×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Президентът очаква в България да бъде открит клон на китайска банка
  • Олимпиадата в Париж счупи всички рекорди по продажба на билети
  • Официално посещение в Ирак на иранския президент Масуд Пезешкиан
  • Влизат в сила нови правила за изкарване на шофьорска книжка
  • Пакс Джоли-Пит претърпял автомобилна катастрофа месец преди инцидента с електро велосипеда
  • Дронове с камери следят за къпещи се в Рилските езера
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вероучението в училище – катехизация или мистагогия


Вероучението в училище – катехизация или мистагогия
Днес много хора не отричат Христовото учение, просто не го познават. А не го познават, защото съзнателно го крият от тях
13 Август 2024, Вторник, 09:13 ч.
Автор: Иван СТАМБОЛОВ - СУЛА

Честният избор е информираният избор. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен

В първите векове се е ставало християнин по малко по-различен начин. Много хора са били християни през целия си живот, но са приемали кръщение в края му. По-късно започнали да приемат кръщение все по-рано, докато накрая започнали да се кръщават и младенци, както е днес, и се е появил институтът на кръстника.
Пристъпвайки към кръщение, християнинът е бил преди това поне една година оглашен (катехумен – да не се бърка с „катехон“, което е нещо или някой, който задържа идването на антихриста). През тази година оглашеният под надзора на наставник изучава догмите на вярата (катехизис, от κατηχισμός, огласявам). В деня на кръщението – обикновено Великден – всички катехумени се събират и се кръщават в баптистерия – отделна сграда, от която после шестват към храма, облечени в бяло, и пеят: Елици во Христа крестистеся, во Христа облекостеся! (всички вие, които се кръстихте в Христос, се облякохте в Христос). От това шествие днес е останал обичаят на Великден, след като удари камбаната, хората да излизат от храма и да го обикалят.
След това новопокръстените преминават още една седмица обучение, наречена „мистагогия“ (тайноводство). През нея се запознават с тайнствата и литургическите символи. И стават „верни“. Литургията също е разделена на две – литургия на оглашените и литургия на верните. В края на първата се чете ектения на оглашените, след което свещеникът казва: „Вие, които сте оглашени, излезте; оглашени, излезте; вие, които сте оглашени, излезте, и никой от оглашените да не остане! Ние, верните, паки и паки миром Господу помолим ся!“. Днес никой не излиза от храма, но все още е забранено да влизат некръстени (затова и кръщенията се правят в други помещения, които играят ролята на баптистерии).
Вероучението като учебен предмет, за което се говори отдавна, а напоследък вече се надигат гласове да стане задължително не само от Патриарха, но и от големи политически сили и лидери, е нещо като всенародна катехизация. Не е мистагогия. Може да се каже, че е нещо като въпрос на обща култура, на съществена част от общата култура. Вероучението в училище не е мистагогия, не е тайноводство, но не е и обща история на религиите и сравнително религиознание, а православен катехизис, закон Божи, който включва основни понятия, молитви, свещена история (Стар и Нов Завет), за вярата и християнския живот (християнските ценности) и за богослужението в храма (литургика).
Какво ще донесе вероучението?
Най-малкото друга гледна точка, която, за разлика от научната „истина“, не е отричана и променяна през последните 20 нека. Уточняване на мирогледа:
Светът е сътворен а не е възникнал по случайност, която все още никой не може да обясни;
Човекът не е най-висшето същество;
Човекът не е всесилен, а е отчайващо ограничен в пространството и времето;
Въпреки това човекът е прекрасен, защото е създаден по Божи образ;
И все пак човекът не се ражда добър, защото е увреден от греха, а смисълът и целта на живота му е да поправи това, за да стане, освен образ, и подобие.
Истината и доброто не са относителни, не са предмет на обществено договаряне;
Истината не е нещо, а Някой;
Щастието не е право, а привилегия;
Страданието невинаги е вредно;
Да не постъпваме с никого така, както не искаме да постъпват с нас;
Душата е безсмъртна и смъртта не е край, а начало.
За човека е много по-важно да подготви душата си за вечността, отколкото да остави след себе си „един по-добър свят“. А че светът ще стане по-добър, ако приеме християнския мироглед и начин на мислене, това е извън съмнение. В момента официалната философия учи, че няма нищо по-висше от човека, че човекът има „неотменими права“, за които трябва да настоява, че човекът трябва „да бъде такъв, какъвто е“ (тоест да не се развива и да не се стреми към уподобяване). Оттук и най-големият психологически проблем на модерния свят – алиенацията, отчуждението и безпътицата.
Защо вероучението да е задължително?
Защото е важна познавателна дисциплина, основен учебен предмет, а другите такива са задължителни. Аз например може да не съм съгласен с еволюционната теория, но през ум не ми е минало биологията да не е задължителна. Може да предпочитам геометрията на Лобачевски пред Евклидовата, но нямам нищо против втората да се изучава в училище и то задължително.
Всяка държава си има официална идеология и задължително обучава населението на нея. По времето на социализма официалната държавна идеология беше марксизмът-ленинизмът и се учеше задължително и в училище, и в университета – няма тън-мън, диалектически материализъм, исторически материализъм, политикономия и всичко останало. Никому не е хрумвало, че може да се преподава някаква алтернативна идеология.
България е православна държава и това е установено още през 9 век в резултат от бурни събития, разтърсващи цяла Европа. След падането на комунизма че България е православна християнска държава беше признато и не съм чул някой да го е отменил. Следователно, ако православието е официалната религия, ако е държавната доктрина, то ще се изучава под формата на православен катехизис и то задължително. За децата в другите вероизповедания със сигурност ще се намери някаква извънкласна форма да изучават своите религии.
Християнството е истина. Християнската цивилизация направи света такъв, какъвто е днес. Дори и основните либерални ценности, са християнски ценности – миролюбие, толерантност, състрадание, подкрепа на слабите, любов (за комунизма казват, че е християнство без Христос). Това е Евангелие, това не са някакви нови, модерни и прогресивни ценности. Затова вероучение трябва да има и то трябва да е задължително. И аз мразех математиката и физиката, но ги учех с благодарност и послушание.
Днес много хора не отричат Христовото учение, просто не го познават. А не го познават, защото съзнателно го крият от тях. Покажете им го, пък нека те си решат сами и да си носят отговорността за решението. Честният избор е информираният избор. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.




Флагман.БГ Зимата идва Зимата идва 12/09/2024, Четвъртък 19:40 0
Флагман.БГ Жени Джаферович пострада при инцидент Жени Джаферович пострада при инцидент 12/09/2024, Четвъртък 19:00 1
Флагман.БГ Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Бившият й я смени с 20-годишна блондинка 12/09/2024, Четвъртък 17:40 2
21
Коментара по темата
21.
Диян Георгиев
22.08.2024 06:47:27
0
0
Помислете малко къде и как са възникнали светските училища у нас. Навсякъде по селата училището е в двора на църквата.
20.
Фекрет Стораро
14.08.2024 00:10:13
0
1
значи една книга дето казва, че Бог няма пол, няма раса, прозход и в следващия момент вика Бог е мъж, Бог е бял, Бог е от Йерусалим и разни педофили, и обратни ти го проповядват ... бягай надалече! Вземете телефоните на тия попчета и им вижте сторитата от Гугъл Хрома, да видите истинско извращение :P
19.
Първо размислете
13.08.2024 22:20:56
2
2
Религията си е много лично нещо, ама си е и доста много политическо и властдвижещо нещо. Истината е , че е твърде трудно да се намери еднозначен отговор. Аз вярвам, че в българското училище задължително трябва да се учи патриотизъм и то поне 2 учебни часа седмично задължително от всички деца с най различни религии щом учи в българско училище.Да знаят химна, герба, държавно устройство, функции на институциите, история, писменост, български писатели, художници или всичко, което изгражда обич и гордост на една личност към държавата в която отраства , а не мишоци с мънкащи или с куриозно нелепи предположения какво е това. Та ние днес не изграждаме гордост,не спазваме изобщо закона за задължителното образование , ама иначе много искаме горда държава.
18.
До 17
13.08.2024 16:42:34
0
2
ама ти вярно сам си се нарекъл "лайно" :) Не е един човек, който е в дискусията. Вместо да обиждаш се опитай да напрегнеш празното ти междуушно пространство и да извадиш доводи за противното :) Знам, че нямаш нищо и няма да успееш да напишеш никакъв довод, но ми харесва да се смея на дегенерати като теб :) Хайде почвай да виеш и да се забавляваме за твоя сметка!
17.
Мерд
13.08.2024 15:21:15
4
2
Ей, куку, стига сам си говори, ясно е, че един човек сам със себе си обсъжда душевните си терзания. Върви там при Буда, Дънов или който там те вълнува и стига спами, крокодил. България е православна държава.
16.
Хачикян
13.08.2024 15:19:18
1
4
"Всяка държава си има официална идеология и задължително обучава населението на нея" - автор.


'Нито една...идеология не може да се обявава или утвърждава за държавна." - Конституция на Република България.

авторе, подкопаваш конституционните устои.
15.
14+
13.08.2024 14:23:07
2
2
Допълвам сентенцията: "Историята е съкровищница на нашите дела.
Пазителка на миналото.
Пример и поучение за настоящето
И предупреждение за бъдещето!"
14.
До 13
13.08.2024 14:19:17
3
2
Така е!
Та, нали в началото на лятото имаше сумати техни изпълнения, защото си искаха : " добрия пастЕр" и не приемаха назначението на новия им шеф. Ами, те точно си подливаха вода един на друг, нареждайки се кой в какви кръгове бил, какво си бил купил предварително ,...
Представяте ли си словосъчетания - метафори като: "овдовелият престол, пастЕр, .... какво символизирали цветовете и дрехите от гардеробите им и т.н. ...??? Представяте ли си го това като прокламация и наизустяване, а не материал по избор на интереси, от малки деца в светско училище??
Та, то само наименованието на творбата - алманах на Отец Паисий е коригирано. В оригинал е "История СлавНОбългарска". Има толкова много материал и по този въпрос. Най- великото произведение на Черноризец Храбър, за когото се предполага, че е самият ни цар Симеон Велики, е намерено през 17. век и съхранено от руснаците.
*Черноризец Храбър все още не могат да го позиционират срещу конкретно име на историческа личност от световна величина.

Любим мой учител по история от основното училище: г- н Дюлгеров, ни преподаваше с мъдрост и визионерство.
Целият клас си спомня фразата, с която започвахме часовете си по история: "Историята е съкровищница на нашите дела. Пазителка на миналото. Пример и поучение за настоящето."- винаги актуална и особено в наши времена.
13.
До 12
13.08.2024 13:43:45
3
3
Много правилно! Само да добавя, че църквата касови бележки не издава. Църквата е по-богата от държавата. Но църквата се грижи само за "своите си".
Що касае СФО ми изглежда като все по-добра форма имайки предвид какви индивиди се опитват да се домогнат до децата и да им наливат мисли в главите.
P.S. Нека те коригирам, че църквата говори за "овце и техния пастир". Това с робите е ясно... ама да наричаш хората овце в очите им... ми е доста над това, което мога да понеса!
12.
До 11
13.08.2024 13:30:15
3
3
Точно така!
Защо "раб Божий", а не дете Божие?
Защо си позволяваха и да охарактеризират изискващия им НАП- проверка на имоти, богатства,бизнеси...? Защо за тях е все "църковни тайнства"? Защо? Кои са те, че все със заплахи за изт€зания от Страшния съд, ще "насочват" накъде да гледаш? А, нима този Страшен съд не важИ и особено! за тях?!?
Защо на дете, създадено с любов от двойка без църковен брак и всичките им постановки по зачатие, бременност и раждане, ще се гледа с особено мнение от другото, което им е по канона?
Като са толкова ревностни във вярата, защо не отидат в мигрантските центрове и с Христова благост да ги убедят да размислят, ако имат някакви недобри намерения към народа и реда тук?
Не, поповете в този си вид и проповядващи тази редукция на Библията нямат място в светските училища! Там е храм за хора на науката и просветата!
А, ако използват шаблона: "Народът реши" и "Пилат Понтийски си изми ръцете", т.е. обзаведат се с удобни гласуващи или директно- резултат в тяхна полза, при евентуално допитване, интелигентни родители има СФО (самостоятелна форма на образование), родителски коооератитви, частни школи със светска насоченост, прилагащи ДОИ (държавни общообразователни изисквания), т.е. с лиценз.
11.
!
13.08.2024 13:10:23
4
4
До 10, защото след пропагандата на верска основа ще последва и 10тъка, който ще искат от всички ни. Така най-лесно ще се докопат до банковите ни сметки. Религията(с много малки изключения) държи "вярващите" чрез страх. Историята познава не една и две "религиозни войни". Ако успеят да индоктринират децата много лесно ще могат да прокарват и други техни "нужди". Всички виждаме какво се случва по християнски свят. Католиците не един и два пъти страдат от педофилски скандали. Нима нямаше и подобни разкрития за български попове? Имаше, имаше! Искат да набутат всякакви индивиди и да налагат начин на мислене, който е угоден на една определена клика. Ако някой иска да изтрие способността за критическо мислене у населението то това са: военни, попове, полиция, политици, ЛГБТ(или както там се наричат). Всички тези НЯМАТ МЯСТО в училищата. За училищата плащаме ние родителите! И ние имаме право да решаваме какво ще учат децата ни! Поповете са точно толкова опасни колкото обратните! Училищата са за изучаване на НАУКА! Не вярвания в невидим свят, който освен всичко друго те обявява за грешник в мигът, в който се раждаш! Нямаме нужда от още едни философи без стойност.
10.
оффф...
13.08.2024 12:59:23
3
5
Защо по вероучението ще се преподава само една вяра, а не друга?

Кой решава ТИ в какво вярваш?
ТИ или държавата (политиците)?

Защо децата на будисти ще бъдат принудени да слушат за чужда вяра, а не за тяхната си?

Защо децата на мюсюлмани ще бъдат принудени да слушат за чужда вяра, а не за тяхната си?

Това държавата да ти пробутва религия не е ли малко средновековна практика?

Според приетият преди седмица закон против "пропагандата", тази пропаганда на точно определени суеверия няма ли да е незаконна?
9.
До 8
13.08.2024 12:45:55
4
6
Какви сектнати те гонят, бе човек. 7 изразява мнение, че е против религията да има достъп до учениците. Дал е пример какво да четеш за да се запознаеш с истинската стойност не религията, а не да ти промиват мозъка с "купи си икона и кажи "Отче наш" 20 пъти". Редно е ти да се скриеш с доказаната липса на знания и образование! Смешен си!
Религията в училище е ОПАСНОСТ!
8.
mmmmm
13.08.2024 12:29:23
4
3
до 7, ей, я ходи се гръмни някъде, всичкото сектант налази темата. Интересното е използването на украински правопис в думичката "паразитизъм". Кара ме тежко да се съмнявам в произхода на автора, заото в България почти няма "ученици, които посещават църковните им школи". Тъй че беш обратно, отйкъде си се появил.
7.
До 4
13.08.2024 11:37:26
3
5
БРАВО за точния коментар!
Подкрепям мнението Ви!
Точно Троянски кон си е цялото това птем@зно лiцемерие на поповете да проповядват в СВЕТСКИТЕ училища в СВЕТСКА ДЪРЖАВА!
Нали си имат религиозни училища и който иска, си ги посещава? Или кворумът им е все по- малко, а?! Ами, хилядолетия манипулации и фалш, и паразiтiзъм дотам водят!
Представяте ли си вербалната превзет@ и неразбираема ситуация за малките ученици, без присъствието на родител/ настойник? А, невербалната и по- широко използвана от тях такава?? Това: пресвити очи, подсмихвания, възклицания, фаворизиране на ученици, които посещават и църковните им школи пред другите деца в клас, в детското училище? Представяте ли си какъв токсичен психо- климат с религиозни окраски ще се заформи за инакоМИСЛЕЩИТЕ деца, родители, педагогически персонал ?
НЕ! Категорично НЯМАТ място в училище в този си вид, с това си удобно редактирано и прокламирано издание на Светото писание!
Как ще си оставя детето в клас при поп, при положение, че цяла България гледа не един в годините от изтеклите им клипове, бе?!?!!!
А, тези номера, които ги правят със "защитата" в наши времена са безкрайно изтъркани! Първо плашат, после спасяват!
Защо не вземат отношение в мигрантските центрове и сборищата им, ами апетити към децата? Защо онзи ден се провежда поход и "се освещава" езеро Бъбрека, при положение, че то си е свято изначално?!
Защо се продължава с неистината, че Иван Рилски бил със беден, селски произход?!! Та, Свети Иван Рилски е ЦАРСКИ СИН и брат на Бенямин ( Боян Мага). Трима братя са! Единият управлява държавата, другият е аскет в Рилската пустиня, а най- малкият заминава за Сирия ( голям център на Християнството по онова време!).
Съграждани, моля интересувайте се от истинската ни история! Има толкова много доказани материали по темата....
Четете за Пистис София, философия Перенис, кабирите.... Изначалното Христово учение. За франкофоните препоръчвам Ордена на Сион. Търсете книгите на френски, в издания от преди 20. век. Има сумати семинари и анализи по темата.
Нека мрачното Средновековие си остане където си е и да се поучим какво се е случвало с обикновените хора тогава, и от кои............
6.
Ами
13.08.2024 11:06:23
8
4
някак неетично и нарушаващо правата и свободите е да учат децата на дарвинизъм, който е една напълно недоказано научно теория, а да не допускат изучаването на университетска наука като богословието, във вариант, приспособен за начално и средноучилищно образование. Повече от 70 години в българското училище е ЗАБРАНЕНО това, което в европейския цивилизован свят се изучава! Да се възстанови, защото другото е лицемерие и унищожаване на детската душа във свят на разврат и безсилие!
5.
Mrd
13.08.2024 10:19:26
14
14
Браво, чудесно разсъждение!
4.
...
13.08.2024 10:15:02
23
25
Училищата се светски и църквата няма място там. Както политиците. Както ЛГБТ и каквото е там. Също и военните нямат място там. Човекът не се ражда нито виновен, нито грешен. Човекът се ражда свободен, а религията иска да ограничи свободата чрез страх от вечни страдания.
Светът не е сътворен случайно :) Вселената е създадена следствие последователни събития. Ако някой твърди обратно няма право на мнение и трябва да бъде държан извън образователните институции.
Стига сте гледали към училищаъа! Това не е място където всеки може да бърка каквото си науми!
Освен това не всички са християни в тази държава!
Освен това религията не е задължителна! Може да не искам да имам нищо общо с християнството. Това че някой е роден тук не го прави задължително християнин.
Тези си търсят "овце" за да си гарантират финансови приходи и нищо повече! Свещи, кръщенета, погребения, осветявания.... само това им е в главите.
Тези са точно толкова опасни колкото военните и ЛГБТ!
3.
Кую
13.08.2024 10:12:08
19
4
Ще се изучават новите светци. Тиквуний Безсемков, Киру Простий и Румен Кешоф.
2.
Това е капан
13.08.2024 09:33:54
22
21
На Ганьо му се подхвърля нещо което най-много харесва, защото той обожава да живее в миналото, както и велики простички идеи от рода на правиме нещо (връщаме вероучението) и всичко се оправя. Всъщност идеята е не всички да учат вероучение, а само тези които се идентифицират като християни. По този начин вероучението ще се превърне в Троянски кон, чрез който ще се разпространят радикалния ислям и други радикални идеи. Трябва да се разсъждава не само по принцип, а от гледна точка на практическата реализация и последствията
1.
Добре казано
13.08.2024 09:27:11
22
24
Светът е сътворен а не е възникнал по случайност, която все още никой не може да обясни;
Човекът не е най-висшето същество;
Човекът не е всесилен, а е отчайващо ограничен в пространството и времето;
Въпреки това човекът е прекрасен, защото е създаден по Божи образ;
Слава Богу!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зимата идва Зимата идва В петък валежите ще започнат както в Добруджа, така и в северозападните райони, бързо ще преминат две облачни вълни. Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Цял Добрич се гнуси от постъпката на тази тяхна съгражданка Жената млатила като празен брашнен чувал майка си, която била на цели 83 години Жени Джаферович пострада при инцидент Жени Джаферович пострада при инцидент Жената на ексфутболиста Ваня Джаферович си призна какво точно е правила, за да се стигне до лошите последствия Мариана Попова с болезнено признание: Дълго мълчах, но... Мариана Попова с болезнено признание: Дълго мълчах, но... Певицата не издържа и разкри куп лични подробности, които няма да оставят никого равнодушен ЛУКОЙЛ се включва в акцията „Да изчистим България заедно“ и ще почисти Бургаския залив ЛУКОЙЛ се включва в акцията „Да изчистим България заедно“ и ще почисти Бургаския залив „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД тази година поставя фокуса върху почистването и опазването на водните басейни Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Бившият й я смени с 20-годишна блондинка Доскорошния й годеник Любомир Захаринов запленен от нова любов Мария Бакалова е част от международното жури на фестивала „Синелибри“ Мария Бакалова е част от международното жури на фестивала „Синелибри“ Кристин Льоненс, Ан Кюсак, Гийом Кане и Даниел Келман са останалите членове на комисията Голяма находка! ЧСИ продава тристаен апартамент на цената на гарсониера Голяма находка! ЧСИ продава тристаен апартамент на цената на гарсониера Търгът ще се проведе на 16 октомври, от 14 часа, в сградата на Районния съд Сънчо се завръща в ефира - с нов облик и име Сънчо се завръща в ефира - с нов облик и име Вечерното предаване за деца ще се казва "Разкажи ми приказка" Синдром на "мъртвото дупе", ето как може да го пипнете Синдром на "мъртвото дупе", ето как може да го пипнете Някои хора може да почувстват лека болка, докато седят, но повечето хора не усещат, поне докато не отидат на джогинг или поход
Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Спасиха шестима българи от потъващ кораб край Гърция Сънародниците ни са в добро състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Призна се за виновен за шофирането в нетрезво състояние Очаква се поп певецът Джъстин Тимбърлейк да се яви лично пред съда в петък Допинг скандалът продължава Допинг скандалът продължава Продължават разследването срещу световния номер 1 в тениса Почина Алберто Фухимори Почина Алберто Фухимори Бившият лидер на Перу излежа 16 от 25 години затвор Кървава битка в Черно море! 80 украинци убити при опит да превземат "Крим-2" Кървава битка в Черно море! 80 украинци убити при опит да превземат "Крим-2" Потопени са 8 американски катера Willard Sea Force след ялов опит да отнемат платформата от руснаците Пари за Овена и Близнаците, ще  надушват парите и в живота им ще царува любовта Пари за Овена и Близнаците, ще надушват парите и в живота им ще царува любовта  Хороскоп за деня – 12 септември 2024, четвъртък  Eрдоган: Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна Eрдоган: Турция продължава да подкрепя териториалната цялост на Украйна Ердоган изпрати видеопослание към участниците в откриващата се в Киев среща на върха на Кримската платформа 23 години по-късно: Трагедията, която промени Съединените щати и света 23 години по-късно: Трагедията, която промени Съединените щати и света До края на деня загинаха близо 3 000 души, което превърна случилото се в най-смъртоносната терористична атака в историята на САЩ Петър Кюмюрджиев: Време е да победим у дома! Ще бъдем на приливи и отливи, но сме поели този път и няма да се откажем Петър Кюмюрджиев: Време е да победим у дома! Ще бъдем на приливи и отливи, но сме поели този път и няма да се откажем Аз и ръководството сме тръгнали по този път – да даваме шанс на млади момчета, каза треньорът на Созопол Валентин Люцканов с рекорд по титли от Държавно първенство по подводен риболов Валентин Люцканов с рекорд по титли от Държавно първенство по подводен риболов Бургаският тим в състав Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев и Валентин Люцканов беше първенец във всеки отделен състезателен ден
Вежди Рашидов Вежди Рашидов Нито Доган, нито Пеевски са ми приятели, голям праз дали ще има ДПС Виц на деня Виц на деня В библиотеката:
- Извинете, къде мога да намеря книга за самоубийствата?
- Третия рафт от ляво...
- Ама там няма нито една...
- Ми, не ги връщат, де*ба…..
Виц на деня Виц на деня Жените са четири типа:
- бих
- не бих
- не трябваше
- не трябваше, но пак бих
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Подготвихме детето за училище. Финансово се усеща все едно сме го оженили...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори