×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 69 пожара за последното денонощие в страната, един човек загина
  • Димитър Рачков празнува рожден ден
  • Тайванска компания отрече да е произвела пейджърите, които бяха взривени в Ливан
  • Път на младите и новите ще бъде даден в БСП, обяви Мая Манолова
  • Казахстан се консултира с Унгария и Турция относно ядрената енергетика
  • Проверяват съдията, отказал да конфискува колата на Нойзи
  • Русия отново атакува Суми с дронове
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сметката не излиза, няма мнозинство за третия мандат, обяви Атанас Зафиров


04 Август 2024, Неделя, 11:41 ч.
Автор: Флагман.бг

Изпълняващият функциите председател на БСП поясни, че работи само по мандат, даден му от Националния съвет на партията

"По-скоро бихме подкрепили третия мандат на ИТН. Зависи от много неща - и от фигурата на министър-председателя, от формулата на съставяне на кабинет, от хоризонта, от програмата и от решението на нашия Национален съвет. На тази първа среща с ИТН бяха обсъждани политики и се оказа че има голяма доза покриваемост между тезите на двете политически сили". Това каза изпълняващия функциите председател на БСП Атанас Зафиров в ефира на NOVA NEWS.

Той сложи акцента върху здравеопазването, върху статута на "търговски дружества" на болниците, върху образованието и делегираните бюджети, върху развитието на ядрената енергетика, борбата с корупцията, законодателството в областта на правосъдната реформа. Във финансовата политика Зафиров посочи като пример за сближаваща тема въвеждането необлагаем минимум.

Социалистът каза обаче, че не е оптимист за създаване на мнозинство за третия мандат: "Страхувам се, че няма мнозинство за третия мандат след днешния категоричен  отказ от страна на ГЕРБ. Сметката не излиза. След отказа и на “Възраждане”, единственият шанс за постигане на такова мнозинство би бил, ако “Възраждане” преосмислят тази своя позиция и са готови да подкрепят един такъв експертен кабинет - надпартиен и пробългарски, с ясен хоризонт и с ясна програма."

Изпълняващият функциите председател на БСП поясни, че работи само по мандат, даден му от Националния съвет на партията. "Единственият мандат, който имаме, е да участваме в такива разговори и то просто да участваме. Когато дойде време за подкрепа или неподкрепа, излъчване на кандидатури и всичко останало, ние трябва да вземем становището на нашия Национален съвет, защото сме колективна партия и така вземаме своите решения", отсече социалистът.  

Той каза още, че не е засегнат от решението на Радев да даде третия мандат на ИТН, а не на БСП. "Това е автономно решение на президента, тук няма място за обида. Подозирам, че част от аргументите на президентския екип са тези опити за саботаж срещу дейността на БСП, които имат за цел да я извадят от политическия живот на страната.

Държа да кажа, че ако мандатът беше даден на нас, щяхме да предложим малко по-различен подход от ИТН - да започнем разговорите от неправителствения сектор, с работодатели, синдикати,  с извънпарламентарни сили, с обществото. Така, с готова, сглобена конструкция на очакванията на българското общество, бихме отишли на разговори с политическите сили в парламента, което все пак би дало някаква гаранция за по-голям успех", сподели Атанас Зафиров.

Той се спря и на процесите на консолидиране на лявото пространство и каза, че партиите, с които са били на Бузлуджа задължително ще бъдат представени в листите за парламентарните избори.

Обаче обяви: "Конкретният коалиционен механизъм предстои да бъде разписан. Буквално следващата седмица започваме разговор по политики. В обръщението, подписано от 17 партии, приехме 17 политики и 17 работни групи по тях. Всеки, който в момента вкарва предварително темата за водачи на листи, е провокатор". 

По повод слуховете за предстоящо изключване на Корнелия Нинова от БСП Зафиров каза, че за него този въпрос е приключил и след решението на СГС, както и след събора на Бузлуджа, това е затворена тема. 

"Не това е начинът да се решават проблемите в БСП. На последния Национален съвет имаше настроения за налагане на такива наказания. Аз бях човекът, който ги спря. Ако сега се стигне до такива форми на партийно въздействие, то не би било поради въпросния проблем, а по-скоро от този упорит саботаж на нормалното функциониране на партията, включително и с вчерашния опит за паралелна Бузлуджа, който завърши с фиаско.

За първи път председател, бил той в оставка, си позволява да агитира социалисти да не участват в традиционния събор на Бузлуджа. А партията се намира в много тежко финансово и организационно състояние и именно това трябва да бъде много сериозен повод за разговор в нашия Национален съвет", коментира Атанас Зафиров.

Според него темата с награждаването на Георги Йорданов с орден "Стара Планина" в Народното събрание е била изключително грозно преекспонирана. "Най-малкото човекът, който чете въпросната декларация има основание да обявява, че комунистическия строй е престъпен, тъй като ако това е така, то той като прокурор тогава е работил за престъпници.

А Георги Йорданов е един напълно заслужил и достоен българин, който трябва да получи тази награда. Той между другото получи Златното огърлие на Министерството на културата. Това, че тази тема се вади в момента е чисто предизборна", заключи изпълняващият функцията председател на БСП.


В категории: Политика


Флагман.БГ До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник 18/09/2024, Сряда 20:20 1
Повишиха ги посмъртно
Повишиха ги посмъртно 18/09/2024, Сряда 20:02 1
Флагман.БГ Дядо за пример Дядо за пример 18/09/2024, Сряда 19:57 1
2
Коментара по темата
2.
Габи
04.08.2024 18:46:28
0
0
Защо ИТН и ортаците им не бяха толкова активни и отговорни когато пърата политическа партия със законното право на първият се опита да направи правителство?Може би те имат свой закон и провилник според който това право се пада на последните. Тук се потвърди поговорката, че глупавия и некадърния мразят умения и можещия.
1.
бургазлия .
04.08.2024 12:54:00
1
1
Тя сметката можеше да излезе ако навремето Прокуратурата не беше го забравила като зам. на госпожа Нинова за невярната декларация че обитава мандатно жилище .Както не вписваи не само доходи .
Случчая е от 21.10 2021.Не е късно да се самосезират тъй като няма давност .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи Сигнал до Флагман! Бургазлия реши, че пътен знак му пречи, измести го на пътека за незрящи  Може ли така всеки човек да си мести знаците, където реши, пита риторично Мила Колева, а ние отправяме този въпрос към Община Бургас Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Как да станеш идеалната жена: 5 основни правила от Наталия Кобилкина Жената, която носи лекота и усмивка в ежедневието на своя партньор, е истински дар за него Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Алкохол и наркотици са погубили сезонния работник Иван, който почина мистериозно Безжизненото му тяло е намерено в спалнята, облято в кръв, на главата имал голяма рана Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Димитър Николов подкрепи Цанко: Ще се справи и с тази ситуация, причинена от завист и недоброжелатели Знам, колко деца увлече по плуването и как където и да участва, вее бургаското и българското знаме. И ще продължи да го прави! Защото му предстоят още много, много успехи, подчерта Николов Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Трима наказани и двама на облекчен режим в Созопол преди гостуването на Карнобат Опитният капитан Галин Димов е наказан с два мача след домакинската загуба от Саяна Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? Кои зодии ще се върнат на бял кон до края на септември? До края на септември три зодии ще намерят своята правилна рецепта за успех и ще се върнат на бял кон. Открийте кои са тези зодии и какво могат да очакват в последните дни на месеца. След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите След отворено зрънчо, залепено с тиксо: Промоция в магазин вбеси клиентите Пакети чипсове, които са били годни за консумация до края на юли, са пуснати на промоционална цена Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Ний не сме като тях или как един ди джей реши да заслепи звездите на благотворителен мач Този Мартин  (по прякор Мартен) забрави, че хората са отишли не заради него, а на благотворително събитие на Григор Димитров и Новак Джокович Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Напредва ремонтът на Дюлинския проход, вижте къде затварят пътя Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, преминавайки от там Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Това е дизайнерката, която се грижи за Първата дама Едва години по-късно изработването на дрехи и модата завладяват до такава степен живота й че тя се превръща в дизайнер от световна величина. В центъра на нейните дрехи е дантелата
Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39 Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Световна компания, лидер в сектора си, обяви неочакван фалит Компанията е с богата история Има тайна афера Има тайна афера „Отдръпнах се малко. Позволих си да си почина, да събера мислите си,д а прочета книга, да гледам филм. Но защо да не предприемам нещо ново в бъдеще?“, казва тя Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Мистериозна смърт покоси стюардеса на европейски полет Първоначало на жената й прилошало, но не взела мерки, защото бързала да се прибере Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Две двойки близнаци умряха при пожар, докато майка им пазарува Инцидентът е станал в Лондон Ще има ли вендинг машини за лекарства Ще има ли вендинг машини за лекарства Фармацевтите са в протестна готовност
доц. Александър Христов доц. Александър Христов Търсим свръхестествено решаване на проблемите, затова има странни явления като "Величие"

Виц на деня Виц на деня Прибира се първокласничка и заявява сърдито:
- Повече няма да стъпя там.
- Защо? - пита я майка й.
- Да чета не мога, да пиша не мога, а да говоря не ми разрешават.
Виц на деня Виц на деня - Любима моя!
- Ако бях любима, нямаше да ходиш по чуждо!
- Щеше да бъдеш единствена, а така - любима.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Често, за да живееш, е нужно повече мъжество, отколкото, за да умреш.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори