×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Безпрецедентно! Калин Стоянов провали правителството Грънчарова-Кожарева, президентът я отряза


Безпрецедентно! Калин Стоянов провали правителството Грънчарова-Кожарева, президентът я отряза
Румен Радев обяви, че няма да подпише Указа и утре клетва в парламента няма да има, изборите се отлагат, Главчев остава премиер
19 Август 2024, Понеделник, 11:15 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Държавният глава опита да отсрочи отказа си, като поиска ново предложение за вътрешен министър до 15 часа днес, Кожарева изреди аргументите си и не пожела да търси нов министър

Кандидатът за служебен премиер Горица Грънчарова - Кожарева предложи Калин Стоянов в състава на служебното правителство, а президентът Румен Радев я отряза, обявявайки, че няма да подпише Указа и утре клетва в парламента няма да има. Правителството на Димитър Главчев продължава да изпълнява задълженията си. 

След като изслуша състава на кабинета, Радев изрази своето недоволство. Той обяви, че не е убеден, че с присъствието на Калин Стоянов ще се гарантира успокояване на политическата обстановка и провеждането на честни избори. "Това е невъзможно, ако Калин Стоянов остане министър на вътрешните работи. До 15 часа предложете друг вътрешен министър. Дали за Вас Калин Стоянов е по-важен от това България да има спокойствие и правителство или дали сте готова да поемете отговорност да конституционна криза", каза Радев. 
Горица Грънчарова - Кожарева го защити.  "Взела съм решение на експертна основа. В МВР аз се срещнах както с Калин Стоянов, така и с цялото ръководство и със синдикатите, с всички директори на ОДМВР, директор на ГД "Гранична полиция", ГДПБЗН, както и с редица редови полицаи. Те гарантират, че Калин Стоянов осигурява спокойствие в системата и не е парашутист, 24 часа е с отворен телефон, взема бързи и адекватни решения и е един от нас. 
Като одитор, аз съм научена да проверявам това, което ми се говори и съм взела убедено решение Калин Стоянов да е министър на вътрешните работи", каза Кожарева. 

"Честата смяна на правителства засилва усещането за нестабилност и демотивира администрацията. Основна част от министрите в сегашния служебен кабинет остават. Всички членове на кабинета се ползват с доверието ми, но при най-малкото съмнение ще предприема действия. 
Организиране на честни избори и стриктно следване на евроатлантическия път на България, а гражданите ще дадат оценка", допълни тя. 


Ето състава на правителството, който предлага Горица Грънчарова-Кожарева:


Горица Грънчарова - Кожарева - служебен премиер
Людмина Петкова - вицепремиер и министър на финансите
Росен Карадимов - вицепремиер и министър на иновациите
Калин Стоянов - МВР
Виолета Коритарова - Касабова - МРРБ
Ивайло Иванов - МТСП
Атанас Запрянов - Министерство на отбраната
Иван Кондов - Министерство на външните работи, досегашен заместник-министър
Мария Павлова - Министерство на правосъдието
Галин Цоков - Министерство на образованието и науката
Петко Стефановски - Министерство на здравеопазването
Найден Тодоров - Министерство на културата
Виктор Атанасов - МОСВ, заместник до момента
Геолрги Тахов - МЗХ
Валери Борисов - Министерство на транспорта
Петко Николов - Министерство на икономиката
Владимир Малинов - Министерство на енергетиката
Валентин Мундров - Министерство на електронното управление
Евтим Милошев - Министерство на туризма
Георги Глушков - Министерство на младежта и спорта
 


В категории: Политика


48
Коментара по темата
48.
Незабавен ИМПИЙЧМЪНТ за ПАТКАНА!
19.08.2024 19:13:07
4
9
Радко фъшкията е нищо повече от един долен боклук и метежник!
В момента държавата е на този хал заради простия шапкар с амбиции за еднолично управление. Крайно време е на дневен ред да бъде предложено гласуване за импийчмънт на търтея и биволицата от Дондуков 2 в противен случай България ще продължи да се движи в спиралата от избори на избори!
47.
За какви „честни избори“ говориш, Радев?!
19.08.2024 17:52:25
5
33
За какви нечестни избори обвинява сегашния министър на МВР Калин Стоянов? Има ли партия, която при избори провеждани с министър на МВР Калин Стоянов е поискала касиране на изборите, за каквото врачува сега Радев, че щяло да се случи, ако министър на МВР останел Калин Стоянов?!

Кой съветва тази озлобена дребна душица, наречена Радев? Масоните му Пламен Узунов, който прибираше корупционни подаръчни торбички, или Копринков – който мъкне чувалите от „пътя на копринката“, и които – и двамата!!! – ПРИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ ДОСЕГА непрекъснато се месеха в полза на определени политически сили?!
За твоите министри на МВР – Бойко Рашков и Иван Демерджиев – профани!!! – които правеха „ала-бала“ с „простоидиотите“ ти? Същите тези „простоидиоти“, които сами си признаха в оня запис как СТЕ МАНИПУЛИРАЛИ ИЗБОРИТЕ В ТЯХНА ПОЛЗА!
Най-нелепият вътрешен министър – Демерджиев – ТВОЙ, РАДЕВ, ТВОЙ! Толкова нелеп и некадърен, че можеше да бъде измислен единствено от масонската ви пловдивска ложа, начело с Гергов и „пътя на копринката“ ви.
46.
И избори – когато Радев кажел
19.08.2024 17:49:40
2
15
Какъв трябва да си за да блокираш държавата?!
Само за да стане на твойта и твоя „път на копринката“!
Комплексиран, алчен, късопишковец, който на всяка психопатийна цена иска да управлява с крадливия си „път на копринката“!
Какво направи тоя абсолютен зависим тъпак?
Значи Калин Стоянов не може, ама може Главчев пак и пак с Калин Стоянов!
Вие, разбирате ли, какъв селяндур с психокомплекси за власт имаме за президент?
Ако не разбирате, значи сте с него от една порода. Породата на копринките и на шарлатаните простоидиоти, които той ни докара за да разкаже играта на тая държава.
45.
В десятката
19.08.2024 16:37:32
4
27
След като чудеса направиха за няколко дни от МРЪСНИ ВРЪТКИ, РЕКЕТИ, СОВАЛКИ – КОПРИНКОВ И УЗУНОВ! – ЗА ДА ОТКАЖАТ ГОРИЦА КОЖАРЕВА ДА ПРЕМИЕРСТВА И ДА СМЕНЯТ МВР МИНИСТЪРА КАЛИН СТОЯНОВ – днес станахме свидетели на НЕЧУВАН НАГЪЛ РЕКЕТ ОТ СТРАНА НА РУМЕН РАДЕВ!

Какъв трябва да си за да блокираш държавата?!

Само за да стане на твойта и твоя „път на копринката“!

Комплексиран, алчен, късопишковец, който на всяка психопатийна цена иска да управлява с крадливия си „път на копринката“!

И!?

Какво направи тоя абсолютен зависим тъпак?

Значи Калин Стоянов не може, ама може Главчев пак и пак с Калин Стоянов!

И избори – когато Радев кажел.

Вие, разбирате ли, какъв селяндур с психокомплекси за власт имаме за президент?

Ако не разбирате, значи сте с него от една порода. Породата на копринките и на шарлатаните простоидиоти, които той ни докара за да разкаже играта на тая държава.

Afera.bg
44.
Хахахахаха
19.08.2024 16:20:28
14
8
Някой джендър се е почувствал засегнат че Радев не прие пед*алските изпълнения в училищата и сега яко спами и взема мазните минуси. Колко доволен и щастлив се чувствам !!!
43.
Продължавайте така
19.08.2024 15:55:01
18
15
Чудесно се развиват нещата. Поредна точка за Радев. След всяко едно неадекватно интервю на Прасето , рейтинга на Радев се вдига поне с 2-3%. Ясно е че партия няма да направи, но на Президентските избори ще имаме рекорд за най-убедително спечелен мандат !
42.
weq
19.08.2024 15:48:42
2
11
Отиграно както трябва, не искаме Калин в новото правителство, затова остава старото където е Калин.
41.
Nostradamus
19.08.2024 13:58:57
30
16
Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски са виновни
за Конституционната Катастрофа, в която се намира България!
Ех, Радев защо не направи партия!
Щеше да изметеш всички Престъпници и Мутри от ПарлаМентето начело с БорисоФ и ПрасчоСвинчо!
40.
Кеша
19.08.2024 13:47:46
23
6
Ей вие пропеем ски подлоги, какво ревете? Фатмакът Радев ние сме го избрали! А вие долни Пеевско говорящи , просто се заврете в тъмноте си дупки ине озлизайте от там!
39.
Ха ха
19.08.2024 13:47:06
26
32
Мунчо се върна от почивка в Гърция и го раздава загрижен за честни избори. Иначе, десетдневката на частен залив във вила 3000 кв.м., с огромна охрана, масажисти, лекари и трима готвачи плюс семейни приятели излезе на българския бюджет четвърт милион лева. Честито на данъкоплатците.
38.
радев
19.08.2024 13:26:29
38
34
е най-големия боклук от всички.А,който го харесва е толкова прост,колкото никога няма да разбере.
37.
дебили бургас
19.08.2024 13:08:38
31
32
Правителството го провали противоконститцинния акт на РРадев, а не Калин или Горица!!!
36.
Катанец
19.08.2024 13:02:09
16
25
Кандидатът за служебен премиер представя проектжо-кабинет пред Президента , който съответно подписва или не подписва Указ за неговото назначаване. Какъв Калин Стоянов , какви ултиматуми !!! Всичко останало е Ала-бала.
35.
някой
19.08.2024 13:00:10
39
40
Е господин Кеш не те наричам президент защото ти погазваш всички закони в тази държава и най важния Конституцията в която си се клел когато стана президент Първо по Конституция ти избираш служебния министър а той си избира състава от министри С какво право нахока госпожата и отказваш да подпишеш с никакво Защото почнаха да се разплитат мръсните ти далавери с Боташ с пътя на Копринката и май ти секнаха потоците Ега си какво чудо сме си избрали за президент до сега нито един на този висок пост не си е позволявал такива нарушения Да се събира НС и да иска импийчмънт този не става за политик не е наясно какви права има и че не емира на Бруней Жалко за децата ни жалко за държавата дойдоха скапаните променкаджии незачитащи и те законите и сринаха всичко най скапаната държава в Европа сме какви европеци ние сме си африканско племе с шаман и без закони
34.
*********
19.08.2024 12:54:16
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
33.
роднина-милиционер
19.08.2024 12:44:40
17
50
Спонтанно подкрепяме министър Стоянов, ама питайте началника, той раздава кеша
32.
кака Мара
19.08.2024 12:41:12
67
44
Намери се една смела жена да зашлеви шамар на руската подлога Радев.Респект!
31.
Радев прегази Конституцията
19.08.2024 12:32:44
73
43
Цялата преценка относно имената и качествата на предложените министри е на кандидат-премиера!
пPезидентът е нарушил грубо Конституцията и е станал автор на поредната конституционна криза у нас!
30.
Абе
19.08.2024 12:24:37
46
97
Тая Горица, много бързо я притисна Пеевски. Само преди седмица не искаше Калинката за министър, а самият Калинката, накара полицаи да политиканстват и да му излизат на протест в защита. Рева като дете, че щели да го махат. Ами Калинка министър не е професия. Обаче въпроса е за Горица. Кой я притисна. Боко или Пеевски. И двамата ще да са.
29.
*********
19.08.2024 12:20:36
28
27
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
28.
мислещ
19.08.2024 12:16:29
59
94
Браво на Президента!
Единственият достоен човек, посмял да се опълчи на Пеевски и Тиквата!
Г-н Радев, народа е с вас!
27.
КОЙ напазарува госпожата
19.08.2024 12:10:18
35
59
.
26.
agent 007
19.08.2024 12:06:58
34
58
Кабинет Пеевски 2 хахахахаха
25.
Българин
19.08.2024 12:04:47
68
47
Със зелените чорапки потропва мистър Кеш, дечица веселушки шейната ви подмина. Подаръци ще има за всеки от сърце ама друг път не сега. Сега ще ви сервират гореща супа а вие знаете какво да правите нали.
24.
Хахахах
19.08.2024 11:59:04
38
23
Само да попитам!
Изродената и гнусна измет демократи, ваксахте ли се вече против маймунска шарка, че само по вас-гейпарадските евроатлантици ходи, защото ви порят клоаките!
23.
Само преди дни
19.08.2024 11:57:38
43
70
Медиите тръбяха че тая семпла женица можело да бъде " Спасителката на България", то бива да ни имате за прости, но прекалихте! Това чудо е селски бег службогонец, пита за всичко и до тоалетна ако и се ходи.
22.
Мистър Кеш го е страх
19.08.2024 11:57:28
64
57
Много ярко му осветлиха пътя на копринката.
Куфарите с кеша на Халкидики занесе, там в банка ги внесе, ама мръсните пари дебела следа оставят!
МВР удари контрабандните канали на копринката, което директно удря мистър Кеш!
Не наяде се това тъпо говедо, ама и на остров Аруба не може да се скрие....
21.
hihihi
19.08.2024 11:53:57
12
24
17, да, запазва го, но няма да има избори за организиране.
20.
Пудела на пееф
19.08.2024 11:43:20
40
37
Мистър магнитски срещу мистър кеш заради пудела на пееф. Накрая, ще оцелее само един!
19.
Я
19.08.2024 11:43:04
74
93
Добре,че имаме този президент,поне един свестен човек в политиката.На който ме му харесва да го духа на мазната свиня Пеевски.
18.
Zizi
19.08.2024 11:38:44
83
80
Браво на дамата! Човек трябва да си отстоява мнението и да носи отговорността за него!
17.
Daa
19.08.2024 11:38:17
65
108
Радев,както винаги прям и точен в преценка и изказ.Най-адекватния президент от началото на прехода.
16.
Е на тва е!
19.08.2024 11:37:38
95
79
Мушморока Радев, изигра поредния цирков номер. Остава Главчев а той няма да смени Калин Стоянов. Така че кучетата да си лаят а кервана хабер си няма да спира. Впрочем браво на госпожа Горица Грънчарова - Кожарева, каза му го смело и категорично - гилдията стои зад министъра.
15.
Бат Танас
19.08.2024 11:35:56
57
95
Тая горица грънчарова-кожарова се оказа Пеевска...
14.
Хаха
19.08.2024 11:35:08
43
55
Тролът лизач на винету си повтаря прякорчетата в стил крадлива тъпа мутра от банкя и го е страх да не му намалят заплатката като тампон на севи
13.
дебили бургас
19.08.2024 11:35:04
102
70
Червената подметка на Кремъл- РРадев отново наруши Конституцията. Той не може да определя министрите, това прави предложения за служебен премиер!!! РРадев направо прави преврат. Време е за импийчмънт.
12.
Българин
19.08.2024 11:32:30
62
98
Браво Радев, калинката на шопара да ходи да си гледа сметките в зад-сметната палата...
11.
Наше МЕВИРЕ
19.08.2024 11:32:28
40
41
Хак им е на евробите. По-голям аграр за министър сме нямали.
10.
123
19.08.2024 11:32:00
58
98
Е,Шишко Пеевски не можа да пробута служебния си кабинет. Що не бяха медийни заплахи,плащания ,обиди. Радев изкара топки и сега ще има платени митинги пред президентството
9.
Мдаа
19.08.2024 11:31:59
14
77
Тези хора си играят с търпението на народа ..
8.
Мдаа
19.08.2024 11:30:07
74
84
Да не забравяме, че същия тоя загроби България с договора с Боташ и по още много начини. 4 години хаос с подбудител мистър Кеш. Или е тъп или служи на олигархията и рамките.
7.
Хахахах
19.08.2024 11:26:59
60
40
Не си мъчете демократската единствена мозъчна клетка! Ратку Фърчилуту е от вашите! Върл натовец и евроатлантик!
Получи заповед от Козяк и ще мъчи раята, само и само изборите в България да са след тези в кенефа хамерика, за да знаят кои партии да вкарат в Парламента ни!
6.
Do nomera 1
19.08.2024 11:26:28
60
79
Прост Пеевски трол
5.
Тъпак червен
19.08.2024 11:24:58
87
59
Пълен Позор и Зеления чорап май пак намериха общ враг. Руски проксита. Докато фатмака е президент, а инфантилните от ПП в парламента, няма да се оправим.
4.
Сваляме си доверието от госпожата
19.08.2024 11:24:57
44
96
Пробита е от Мафията
3.
Браво на Кожарева
19.08.2024 11:23:37
109
64
Закопа го този мръсник Мунчо Радев!
2.
XX
19.08.2024 11:22:27
10
41
Е па никак не и е лесно на жената да угоди на всички.
1.
Кешът Радев
19.08.2024 11:21:46
118
62
Си показа рогата!
Голям мръсник!
Господ забавя, но не забравя!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори