×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще бъде ли спрян купеният вот? Политическата криза се задълбочава


Ще бъде ли спрян купеният вот? Политическата криза се задълбочава
И след седмите предсрочни избори България няма да има редовно правителство, ако ГЕРБ не промени поведението си, коментира Йово Николов
12 Август 2024, Понеделник, 09:09 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Кажете ми при кой министър не е имало проблем с купуването на гласове, призова Дани Каназирева и Йово Николов я ядоса като спомена Бойко Рашков

Лют спор възникна в студиото на бТВ, след като в предаването „Тази сутрин“ бившият областен управител на Пловдив и депутат от ГЕРБ Дани Каназирева заяви, че политиците не бивало да се месят за избора на вътрешен министър и че това било фалшиво. То е много далеч от дневния ред на България и на обществото, обясни тя. 

Как е далеч, като вътрешният министър има пряко отношение за ограничаване на купения вот и организацията на изборния процес, прекъсна я водещата Мария Цънцарова, а бившата губернаторка отговори, че винаги ще има купен вот, докато има хора, склонни да продадат гласа си. 

Тук е ролята на институциите – да ограничават, каза пък журналистката. 

„Ние като общество имаме отговорност да противодействаме с по-висока избирателна активност, за да доведем купеният вот до минимум. Кажете ми при кой министър не е имало проблем с купуването на гласове!“, призова обаче Каназирева, след което журналистът Йово Николов назова името на Бойко Рашков, с което много я ядоса. 

Този проблем беше сведен до минимум при него, обясни той. 

Предпочитам млад човек да заема този пост, отколкото такива бивши от ДС, каза пък ексгубернаторката. 

На предишните избори дори не бе направен опит да бъде овладян този процес, продължи журналистът да упорства, след което Каназирева възкликна, че не можело да й лансират Бойко Рашков, който единственото нещо, което направил за няколко месеца, е да извърши един незаконен арест. 

„Абсурд е да се говори за подобни хора така, които в разрез с всички демократични принципи през 21 век... За всеки може да кажете, че е бил купен. На политическите партии не им е работа да диктуват служебния кабинет, а да водят смислен дебат и да убедят гражданите да отидат до урните и след това да имаме стабилно управление“, добави тя. 

Да вменявате на партиите, че не трябва да се изказва мнение за един или друг министър е смешно, прекъсна тирадата й Николов.

„Всичко това отвращава хората. Тях не ги интересува кой пореден чиновник къде ще бъде назначен. Администрацията не работи, чакайки поредния нов шеф. Отиваме на седми поредни предсрочни избори, а един сантиметър нещо ново не е построено. Когато имаше COVID криза, направихме в пъти повече обекти, отколкото сега. Политическата криза се задълбочава и все по-трудно ще успеем да имаме стабилност в страната“, коментира бившата областна управителка на Пловдив. 

Това, което е нужно на политиците от целия спектър, е малко повече смирение и отговорност, добави тя. 

Накрая Йово Николов пророкува, че и след седмите предсрочни избори България няма да има редовно правителство, ако ГЕРБ не промени поведението си. 

„Има една основна движеща сила, която няколко пъти отказа да създаде правителство и това е ГЕРБ. Не виждам какво различно може да се случи след следващите избори, ако не настъпи промяна в поведението на тази партия“, каза още той.

Социологът Геновева Петрова пък каза, че не е редно партиите, които не успяха да съставят правителство, да коментират персоналните назначения в служебното правителство. 

„Фокусирането на разговора до определена личност не води до добър резултат, защото какъвто и да е изборът на премиера за вътрешен министър, при всички случаи ще бъде оспорван от едната или от другата страна. Ще се твърди, че тя го е назначила под натиск“, обясни тя. 


В категории: Политика


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
12
Коментара по темата
12.
ЧИЧО
12.08.2024 15:47:47
2
1
Е,ДОБРЕ КАЛИНЧО Е ВИНОВЕН И ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ СПОРЕД НЯКОИ.ЗАДАВАТ ЛИ СИ ВЪПРОСА-"ЗАЩО И КАК ВЪЗНИКНАХА ПОЖАРИТЕ У НАС?" ЩЕ ИМ ДАМ САМО ЕДИН ЖОКЕР НА ТЕЗИ-КОГАТО НЯМА ВОДА С КАКВО ЩЕ СЕ ГАСЯТ ПОЖАРИТЕ? НЕКА ХИМИКА "АКАДЕМИК",ЗАЩО ПОНЕ ВЕДНЪЖ НЕ СИ НАПРАВИ ТРУДА ДА СЕ "ПОРАЗХОДИ" ИЗ БЪЛГАРИЯ? ИЛИ ТОВА НЕ Е ИНТЕРЕСНО ЗА СЕГАШНАТА МУ ПОЛОВИНКА? ЗА ПРОСТО КИРО И АСЕН - ТЕ СЕ ПОКРИХА!
11.
до 8
12.08.2024 15:31:19
1
0
Сега видях че съм ви засегнал на злобна за вас тема. Извинете ! Аз не се правя на умен. Аз съм! Правят се на умни тези дето ви подлъгват вас неумните! Съжалявам за вас, но страдаме всички заради специалисти по всичко подкрепяни от ''капацитети'' като вас с живот реплика!
10.
Цецка Цачева
12.08.2024 13:41:31
1
9
Приятели, Данито Каназиревата пак изплува като такова след дъжд! Едно към едно карикатура като ПКП-то Караянчева, Склададжийката Нужкя Петкова, Деничка Празнияпоглед-Сачева и кой ли още не! И при нея мисловните процеси са забавени, с две думи слабо място! Силата на Даничка беше в обслужването на разни "герои" от ъндърграунда изпод покривката на поредната софра! С Калито деляха първото место! Да, ама вече и двенките са издухани от употреба и са под дъното на класацията на хващащите око кифли и кукундрели! Ей затова Даничка изплува като онакова след летен дъждец!
Фактът, че тази пародия е била и Областен Управител красноречиво показва с какви недоразумения е натъпкана овладяната от Тиквата и Магнита държавна машина!
И, че винаги ще има ТВ-трибуна от, която да ръсят врели-некипели!
Факт е също, че покрай чели-недочели една книга през живота си босове се лепят и задържат само умственоограничени екземпляри и специалистки на туй-онуй изпод софрата! Ех, Даничка, с духундрене много неща се постигат! Ти си живо доказателство! ФАКТ!
Цецка, стара герберска чанта, някога почти лачена!
9.
до 8
12.08.2024 12:32:14
5
4
ама това герберите наистина не ви бива в мисленето. щом не харесвам герб и дпс, значи съм от промяната. голяяяяма логика имаш, пич. желязна. светът не е черно-бял, цветен е. и вместо да се правиш на умен, да беше ми отговорил на въпроса.
8.
до 7
12.08.2024 12:06:46
1
7
За ващето сдружение и хората които защитавате, винаги ама винаги някой друг им е виновен за простотиите оформени като промяна . Като приказката - Кой ми сра в гащите!
Когато бяхте първа сила на изборите нямаше фалшификации и манипулации. За сегашния ви резултат има въпрос! Отговорете си сам .
Благодарение на политиката и действията извършвани от любимците ви се отдръпнаха над 300хил. избиратели. Официално! Неофициално никога не е имало такива избиратели. Само ала-бала. Сиреч фалшификация.
Питанката е - една и съща избирателна активност Министъра на МВР вече не е ваш и резултатите са различни .
При такива разлики които давате в поредни избори кой прави фалшификации?
7.
до 2 и 6
12.08.2024 11:31:42
6
3
явно е, че сте гербери. личи си по невъзможността да мислите. Калинчо е кадър на пеевски и борисов, затова герб продължават да са първа сила, а дпс станаха втора сила. номер 1 ви го каза, ама не мислите като четете. щом не е толкова важен, защо държат да е той.
6.
шипковия храст
12.08.2024 10:45:43
3
8
За Копринков на президента /КЕША/ и пеперасите с пуделите този министър е супер неудобен. Парите от контрабанда отиват както за лична облага, така и за купуване на избори.
Бяха стигнали до купуване на главния секретар, а сега за да им е спокойна кражбата трябва да имат и министъра!
Главния прокурор вече е техен, нарочно не избират нов, свалят и шефа на КПКОНПИ и с новия министър са недосегаеми !
Руски юмрук създаде продължаваме промяната и ето малка част от светлото бъдеще което заграбиха
Ако си мислите че всичко това е с благородна цел или мисъл за народа ...........блажени да са верующите!
5.
пенсионер
12.08.2024 10:28:23
3
7
Полицаите протестират в защита на МВР Калин Стоянов тъ й като укрива бездействието на отделни полицай в борбата за противодействие на корупцията .Основно в протестите са тези 6-7 ХИЛЯДИ ПЕНСИОНЕРИ апз .Това което бе изнесено от бившия МВР проф.Вучков силно ги безпокои че който друг смени Калин Стоянов ще предприеми радикални промени започвайки със освобождаване на работещите пенсионери .Няма внесени в прокуратурата обвинени в купен вот тъй като се стопират в МВР .По времето на еск МВР Рашков имаше стотици внесени в прокуратурата но нито едно не бъде разглеждано защото имаше полицаи замесени .
4.
Мнение
12.08.2024 10:13:04
1
8
МВР не може да влияе на норманлния вот, но може да влияе на купения вот най вече с бездействието си. А това бездействие се задава от ръководсвото. Купения вот има много голяма тежест при ниската избирателна активност. Която е ясно кои партии устройва.
3.
Полицаите
12.08.2024 10:03:59
2
8
ако искат да протестират да им бъде отнета първа категория труд!
Не може и двете!
Те за това я имат, за да нямат право за протестират ефективно!
Имат си профсъюз, да ги представлява!
Позор за пагона!
2.
До 1
12.08.2024 09:49:23
11
10
Отговорът е елементарен... Калин Стоянов се опълчи срещу кадруването на ПП/ДБ в системата на МВР.
Колкото до купения вот... приказките на ПП приличат малко на "калпавния ..., му пречат". Просто хората разбраха, че са по-големи делавераджии и от Борисов и Пеевски, затова не гласуват за тях.
1.
антигербер
12.08.2024 09:29:13
6
20
Съгласен съм, че не трябва да се фокусират върху поста на вътрешният министър, но щом не е толкова важен, защо герберите и дпс не се откажат от сегашният министър, а продължават да го държат.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори