След тази супа забравихме за пилешката, тенджерата свършва на 1 ядене, трябват ви само гъби и сметана
Гъбената супа ухае на гора и уют
От детството ни казват, че супите са много здравословни. И наистина е така. И за да направите ежедневната си диета не само здравословна и питателна, но и много вкусна, предлагам да направите тази ароматна кремообразна супа с гъби.
Гъбената супа ухае на гора и уют. Дори в къщата да няма нито една горска гъба, а само печурки, лесно можете да си направите вкусна обилна супа от гъби. Само не забравяйте за сметаната, тя ще добави специална нежност към супата.
Необходими продукти за кремообразна супа от гъби
100 г топено сирене
1 супена лъжица растително масло
100 мл крем
1 глава лук
2,5 л вода
2 дафинови листа
подправки за сервиране
сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Изсипете водата в тенджера и ч поставете на огън. След това измийте и изчеткайте картофите. Нарежете картофите на малки парченца и след това ги добавете във врялата вода. Гответе за около 10 минути.
Измийте гъбите, обелете и нарежете на средни парчета. Запържете гъбите малко в растително масло и след това добавете гъбите към картофите. Гответе още 5-7 минути.
Нарежете топеното сирене на малки парченца. Добавете го към вашата супа. Бъркайте непрекъснато, докато сиренето се разтвори, след това изсипете сметаната. Накрая добавете сол и черен пипер на вкус, дафинов лист.
Нарежете топеното сирене на малки парченца. Добавете го към вашата супа. Бъркайте непрекъснато, докато сиренето се разтвори, след това изсипете сметаната. Накрая добавете сол и черен пипер на вкус, дафинов лист.
Предлагам също да научите как да приготвяте полска гъбена супа с мляко . Това първо се сервира в полските ресторанти. И можете лесно да повторите това ястие у дома.
СА.СЪЩИТЕ
Гади ни се от „здравословните“ рецепти,преписани от руски сайтове!