×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Важно обръщение на кмета на Поморие Иван Алексиев към жителите от общината 


Важно обръщение на кмета на Поморие Иван Алексиев към жителите от общината 
Иван Алексиев призова общинските съветници да загърбят личните си и партийни интереси в полза на децата, пенсионерите и рибарите
05 Август 2024, Понеделник, 10:28 ч.
Автор: Флагман.бг

Той уверява, че отново ще внесе докладната за актуализацията на бюджета, за да бъдат удовлетворени потребностите на поморийци

Официалният сайт на Община Поморие публикува обръщение на кмета Иван Алексиев към своите съграждани. Поводът е гласуването против актуализацията на бюджета по време на редовната общинска сесия миналата седмица. Както Флагман вече съобщи, на тази сесия се оформи ново мнозинство от общински съветници, решаваща роля в което изиграха петимата членове от ДПС. 

Див популизъм и вътрешнопартийни проблеми на опозицията спряха важни проекти на Поморие

Време е Общината и бизнесът на Поморие да помислят заедно какво още да дадем на своите съграждани

В това обръщение кметът уверява хората на Поморие, че отново ще внесе докладната записка, с още по-подробни мотиви към нея. Той се надява, че до следващите извънредни парламентарни избори общинските съветници ще намерят време да размислят, за да удовлетворят потребностите на жителите на Поморие и населените места на територията на общината. Неприетата докладна записка касаеше детски градини, пенсионерски клубове, читалищни дейци и рибарите. 

Пълния текст на позицията на кмета Иван Алексиев четете тук:

Уважаеми съграждани,

Структурата на взаимодействие и разпределение на отговорностите между Общинския съвет и общинска администрация е такава, че цели да осигури баланс на властите на местно ниво и да гарантира, че интересите на гражданите са защитени и представлявани ефективно .

Кметът и общинската администрация изпълняват решенията на Общинския съвет; предоставят административни услуги на гражданите и организациите; разработват и предлагат на Общинския съвет проекти на нормативни актове; Кметът организира и координира изпълнението на общинския бюджет.

Общинският съвет носи отговорност както за приемането на правилни решения в интерес на местната общност, така и за изпълнението на тези решения, които е приел.

Общинският съвет и администрацията трябва да работят в тясно сътрудничество, за да се гарантира прозрачността и доброто управление на общинските ресурси, а не те да бъдат само добри пожелания в политическото говорене. Всяко предложение на администрацията се представя пред общинските съветници под формата на докладна записка, съдържаща както целите на предложението, така и мотивите за него. Тези докладни влизат за разглеждане в постоянните комисии на Общинския съвет. Заседанията на комисиите са отворени за присъствие на всички желаещи и заинтересовани страни и лица, освен това се излъчват директно и могат да бъдат проследени дискусиите по време на обсъждането на всяка една докладна записка. Във всяко заседание на постоянните комисии на Общински съвет – Поморие задължително присъстват кмет и/или заместник-кмет и експерти от администрацията, които отговарят на въпросите и разясняват целите и мотивите на внесените за разглеждане докладни. След приключване работата на комисиите, Председателят на Общински съвет насрочва заседание на Общинския съвет (сесия), на което общинските съветници би трябвало да вземат информирано решение. Би трябвало!

Кметът ежегодно представя отчет за дейността си както пред Общинския съвет, така и пред обществеността. Но пред кого и как се отчитат общинските съветници? Одобрява ли се работата им в комисиите и гласуванията им по време на сесия, за което получават възнаграждение? Запознати ли са жителите на града и общината за решенията на всеки един съветник, избран да бъде такъв, за да ги представлява и защитава интересите им?

Именно за гарантиране прозрачността и доброто управление на общинските ресурси, регулярно и своевременно, чрез сайта на Община Поморие ще бъде предоставяна информация за всички внесени от кмета докладни записки, ведно с мотивите на конкретното предложение; входящия номер и датата на внасяне; графика на заседания на комисиите, както и поименното (или по групи) гласуване на общинските съветници.

Считам, че запознаването с работата на всеки един общински съветник и за взетите от него решения ще бъде полезна информация за всеки гражданин на общината, ангажиран с развитието или с причините за неразвитието в дадена сфера, дори и след предизборното говорене.

И конкретно – гласуването против актуализация на бюджета, която включваше одобряване на средства за социалнозначими обекти, като ремонт на двора на ДГ „Веселушко“, за навес на детската градина в Ахелой, за изграждане на понтони на рибарското пристанище, за издръжката на пенсионерските клубове и за участието на членовете им в културни мероприятия, за закупуване на климатици и на нови принтери за секционните избирателни комисии и др., може да проследите на следния линк: Сесия от 30.07.2024 г. (мин. 34:10); Присъстваха 20 от общо 21 членове на Общинския съвет. Отсъстваше Катя Христофорова от ГЕРБ.

Ето и гласуването поименно:
Адам Адамов (ГЕРБ) – За
Бейхан Мустафа (ДПС) – Въздържал се
Божидар Янушев МК „ЗНС“(ЗНС, ПП-ДБ, ИТН) – Въздържал се
Веселин Анестиев МК „ЗНС“(ЗНС, ПП-ДБ, ИТН) – Въздържал се
Георги Вражев (ГЕРБ) – За
Донка Атанасова-Вранчева (ГЕРБ) – За
Ива Кусева (БСП)– против
Иван Дачев (ГЕРБ) – За
Илиан Щерев (ГЕРБ) – За
Милен Манолов – МК „ЗНС“(ЗНС, ПП-ДБ, ИТН) – Въздържал се
Назиле Осман (ДПС) – Въздържал се
Найден Пулакев – МК „ЗНС“(ЗНС, ПП-ДБ, ИТН) – Въздържал се
Никола Абрашев (ГЕРБ) – За
Николай Буковинов (БСП – Против)
Петя Арнаудова (ГЕРБ) – За
Сезгин Кадил (ДПС) – Въздържал се
Фатме Юсеин (ДПС) – Въздържал се
Христо Христов – МК „ЗНС“(ЗНС, ПП-ДБ, ИТН) – Въздържал се
Христо Широков (ДПС) – За
Юсеин Мехмедали (ДПС) – Въздържал се

Уважаеми съграждани и жители на община Поморие,
Уважаеми родители, рибари, членове на пенсионерските клубове и читалищни дейци,
Уважаеми членове на избирателни комисии,
оставям изводите на вас.

От моя страна, уверявам Ви, че същата докладна записка за актуализация на бюджета, с още по-подробни мотиви към нея, ще бъде отново внесена в Общинския съвет в най-скоро време, като се надявам, че времето ще стигне на всички, гласували „против” и „въздържал се”, да размислят, а Вашите желания и потребности да бъдат удовлетворени.

 

С уважение,
Иван Алексиев
Кмет на Община Поморие


В категории: Поморие


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 0
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори