От това обаче, че ги защитава такъв като него, промените не стават лоши. Само искат да ни се стори така. Иначе Минчев съвсем интелигентно се опира на нашата теза, че законът не е против ЛГБТ природата, а против ЛГБТ пропагандата, въпреки огромните и организирани усилия да ни втълпят обратното.

По същия начин и вносителят на закона – ПП „Възраждане“. Тази партия се ползва с малко по-особен имидж особено в средите на либералната интелигенция. Доста е демонизирана, но и за доста неща си е наистина виновна. Така за мнозина всяко нещо, което излезе от „Възраждане“, е лудост, дивашки популизъм или поръчка от някой главорез. И въпреки че излиза от „Възраждане“, законът е хубав, за което говори и подкрепата от страна на другите партии. Хитлер построи пътища, които се ползват и днес. Лоши ли са тези пътища, само защото ги е построил Хитлер?

По подобен начин и консерватизмът. Днес „консерватор“ почти е станало синоним на зле образован простак, който се облича в носии, играе народни танци, бие жена си и ходи на църква. А всъщност исторически е точно обратното – в края на 18 и началото на 19 век консерваторът обикновено е аристократ, роялист, докато либералът е шкембест градски търговец, лихвар или някакъв такъв. Но либералната пропаганда ти сочи някой месест батка с татуиран Ботев на гърба и ти казва: това е консерватизмът!

Вярата. Тя също е вкарана в тази схема. Упорито се мъчат да издълбаят огромен знак за равенство между православие и Русия. „Какъв си ти, православен? – казват. – Тогава значи си путинист, копейка, ватник…“ и всичко останало, което могат да родят техните ограничени и невъзпитани мозъци. Впрочем, така е и по всеки друг въпрос, с който не са съгласни. Германия е католическо-протестантска страна, двете са с почти равен брой последователи, по около 25 милиона. Но означава ли това, че католицизмът и протестантството са виновни за Втората световна война? Но за либералните говорители всичко е просто – православието е олигарси и полковници от КГБ, а католицизмът – мазни педофили.

И още приносители. Освен открития атеистичен бой по християнството, в негова защита се изправиха най-отявлени комунисти. Не можеш да ги изчоплиш от църквите, особено когато има телевизионни камери да ги снимат. Но пък ако утре режимът в Русия отново обърне гръб на православието и пак започне да взривява църкви и да избива свещеници, нашите вярващи комунисти ще станат първи атеисти и неуморно ще припомнят, че Гагарин не е видял никакъв Бог на небето. Трудното тук е, че е напълно възможно някои от комунистите наистина да са се разкаяли и да са се обърнали към Бог. Хвала на такива, но ние няма откъде да знаем.

Щеше да е много, много по-лесно, ако джендъризмът и екотероризмът, социалната държава и правата на малцинствата идваха от Русия, а Западът беше пуритански, какъвто е бил. Но някой проявява много артистично чувство за хумор. Или пък ни изправя на труден изпит, който наистина накрая ще покаже кой кой е. Вярно е, че има огромно знамение кой ви казва нещо, какъв е авторитетът, каква е легитимността ми. Но в крайна сметка важно остава нещото. Ако Путин ви каже „добро утро“, това не означава, че е вечер. Да се научим да разпознаваме и оценяваме приносимото и по-малко да се влияем от приносителя. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

Още от автора:

Проблемът е в самите олимпийски игри, а не в церемонията по тяхното откриване

От евритмия до паневритмия – пътят на лъжата

Вероучението в училище – катехизация или мистагогия


В категории: Политика


Това са най-страстните зодии
Това са най-страстните зодии 17/09/2024, Вторник 21:40 0
Флагман.БГ Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство 17/09/2024, Вторник 19:40 1
4
Коментара по темата
4.
GP
21.08.2024 09:55:36
0
2
Къде го намерихте този тъпет
3.
XX
21.08.2024 09:20:02
0
3
Штижа!!! Не ми жакачайте приатилчето Евгенчо. Вечер се гушкаме и ши прайм бибитки.
2.
Така и не разбрахме обаче
21.08.2024 08:37:56
0
7
Лорд Евгени - гей ли е или обикновен педераZт ?
1.
така така
20.08.2024 22:27:36
6
10
не знам кое е по плашещо... Това че Евгени Минчев трябва да учи хората как да бъдат хора(за което е жестоко прав в думите си) или това че незнайно как даже и въпросният приет закон пак го свързаха с Русия и Путин и сега са седнали да ми пишат глупости в интернет.... Абе хора пиите си хапчетата!!! след десетилетия на безхаберие и към големите и към децата най-накрая поне за децата се направи нещо.... и пак го свързахте с Русия че и онова психясалото политиче Манол едва ли не закона щял да направи онова общесвто като Еврейте по времето на втората световна с значките хахахахахахахаххах... Абе не сте в час!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Засилен полицейски контрол в страната в Деня без загинали на пътя Засилен полицейски контрол в страната в Деня без загинали на пътя Инициативата е под патронажа на министъра на вътрешните работи и част от ежегодните „Дни на безопасността" Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Поморийският криминоген Георги Димитров пак загази, спипаха го за масовата кражба на колела през август Престъпленията са извършени в рамките на 3 седмици Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" Спектакълът "Обичам Бургас" - еуфория от танци, песни и много енергия завладяха "Летния театър" С емоционалния концерт отбелязахме символично края на културното лято 2024 г. в морския град Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Селекция от изключителни творци в 26-то издание на „Звук и Цвят“ Пленерът на Дарик отново заживява край морския бряг с пулса на 15 български художници от 15 септември Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Експерт разби чалъмите за преминаване на ГТП Всичко е загуба на време, категоричен е той, има по-модерни начини Цицките на властта Цицките на властта Слава богу, по време на всичките ни извънредни парламентарни избори, които минаха и предстоят, не се налага екзекуция на неуспелите 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота 24 партии и 9 коалиции са регистрирани за участие във вота Регистрацията на коалиция „Има смисъл” е заличена заради непълна подписка Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Банките готвят здрава сурвачка за Коледа, ето какво решиха Някои от тях вече го въведоха Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Кръгла маса от експерти и политици обсъди висшето образование в Бургас и региона Освен как да бъдат решени дългогодишните проблеми, бяха обсъдени и важни теми, по които да се работи в бъдеще за преодоляване на демографската катастрофа Познахте ли я Познахте ли я Тя е първата дама от модния подиум, станала по-късно кинозвезда у нас
България ще губи по 15 млрд. долара на година, ако Тръмп се върне в Белия дом България ще губи по 15 млрд. долара на година, ако Тръмп се върне в Белия дом Близко е до ума, че като нямаш достатъчно войски, няма да удължаваш фронта, а украинците го правят с юруша в Русия заради Харис, коментира проф. Витанов   Съдят я за плагиатство Съдят я за плагиатство В съдебния иск инвестиционното дружество Tempo Music обвинява Сайръс в "умишлено копиране" на труда на Марс и твърди, че "Flowers" не би съществувала без "When I Was Your Man" Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант Май пак са заедно, целуват се страстно в ресторант А уж се развеждат Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Експерт бие аларма: 2 мощни земетресения ще ударят на 200 км от България Всъщност опасността ще дойде от второто голямо земетресение, смята проф. д-р Йовгюн Ахмет Ерджан Люта зима през септември (СНИМКИ) Люта зима през септември (СНИМКИ) 54-годишен загина заради лошото време Арестуваха световноизвестен рапър Арестуваха световноизвестен рапър Задържането му е станало след обиските на два негови имота Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Зеленски се примирил със загубата на Донбас, а руснаците тръгват на лов за „Леопард“-и Пети ден украинската армия се опитва да пробият руската отбрана край Веселое, за да ударят в тил войските на противника Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Когато Пеевски рискува живота си за България, нека искат оставки. Виц на деня Виц на деня В дискотека:
- Бейби, искаш ли да правим с*кс?
- Уау, какво нахалство! Направо останах без думи!
- Е, нищо де, само кимни с глава!
Виц на деня Виц на деня Звъни тъщата на зетя:
- Синко, идвай, жена ти ражда. Има три пръста разкритие.
- Това нищо не е, така ми я дадохте.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мили деца, учете! Вие сте бъдещето на Германия, Великобритания и Щатите.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори