×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бъде ли наказан Киев с тактически ядрен удар заради нахлуването в област Курск?


Ще бъде ли наказан Киев с тактически ядрен удар заради нахлуването в област Курск?
Тези 5-6 бригади, които са боеспособни и елитни, си свършиха работата, но въпросът е колко ще им позволят и колко има смисъл да останат на руска територия, каза Васил Данов
14 Август 2024, Сряда, 08:32 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

 Те биха могли да си измислят повод, коментира капитан I ранг о. з. Васил Данов от Атлантическия съвет за България

Руснаците биха могли да си измислят повод да активират тактически ядрен удар. Това каза в ефира на Нова телевизия капитан I ранг о. з. Васил Данов от Атлантическия съвет за България, след като водещият Виктор Николаев го пита дали това може да се случи заради навлизането на чужди войски в област Курск.

"В руската военна доктрина, която през последните години от Путин беше променена няколко пъти, са заложили удобни параметри. Ако им унищожат 3 големи пристанища, имат право по нареждане на президента да използват ядрено оръжие. Ако им унищожат 3 големи летища също. Ако бъдат унищожени 3 големи дивизии - също. Тогава вече президентът има право да разпореди употребата на ядрено оръжие", каза военният експерт в предаването „Здравей, България“.

„Разговарях с колеги и те казаха, че до два-три дни ще обявят заплаха. Вчера използваха годишнината на военния флот на Русия, в последната неделя на юли го честваха, ... правят тестване и заплахи ... със стари документи от 2014 за това какво биха направили военноморските им сили. Представете си някой от руския генерален щаб да извади 29 файла и ще ги хвърли на публиката. Това е преднамерено изтичане на информация с цел сплашване на Запада и на украинските войски“, добави той.

"Това (б.а. което се се случва в област Курск) си е реална военна операция. Премислена е и е планирана отдалеч. Беше използван и опитът на Пригожин. Видя се преди година, че той с някакви смешни по размери и по способности войски стигна едва ли не до Москва. Тоест това е преценен риск. Всяко нахлуване в чужда вражеска територия си е риск. Но тези 5-6 бригади наистина са боеспособни, наистина са елитни и те си свършиха работата. Въпросът е колко ще им позволят и колко има смисъл да останат на руска територия", заяви Данов. 

„Това никой в момента не може да каже. Зависи от натискът, който руските въоръжени сили ще упражнят върху тях. Заплахите са две – ако се изтеглят, ефектът ще приключи, а ако останат по-дълго, не бива да навлизат по-навътре в руските предели, защото може да бъдат отрязани и да попаднат в обкръжение“, добави той. 

„Това е демонстрация на сила, на увереност и на самочувствие на ВСУ. Вие знаете, че през последните два месеца украинците само отстъпваха – по 1 селце на ден, но това е заради масирания фронтален натиск, т.е. няма военно превъзходство, а руснаците настъпват така, както са го правили още от съветско време. Никаква дарба, никакво въображение“, коментира капитанът. 

„Украинците показаха най-добрите черти на модерното воюване на НАТО с достатъчно сили и неочаквано по слабото и болно място на противника“, обясни експертът. 

След като водещият заговори за картата с 32-те цели на Русия срещу страни от НАТО в Европа, в която България присъства с три точки, като едната е в района на АЕЦ Козлодуй, втората – военна база край Ямбол и третата – в района на междусистемната газова връзка с Гърция, Данов каза, че те не били значителни. Не са най-важните цели в нашата страна, обясни той.

„Разчита се на нервите на публиката – на изнервени политически ръководители и население, което да скочи и да каже „Вижте какво става! Ще ни погубят с ядрени удари, хайде да излизаме от НАТО и от ЕС“. Това е евтина пропаганда за хора, които са вече готови да я приемат“, коментира военният експерт. 


В категории: Войната в Украйна


15
Коментара по темата
15.
Българин
16.08.2024 10:40:56
0
1
Русия трябва целия ядрен арсенал да удари сащ и НАТО голям кеф
14.
Украински нападения на АЕЦ и ядрени учения НАТО
14.08.2024 19:20:53
1
1
1) Този НАТОвец защо не споменава за двете нападения за 3 дни на укробандеровците срещу Курската и Запорожката АЕЦ? Досега са извършени поне 10 укробандеровски атаки с ракети и дронове срещу Запорожката АЕЦ!
гръцки СМИ:
"Украинците бомбардираха руската АЕЦ Курск! – Ако руснаците не свалиха ракетите, щяхме да имаме „Чернобил Х 10“" 10.08.2024
https://tinyurl.com/msrvyceu
"Украинците бомбардираха втора атомна централа: Отчаянието им може да доведе до ядрено унищожение (видео) Украинците удариха Запорожката АЕЦ!" 12.08.2024
https://tinyurl.com/4euvx9bh
2) Защо не споменава за непосредствената подготовка на укробандеровците за хвърляне на Мръсна Ядрена Бомба?
3) Защо не споменава, че предадените вече на Украйна F-16 от Холандия са оборудвани за изстрелване на ракети с американска ядрена бойна глава? Възможно е да са предадени подобни американски ядрени бойни глави от Холандия? Което означава за Русия заплаха за непосредствен ядрен удар при тяхно приближаване към руска територия?
4) Забележете, че миналата година българското небе се охраняваше от холандски F-35 оборудвани с ядрени бомби, също Полша бе охранявана от 8 холандски F-35 с ядрени бомби. Това прави ли България и Полша непосредствена ядрена опасност за Русия?
5) Забележете, че ядрени бомби могат да се монтират на универсалните крилати ракети на т.нар. "ПВО" в Полша и Румъния.
6) Защо този НАТОвец не спомена за подготвеният от Украйна и НАТО атентат срещу Путин и Белоусов за празника на военния флот в Санкт Петербург на 28 юли?
"Как безумците от НАТО и неонацистката хунта почти взривиха света преди две седмици"
https://tinyurl.com/3wbtzbhy
7) Защо този НАТОвец не споменава за многократните ЯДРЕНИ учения на НАТО без прекъсване тази година от януари до юни, с американски В-52 по руските граници плюс десетките кораби на НАТО по руските граници, всеки с по 100+ ракети Томахоук с ядрени бойни глави?
Само за месец май, имаше планирани учения на НАТО в Швеция, Франция, Германия, Великобритания, Финландия, Норвегия, Балканските страни, също през юни за югоизточна Европа, Балтийските страни, Турция, Полша, Испания, Черно море, в Грузия, Германия, Италия, т.е. навсякъде около руските граници.
Погледнете останалите учения на НАТО за тази година:
https://shape.nato.int/exercises/allied-national-exercises
13.
30 секунди преди полунощ
14.08.2024 16:11:22
2
2
Този НАТОвец защо не погледне нивото на ядрена опасност Defcon 2 за Европа, което вече от години не се променя?
https://www.defconlevel.com/european-command-news.php
Защо не си спомни, че имахме Defcon 5 за Европа по времето на Студената Война... до 24 октомври 2021? Какво се промени тогава?
Американски ядрени бомби има в Германия, Белгия, Нидерландия, Италия, Турция, а според wikipedia ядрените бомби от Турция навярно са прехвърлени в България. България няма право да проверява американските военни бази на своя територия.
При това тези бомби могат да се монтират на универсалните крилати ракети на т.нар. ПВО в Полша и Румъния. Всички крилати ракети на постоянно присъстващите 8-10 американски кораби в Балтийско и Черно море за "учения" имат по 80-120 крилати ракети.
На практика САЩ имат подготвени ядрени сили в Европа по руските граници за нанасяне на първи ядрен удар по Русия с 1500+ ядрени бомби.
След "ядрени учения" на НАТО с тежки ядрени бомбардировачи B-52 в Харков, Украйна, през октомври 2021, на самата руска граница беше ясно, че такъв първи ядрен удар предстои в най-кратко време и затова Русия започна СВО, като първо изпрати свои военни сили в Чернобил и всички украински военни бази, с възможно ядрено оръжие, също 32 биолаборатории с биологично оръжие в Украйна бяха разрушени.
Военните действия в Украйна ще продължат до пълното отстраняване на тази ядрена заплаха за Русия от руските граници. Русия вече смени своята военна ядрена концепция и може също да нанесе свой първи ядрен удар по НАТО и САЩ.
Както казват, часовникът на Световната ядрена война е 30 сек преди полунощ...
12.
Анатема
14.08.2024 12:11:35
1
4
Визията на този Субект е лиценеприятна. Прилича на плъх.Вероятно е от пълзящите твари , от онези безродници, имащи заслуга за унищожаването на армията ни и унизителното положение ,в което сега се намират хората с пагони .
11.
Абе,
14.08.2024 10:41:14
5
11
тези кравешки заднолизци, що не се качват на трабанта на пасито и да заминават за укристан!?
10.
Флегми тия мухлясалитв
14.08.2024 10:39:21
2
11
О.З. идиоти мислите ли че някой им се връзва извикайте и чуков и врачката Силвия че да спретнете един спвктакъл на тема русафилска кретения
9.
Га га га гааааа
14.08.2024 10:27:04
6
13
Атлантически продажен задник си ти........!
Боклук какъвто е и Соломон Паси и още много други помияри които след 1989г изтъргувахте и предадохте суверинитета,отбраната и армията на България.
Предателите трябва да са презрени от обществото, а не да обикаляте и да разтягате лъкардии и лъжи!!!!!
8.
До номер 5
14.08.2024 09:59:18
5
11
Здравей , дядо Наско , мислехме днес да минем през вашето село да споделиш по - подробно тези идеи за ядрени взривове в САЩ , да ги документираме . Поговорихме и с няколко бивши членове на корабен екипаж . Въпреки че всички се подписват с две ръце че при теб морето е взело своето , необратимо , е добре някой да се погрижи за теб .
7.
T
14.08.2024 09:21:06
4
7
То май се предполага и че Украйна е разработила "мръсна" болмба и ще я използва за да обвини Русия .
6.
Този
14.08.2024 09:19:46
5
15
Цял живот е бил военен журналист, включително и по времето на соца, завършил в гр.Лвов, тогава в СССР. Сега военен експерт.Голям смях
5.
Дернев
14.08.2024 09:16:47
13
13
Не Киев. Щатите трябва да бъдат ударени първи, ако се стигне до ядреното оръжие. Без съгласуване с тях, това нахлуване в Русия. Както и без намесата им в Европа, руснаците нямаше да влязат в Украйна. Истинския и най-важен противник са САЩ. Не се ли ударят първи, те ще ударят с ядрено оръжие, ако такова бъде използвано в Европа.
Сега руснаците да оставят нахлуването на Украйна и да насочат всичките сили към Киев. После ще се оправят с тези в Русия, ако все още са там.
4.
anon
14.08.2024 09:16:17
14
9
поживьом увидим дет се вика :)
Слава Украйна!
3.
Марк Твен
14.08.2024 09:14:31
5
20
Транскомунистите свалиха червените гащи и станаха неолиберали. Това трябва да е кастата на лизачите. Веднъж лизач - цял живот лизач ѝ на червени ѝ на сини.
2.
nezavisim
14.08.2024 09:01:26
10
19
Tozi bokluk deto se pravi na mnogo kompetenten,zaradi parite blize zadnika na nai-golemiyat predatel - balgarskiyat Uda S.Pasi.Gotov e da se otrece ot vsicko balgarsko,za dolarceta. Tryabva da go popitat kakva kletva e daval i kak e ucastvuval v politzanyatia predi vreme.
1.
истината
14.08.2024 08:50:55
11
51
такива капитани преди десетилетия целуваха Руското Знаме-сега са големи атлантици- но ако Русия спечели същите тези хамелеони ще кажат че винаги са били на Руска страна- смешно е да се твърди че украйнски дивизийки ще стигнат донякъде- просто Ционистите и сатанистите много искат Путин да направи ядре удар и да го обвинят за всичкото Зло което те натвориха последните години по Света!! Защо този капитан не каже нормално ли е да се убиват деца в Плестина -ама там има пълно Медиино зтъмнение-ако беше в Украйна щеше да пищи до Небесата- Хамелеони с хартиени пагони
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори