×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Оризовият барон Светлозар Лолов иска да издигне хотел върху скалите на Буджака


Оризовият барон Светлозар Лолов иска да издигне хотел върху скалите на Буджака
На кадастралната карта се вижда частният имот на оризовия барон, той заградил част от държавния имот, за да изгради тенис корт, сега иска на зелените площи да издигне вилни къщи
26 Юли 2024, Петък, 17:00 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: Флагман.бг

Общинският съвет на Созопол скастри мераците му

Милионерът Светлозар Лолов, който нашумя преди 20 години със своя хотел "Бургас" в центъра на Бургас,  има намерение да издигне хотел на скалите на Буджака до Райския залив край Созопол. Милионерът е подал заявление за изменение на общия устройствен план за имота му на първа линия от зелена площ да бъде предназначен за изграждане на вилни сгради.  Това стана ясно на заседанието на местния парламент днес, на което съветниците гласуваха искането му. 

Бизнесменът се аргументира с това, че други две сгради до неговата собственост са с променен статут – от запад на юг граничи с имоти с променено предназначение и реализирано застрояване, а от север с имоти с изключителна държавна собственост (скали). 

На зелените площи той построил тенис корт, но и заграбил част от държавния имот, става ясно от кадастралната карта, предоставена на Флагман.бг от деловодството на председателя на Общинския съвет Станимир Андонов. Той я показа и на съветниците.

Бизнесменът Светлозар Лолов отряза рибарите на Райския залив, минавали през частния му имот

Кметът Тихомир Янакиев отбеляза, че по отношение на докладната записка Общината си е свършила работата, спазила е всички законови процедури, за да ги предаде на ОбС и МРРБ

Темата предизвика остри спорове между съветниците, които заедно с Община Созопол, в лицето на кмета Тихомир Янакиев, се опитват да въведат ред на Буджака. През последното десетилетие там строителството достигна невиждани мащаби. Ако бъде построен хотел върху частната собственост на Светлозар Лолов, достъпът на хората ще бъде ограничен. Светлана Лулева от ГЕРБ отбеляза, че тази докладна за пореден път влиза за гласуване в ОбС. Да се изчистят всички въпросителни и да я гласуваме на следващата сесия, предложи тя, което обаче не беше прието. Общинският съветник от БСП Анета Филипова поиска само точката за конкретния терен докладната записка за изменение на ОУП, която включва и други над 70 имота на територията на Созопол, Буджака, Черноморец и Равадиново, да отпадне. Всички я подкрепиха единодушно. 

Оризовият барон Светлозар Лолов заградил Райския залив в Созопол, ще вдига комплекс с три къщи

Председателят на ОбС-Созопол Станимир Андонов показа кадастралната карта на съветниците

От своя страна кметът на общината Тихомир Янакиев отбеляза, че Общинската администрация си е свършила работата перфектно, като е окомплектовала докладната записка и я вкарала в реда, в който е. Оттам нататък отговорността е на други институции. 

„Тук е ролята и на общинските съветници – те да поемат и отговорност относно как искат да се развива общината. Знаете, на Буджака е хаос от строителство, опитваме се да сложим ред там. Самата докладна записка наистина е тежка, тъй като там процедират множество имоти – за над 70 имота. Ние като Община сме органът, който трябва да ги окомплектова и да ги придвижим към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Оттам нататък има процедури, които трябва да се извървят във ведомството. Но това е първа крачка за една индикация на промяна на ОУП. Законът го позволява, казва как да се случи, а ние не можем да се сърдим на собствениците на имоти, които искат да направят някакви промени. Отговорността на Община Созопол е да прецизира нещата и да ги предаде към другите институции по реда – Общински съвет и МРРБ“, обясни Тихомир Янакиев. 

Аларма във Флагман.бг! Подготвя ли се за строеж Райският залив в Созопол

Съветникът от БСП Антоанета Филипова предложи точката за конректния имот на Светлозар Лолов да отпадне от докладната записка

Той е категоричен, че не трябва да се пристъпва емоционално, но трябва да има баланс между интересите на общество и частник.

БСП си прибра Светлозар и Румяна Лолови - обявени за мафиоти и издирвани от Интерпол в САЩ

Светлозар Лолов е известен като Оризовия барон. Той е сред видните фигури в региона. Името му се прочу още в средата на 90-е години, когато срещу него започна разследване за контрабанден внос на близо 4400 тона ориз, осъществено чрез фирмата му "Биосет". 

Адвокат на Лолов: Незаконният кей на Райския залив не е на клиента ми

През 2010 година Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение срещу него и съпругата му Румяна за рекет, тормоз над строители и финансови нарушения. Те избягаха в САЩ, докато течеше мащабно разследване. Издирваше ги Интерпол. През 2013 година, по време на управлението на Пламен Орешарски, Лолов изненадващо се завърна в България и не стана известно докъде е стигнала прокурорската разработка срещу него.

Името му отново нашумя през 2016 година, когато след разследване на Флагман.бг стана ясно, че Светлозар Лолов е заградил Райския залив и подготвяше терена за строителство за три вилни къщи. Именно на същото място сега той отново иска да изгради хотел. 

 




В категории: Созопол , Политика


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
28
Коментара по темата
28.
Стамат Стаматов - кукера
27.07.2024 10:20:31
1
6
Ех сега и аз ако не бях изключен от ОС Созопол, заради това, че ме хванаха бувкан с над 2.00 промила алкохол в кръвта, щях да гласувам против застрояването на скалите от този г-н Лолов.
Жалко наистина, много жалко, че ме набараха да шофирам пиян. Добре, че ме скатаха и сега пак съм в Общияна Созопол и бачкам като експерт, а не като общински съветник.

Стига сте налагали цензура на коментари ве продажни МАХМУДКИ
Я прочети какво съм написал и тогава трий!
27.
Кую
27.07.2024 10:09:14
0
2
Къде да подам молба за промяна на статута на жената.? Да я сменят със две по 25.Нямат край наглеците.
26.
Обзор
27.07.2024 10:05:22
3
3
Това са детайли, симптоми ако искате ги наречете. Истината е че трябва да се затрием и да изчезнем като обособено население. Да дойдат турци отново по тези територии и най-сетне да има раздвижване в правилната посока. Другото са вафли.
25.
На ви тука един Лолю!
27.07.2024 09:09:31
0
6
Какво да му разрешават? Той го заградил е направил Първи Частен Райски залив. Да мести кльона, така че да има свободен достъп.
24.
Пусть всегда будет Солнце
26.07.2024 21:47:42
3
17
Лолов някалко пъти разследван от НСБОП за контрабанда на БЯЛО в пратки и чували с кафе и само екс главния прокурор Филчев звъни 1 телефон изкрящява им нецезурно и разследвянията потулени
Бялото идваше на порт Бургас носеха го гръцки кораби от Прищина Косово всеки месец идваха с 2 мерцедеса взимаха стоката бялото(вероятно ориз на прах от скъпия 100.000 €
килото и отиваха
обратно в Прищина
М-у дрегото Лолов е бил съдружник с Асен Йорданов но оня от колегиалност НЕ пише
разследвания за него някак си пропуска,както Флагман не прапускат да ТРИЯТ най-интересните коментари
Мвого интересен факт че хотел"Бургас" ИМИТИРА черния камък Кааба в МЕКА поклоническата сталица и духовен център на мюсилманите по света
Та в малката "Мека" от черен мрамор от 300€ m2 плочката,мафиотите от ДПС си правуха сбирки и договаряха стока под носа на Областна Управа
Дъртата Лолова е на висока позиция в Межд.Ротарита и ЗОНТА клубове(масонство за жени)
Лолова е от района Младежко-Бръшлян и е гъста със бившите воен мин Димитър Луджев и бившия външен Соломон Паси който ползвал къща в Младежко за ХЪБ за турски хероин (по думите на пгу дс топ разузнавач дядото Желев от Скат тв)
Според разузнамача Желев Соломон Паси назначшл семейна приятелка туркинята Тюркян от Хасковски Мин.бани за посланик в Словакия която контролирала и приемала протке ня територия БГ псолство
Канала от Турция-къщата хъб в Младежко за -Братислава Словакия-Италия
От хъба в Младежко стоката пътувала укрита във багаж бусове с турски хасковски тастярбайтери за Братислава от там за Германия и Италия
Луджев,Лолов/а,Паси движили с логистика канала а гл.прокурар Филчев слагал ЧАДЪР над тях
ПАСИ нахравил милиони от Турския херц
Канала бил на турски воени от район Пойраз Северен Истанбул но бил прекъснат понеже бил конкуренция на Турски политици от AKPпартията на Ердаган по думите на Желев (топ разузнавач и истински пагриот от старата школа)
23.
22,
26.07.2024 20:37:18
1
11
Златев не е ли капиталист, Огнян Донев, Богомил Манчев, Красимир Дачев, Стайков, Домусчиев, Божков, Стоичков, Цеките, Ковачев, Доган., Гергов, Овчаров, Кадиев ..айде, че ще хвана артрит. Ти кажи кое е общото? Генезиса откъде е? Жокер ...не е ГЕРБ.
22.
До 12
26.07.2024 19:22:31
5
11
Сегашни капиталисти в България са и ЕВН - австрийска, Виваком и Мтел, също такива, Била - немска, Карфур, Кауфланд, Метро, ЧЕЗ, Дънди Прешън, Райфайзен, Булбанк и всички банки и т.н. всичките са чужди. И тези грабители ли са комунисти ?! Да е . и дебилите ви суполиви
21.
Да
26.07.2024 19:20:27
1
27
Лолов не е...от етноса...(отговор на един от коментиращите)...Едва завърши ССУМОР....той не е играча..ИГРАЧЪТ Е....жена му...тя ,,внесе" кораби с ориз...в мътното време...Не се отчете,където трябва...не коментирам за ,,държавата" по това време...лисицата натрупа много пари(лолю е пу$тю) изигра си отначало картите,вдигна х-л,,Бургас"...даже на ,,лолю" взовдния му командир в ССУМОР беше управител,.,.после ги подгониха от всякъде...,,държава" и мафия...и забегнаха в щатите....Интересното е друго....с кой е подържал връзки в Б-я и с какво се е занимавал в щатите..за да му остане и капитал...сори...той е тъп...за нея коментирам
20.
До Флагман
26.07.2024 19:18:20
0
7
Ако обичате, погледнете какво съм написал (коментар 11-изтрит)
Писал съм и N18.
КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ?????
ЦЕНЗУРИРАНЕ ????
19.
X
26.07.2024 19:14:11
0
16
Гледайте само какви гладни въшки решават какво да се случва с природата и родината ни! Селяни с трактори да строят на всяко кътче без значение къде…
18.
До 12
26.07.2024 19:05:26
0
4
Объркахте се в превода.
В случая, обръщението "Г-н" , а не "Другарю" е подходящото такова защото, какъв другар/ка може да сте ми вие ????
Зададох въпрос, без да иронизирам и подигравам, очаквах отговор.
Сега , имаме Рамадан Лолов-един от най великите кларнетисти в световен мащаб, за всички времена , и Ибро Лолов ....
Осведомете се , и със здраве.
17.
Ей малоумник 12
26.07.2024 19:01:27
1
7
Уж бивши, а същевременно и активни ! Толкова си малоумен, че сам си противоречиш.
16.
До 12
26.07.2024 18:57:08
1
5
Че и АКТИВНИ, олеее какъв си дебил.
15.
13
26.07.2024 18:55:30
7
8
И майка ти беше бивша комунистка сополанко пъпчив, всички бяхме. Но някои боклуци го предадоха и станаха богааати капиталисти. А ти си оставаш идиот. Активни тъпако неземен, медуза разплута, означава, са така ва като мен, бедния народ, който ви набива в тъпите наркомански кратуни каква е разликата. Комунизма е народовластие АМЕБО такава, като истинската демокрация. Не власт на капитала, заграбил собствеността на народа. Няма комунист поддържащ частната собственост. Не се опитвай да се правиш на умен
14.
до 12
26.07.2024 18:53:04
0
16
Г-н Лолов е с.Черноморец потомък на българи от Лозенград Турция(за това мяза на ТУРЧИН мургав с къдрава черна коса и анадолски фейс)
13.
*********
26.07.2024 18:49:31
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
До 11
26.07.2024 18:46:39
3
26
Другарю, 90% от сегашните капиталисти в България са бивши активни комунисти и ти много добре го знаеш.
11.
*********
26.07.2024 18:39:56
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Искахте капитализъм
26.07.2024 18:28:14
0
31
Всяка тревичка, всяка земичка, всеки камък, водичка, всяка горичка, всичко ваше ще заграбят тези изроди неземни. Здравето, живота, мечтите, въздуха, храната ще ви вземат. Всички ви ще прокудят, изтровят, избият
9.
Ще стане
26.07.2024 18:27:34
1
29
Нали сина му е женен за дъщерята на Карабаджакови ! Даже и лапе имат
8.
нормално
26.07.2024 18:11:45
1
36
нали синът му е женен за дъщерята на бившата главна архитекта на Созопол, по нейно време си изкупи половината Буджак част от Солинария, явно имат свободно имотче да изперат някой лев, все пак и пристанището ще правят. Ще има някоя друга фактурка
7.
Тодор Живков
26.07.2024 17:55:58
4
40
Оризов барон ли ? Трепане само за мръсната капиталистическа пасмина. Заграбиха всичко държавно, народно тези престъпници, цяла България така присвоиха
6.
Щом гробаджии го плюят значи не дава рушвет
26.07.2024 17:49:25
5
21
Тиквата и троловете му в пандиза
5.
!
26.07.2024 17:48:44
3
26
Ако общинският съвет в Созопол не слуша, Лолов ще прати бияча си Рангел Станчев да ги погледне лошо! Славните години на този тандем минаха, но приятелството си остава! Някои неща не се забравят, особено от хора които имат добра памет!
4.
Тоа млмче
26.07.2024 17:17:04
0
13
На снимката по ълкътъ ли са чеши
3.
Васил
26.07.2024 17:16:14
2
42
Преди една година смениха статута на имота от ливада на спортна площадка, без да отбележат, че се заграбва държавна територия, а тази година дадоха назаде за следващата стъпка - за жилищно строителство. Чакат да дойде зимата и тихомълком да го отредят и после пак да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Дано не са взимали аванси, ама знае ли се?
2.
Хаха
26.07.2024 17:13:29
13
32
И тук смърди на гробаджийска клоака. Тролът е изпълзял от кенефа на тиквата в банкя. Явно лолов не е дал нещо от къщичките за птици на герб
1.
Цв
26.07.2024 17:08:35
5
50
Тоя защо не си вдигне вила в Космоса? Като ще демонстрира огроооомно благополучие и потвърди отдавна известния в България факт, че с много пари можеш да получиш всичко, да се мята за Космоса!! Пфууу, не те е срам!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори