×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честит първи учебен ден!
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Разбиха „кавзазкият път на дрогата“! Хероинът, спипан в Бургас, е за 70 млн.лева


Разбиха „кавзазкият път на дрогата“! Хероинът, спипан в Бургас, е за 70 млн.лева
Прокуратура и митници днес дадоха извънреден брифинг за заловената пратка
12 Август 2024, Понеделник, 15:06 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки и видео: Димитър КИРЯКОВ

Наркотикът скрит в тайници в машини

Хероинът, спипан на бургаско пристанище през уикенда, е за 70 млн.лева, съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев на извънредния брифинг, който Флагман.бг предава на живо. (ВИЖТЕ ТУК) 

Това е рекордно количество дрога, залавяна някога в Бургас, а най-близкият товар до този, е заловен през далечната 2008 година – 375 кг хероин.

436-те кг дрога са били в идеално укритие и трудни за установяване - в машини с тайници, стана ясно на днешната пресконференция. Те са пътували в товарно ремарке с казахстанска регистрация, пътуващо по Казахстан-Батуми-Бургас-Александрополис. Пристигнало е с ферибот на пристанище „Уест Порт България“ в края на месец юли, след което последвал необичайно дълъг престой от 10-ина дни.

Още в началото товарът е селектиран по метода за анализ на риска за рентгенов контрол.

На 9 август (петък) на порта е пристигнал казахстански шофьор, който трябвало да го образува товарна композиция за Александруполис.

Трафикът на хероин е по т.нар. „кавказки път“ – традицонен маршрут по пътя към Западна Европа, каза Стефан Бакалов, началник отдел "Борба с наркотрафика" -Централално митническо управление

Иван Соколов, началник на сектор "Борба с наркотрафика" в Митница Бургас уточни, че по документи са превозвани 4 броя машини за полагане на кабели.

Това е ремаркето с машините, в които е укрита дрогата

При отварянето на товара е направило впечатление интервенции в конструкцията – неравномерна боя, заварки, както и необичайно ниска плътност за метална конструкция. Извършени за контролни пробивания, при които се установи наличието на хероин, обясни Соколов на брифинга днес.

„Много тайници от затворен тип, направени са множество разрези и във всяка една от носещите греди е имало плексигласови кутии с пакети хероин“, добави той.

Наблюдаващият прокурор Андрей Червеняков от ОП Бургас уточни, че дрогата е преминала през поне 4 държави. Целта е била да продължи към Гърция. Той допълни, че няма привлечен обвиняем, но се провеждат активни действия по линия на международно правния обмен.

Вижте видео от брифинга на прокуратура и митници:

А това са кадри от отварянето на машините, където е скрит хероинът за 70 млн.лева:

 


В категории: Темида , Крими


16
Коментара по темата
16.
Поета с филия с хайвер и мас
12.08.2024 23:15:24
0
5
На Калин МВРто,ШИШИ вика:
Тоя мистър К€Ш
трябва да го изстикам като лимони Фреш
стигал толкова е ДОЯЛ таз Държава
в комбина с агент"Сава"
и буля Борислава като дойна швейцарска крава
Писна ми от Пловдивските Слънца и Майни
САЩ и ЕС искат от нас подкрепа за Украйни
Свърши времето на далавери с Москва на ТАТО
сега сме първи Евроатлантици в NATO
15.
*********
12.08.2024 23:00:43
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Поета с филия с хайвер и мас
12.08.2024 22:31:50
1
5
Няма вече кинти от далавери контрабандна Руска-ЛУКойл нефт и газ
Има глад във Бургас
идва ферибота с херца от Кавказ
в този ден и час
хванат е шофьора от Азербайджан
Пътя на Банкеркатя май е прее.ан
На преден план блесва пиарно Калин МВРто
Бум буум ужас детето простреля СПС ченгето
право във вратлето
Калин напуска поста
дето му даде вожда
Пътя на Копринката
взе крилцата на Калинката
ШИШИ праща в с
Труд КПКОНПИ
и барети от с.Црънча с пушки помпи
13.
Колио
12.08.2024 20:59:47
1
6
Тоя път е на Николай Мечков
12.
До 4
12.08.2024 20:14:41
10
2
Глупости, това е нишисте, маскирано като хероин. Платена реклама на МВР.
11.
Гражданин
12.08.2024 19:53:23
0
12
А какво стана с ония противния Домусчиев, нали хванаха негови кораби с дрога, нещо се покри случаят
10.
До Флагман
12.08.2024 19:15:30
0
6
Флагман, пише се кавказки, а не кавЗазки. Намалете ракията и злобарките.
9.
Пуделите на Кеша са против МВР!?!?
12.08.2024 17:31:27
1
20
Kокаин за над 770 000 лева заловиха на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. В хода на контролните действия в долапа на полуремаркето, в допълнително монтиран шкаф за съхранение на вещи и инструменти, са открити четири пакета с бяло прахообразно вещество. При направения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Общото тегло на открития наркотик е 4.300 кг на стойност 774 000 лева, оценен за нуждите на съдебната система.
8.
Дааа, голяма мъка за пуделите
12.08.2024 17:26:19
5
13
Мафията ПП.ДБ и мистър Кеш са силно притеснени, ще ги охранява НСО :))))
Инкасират огромни загуби, от спирането на контрабандните канали и пътя на копринката!!!
436 килограма високорискови наркотични вещества - хероин. Бяха поставени в 434 пакета, това е рекордно най-голямото количество наркотични вещества, залавяни на територията на Бургас. Общата стойност възлиза на около 70 милиона лева
7.
Сега чакаме
12.08.2024 17:00:36
0
28
Да видим кой ше гръмнат
6.
До флагман
12.08.2024 16:17:08
10
8
Разбиха „кавзазкият път на дрогата“! Хероинът, спипан в Бургас, е за 70 млн.лева.
Няма кавЗазки , а кавКазки.
Географията или граматиката Ви куца.
5.
Цирк пак
12.08.2024 15:44:01
12
23
Този месец ще спрем пратката да може министър Калинчо да блесне като министър. Другият месец пак ще я пуснем.
Двете крадливи прасета и лизачите им ще пазарят по спокойно гласовете по изборите докато калинчо командва
4.
Чичо
12.08.2024 15:31:18
0
30
На някой ще му падне главата сега. Това са много пари.
3.
Флагма
12.08.2024 15:22:54
19
7
Цената е не повече от 20 милиона пак одарихте гъзъ в тавана хахахах
2.
Трагедия
12.08.2024 15:12:05
15
15
*иневи са бургаските 8 джуджета.
1.
ГДБОББ
12.08.2024 15:10:35
13
19
Да, точно откачения Иван от бургашката митница, който си говори сам по коридорите, и Бакалов, позьорчето, са го разбили :) ААХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ
Единственото разбито е тъпометъра :) Ще трябва да купим нов!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Народопсихология ли е пиенето и друсането преди шофиране на автомобил в България Тенденцията се запазва въпреки строгите наказания - на някои хора просто не им дреме и карат пияни и дрогирани „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс „Хайде да го направим“: 3 причини за спонтанен секс Краткият, непланиран интимен контакт може да ви даде много енергия Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Причините мъжете да игнорират жените въпреки чувствата си Един от вариантите мъжете да игнорират жените, към които отявлено са проявили интерес и са запалили техния е, че крият нещо 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет 5 зодии, които изглежда винаги имат лош късмет Ето кои са те  Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Зеленчукова запеканка със специален сос: Бърза вечеря пълна с витамини Ето как да я приготвите Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Не бързайте да се разделяте с тези панталони, остават хит и през есента! Раираната вещ се превърна във фаворит на модерните дами през топлия сезон „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? „Фрапорт“ отлага затварянето на летище Бургас? В летателната програма за зимните месеци са заложени редовни полети до Лондон Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Автомобил с мигранти катастрофира при гонка, има ранени Шофьорът не се е подчинил на полицейско разпореждане и е предизвикал ПТП 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол 15 първокласници прекрачиха училищния праг в Росен, получиха подаръци от кмета на Созопол Директорът на ОУ „Христо Ботев“ Станка Коева пък ги захрани с пита и мед, след като припомни, че за 159-ти път се открива учебната година в селото Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Александър Илиев е новият директор на "Морска администрация" Бургас Той заменя на поста кап. Живко Петров, който стана зам.-министър 
Защо българите спряха да ходят в Одрин Защо българите спряха да ходят в Одрин Отчитат спад на посетителите от нашата страна, но пък очакват ръст на посещенията през есента Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Стрелецът по Тръмп написал книга "Свободни сте да убиете Тръмп" Бившият президент е описан като "глупак" и "шут" заради безредиците на Капитолия от 6 януари 2021 година Луд фен се навря под полата й Луд фен се навря под полата й Усмивката падна от лицето на Шакира, когато хвана натрапника в крачка Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Хиляди украинци в чужбина се отказват от гражданство Законът насърчава мъжете да се завърнат и да воюват Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Медведев се усъмни, че Украйна е наела Райън Уесли Рут да убие Тръмп Ето какво каза той Експлозия в центъра на Кьолн Експлозия в центъра на Кьолн Има пострадали Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави Смартфони в клас - какви са правилата в балканските държави ЮНЕСКО препоръча забрана на използването им от учениците в училищата Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Кой е задържаният за опит за убийство на Тръмп Служители на органите на реда съобщиха, че мъжът, който е насочил пушката и е бил арестуван, е Райън Уесли Раут, 58-годишен, от Хаваите Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Близо 300 затворници избягаха от нигерийски затвор след наводнения Сред тях има членове на ислямистката милиция Боко Харам 30 ранени при удар по блок в Харков 30 ранени при удар по блок в Харков Сред пострадалите има и деца
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Има ли балон на пазара на имоти или не, за съжаление разбираме, когато се спука Виц на деня Виц на деня Чужденец пристига в България и започва да разпитва местните:
- Тук в дясно ли карате както в повечето държави или в ляво като в Англия?
- Ами, зависи къде е останал асфалт...
Виц на деня Виц на деня 2034г. България връща българските имена...
- Как кръстихте дъщеричката?
- Радка, на баба си Рейчъл...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Сватба без бой - не е сватба! - каза булката и тресна свекървата по муцуната.


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори