×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Генетични тестове доказват, че няма траки, измислица ли са и прабългарите?


Генетични тестове доказват, че няма траки, измислица ли са и прабългарите?
Има българи като етническа общност, които са създали основите на човешката цивилизация и всеки, който отрича това е мародер на българската историческа памет, каза Иван Тренев
24 Юли 2024, Сряда, 08:14 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Българите са местното население на Балканите от поне 10 000 години преди Христа, твърди писателят Иван Тренев

Генетични тестове доказват, че няма нито траки, нито славяни, а само българи. Това разкри писателят Иван Тренев. 

„Създаването на Института по ТРАКОЛОГИЯ - сега център по Тракология към Института по Балканистика към БАН е направено през шестдесетте години ( между 1950-1960 ) на миналия век. Причината за това е свързана с тогавашната комунистическа партийна идеология“, добавя той.

Писателят поясни, че преди 9 септември 1944 г. фашизираните националисти в България под влиянието на идеологическата концепция за арийската раса и политически ангажирани с национал-социалистическата партия на Адолф Хитлер въведоха концепцията за това, че така наречените "прото българи" или "пра-българи" са част от арийската раса, а следователно политическата власт в България на тази основа трябваше да се присъедини към държавите , които подготвиха  и започнаха Втората Световна Война ( 1939 -1945 ).

Буквите на древните българи използвани не само за глаголицата, но и за латинската, и за гръцката писменост

„След 9 септември 1944 г. крайните комунистически идеолози на Българската комунистическа партия под силното идеологическо въздействие на идеологически обременени "учени" от Съветския Съюз създадоха т.н. "славянска" "култура". Както е известно етническа общност "славяни" няма, защото терминът „славяни” е измислен, за да обслужи първо „илирийската идея”, а по-късно и нейното продължение – панславизма“, уверява Тренев. 

Според него, за да се натъкми история и култура на славяните, е ограбена българската история. „Например: лъжите, че древните ни предци са наречени ПРА-българи /т.е. пра-хора/, а родината им - запратена нейде из Азия /тъй и не се откри този митичен район/; етносът им бе подчертан като тюркски, външните черти – монголски, животът им номадски, което ще рече, че са били и кривокраки, и изобщо … скалъпили са ни грозна картинка от първосигнални деди. Голямата лъжа за „Славянското море” се оказа със здраво вкоренени метастази“, коментира той.

Празнуваме Коледа още от края на ледниковата епоха заради българския кан Колад и сина му Болг

„Една лъжа като се повтори сто пъти – става истина!. Навсякъде продължава да е натъпкано със статии, изследвания и прочее, в които иначе добре пишещи историци и археолози, "доказвайки" каквото и да било за историята ни, наричат предците ни славяни, а в по-добрия случай до тях поставят и малко на брой пра-българи. Обаче никой не нарича владетелите ни славяни!!! Българският цар … , българският княз…  Не смеят, щото те са се подписвали като български владетели“, обясни писателят. 

По думите му "славяните" са арогантна историческа измама точно като "германството" на готите (антични българи), но у нас няма официални историци,които са готови да напишат истината. 

„Историческото название "славяни" е измислено в Русия и се разпространява от нейни хонорувани агенти след XVI век отначало плахо, а после все по-натрапливо и нагло. "Славяни" в древните исторически документи няма- има ги само в късни руски преписи на такива документи,подправени в интерес на руската политика. Такъв подправен ръкопис е "За буквите" на "Черноризец Храбър"- негови преписи няма никъде другаде освен в Русия,което ясно говори колко струва тяхната "автентичност", коментира Иван Тренев.  

Според него в древните исторически документи, които не са подправени от руснаци или руски агенти "славяни" няма - има склави, склавини, сакалиби, саклаби, есегели и пр. Затова по думите му хората, които вярват в "славянския" мит са жертви на измама, които се нуждаят от обучение или лечение. 

„Стари документи, укривани доскоро от "нашите" историци казват ясно- склави (склавини, сакалиби, есегели) са само българите, а руснаците имат родство с тях. Адептите на славянската идеологическа теза започнаха да твърдят и налагат в българското общество лъжата,  че прабългарите ( протобългарите ) са номади, които са прекосявали Европа включително сегашната територия на България и не са оставили въобще следи от своята култура по българските земи или с  други думи“, казва писателят и припомня, че тезата на фашистките идеолози беше, че  прабългарите (протобългарите) са носители на българската държавност, а славяните както те се изразяваха са тор (фекалии които са втасали). 

„След 9 септември съветските идеолози твърдяха тъкмо обратното, че славяните са всичко, а прабългарите са нищо. Археологическите разкопки в Плиска, Мадара, Велики Преслав и на други места знакови за ранната средновековна история на Дунавска България показаха, че  българите са носители на висока култура в областта на строителството, архитектурата, занаятите, писмеността, технологиите и други. Така възникна идеологическата теория за "траките" и така се поставиха основите на псевдонауката "Тракология", коментира той.

„Според тази идеологическа рамка българската народност се състои от траки, славяни и прабългари. Няма траки, няма славяни и няма прабългари. Има българи като етническа общност, които са създали основите на човешката цивилизация и всеки, който отрича това е мародер на българската историческа памет и на културата ни!“, подчерта Иван Тренев и обеща да обнародва скоро в сайта на платформата за свободни архиви, която бе създадена неотдавна, истината за генетичните тестове на българите. 

„Българите са били винаги българи. Ние сме местното население на Балканите от поне 10 000 години преди Христа“, уверява той.
 


В категории: Животът


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
23
Коментара по темата
23.
Тарзан
24.07.2024 18:12:15
0
1
Ако са съществували траки, защо не ги
споменават в Библията.
В глава 16 на Новия завет и др. Македоци се споменават над 10 пъти,
а траки, нито веднъж.
А другото са глупости.
22.
!!!!!!
24.07.2024 16:54:30
1
6
Не знам имало ли е траки или е нямало, но знам едно със сигурност - българинът е изключително корав, здрав физически и психически. Ако не вярвате, докарайте тук някой немец, американец или англичанин да кара с 200 лв на месец, да видим дали ще доживее до 80 год. или още на втората седмица ще скочи от някой блок за да сложи край на мъките си.
Ето това е българинът - на тази мизерия, глад и унижения, без никаква светлина в тунела, в него има винаги надежда, воля, сърце и психика.
Може да сме губещи, да сме луди, простовати, злобни, нещастни, но няма по-корав и по-здрав народ от нас!
Да живее България!
21.
Славянско царство (1601) на Мавро Орбини
24.07.2024 15:03:57
1
3
Да прочете този невежа "Славянско царство" (1601) на Мавро Орбини. Според Мавро Орбини, произходът на българите е от древна Сарматия. Сарматия е късноантично име за Източна Европа, основното население на която са били древните сармати. Древна Сарматия включва Крим, където е основана Велика България. Сарматите са славяни според Мавро Орбини. Можете да прочетете за военните подвизи на славянските племена, наречени българи, в последната част.
Велика България със столица Фанагория е обхващала Целия Крим и голяма област от днешна Украйна, поне до днешен Харков и Киев. Предполагаемият гроб на Кубрат е открит близо до село Перешчепино, Полтавска област през 1912 Полтавска област е между Харков и Днепър, в тогавашна Велика България. Забележете, че Кубрат е кръстен и отгледан в Константинопол "в дълбините на християнството" и израства в императорския дворец. Удостоен е със званието патриций от Ираклий I и действа като християнски суверен.
Според а "Славянско царство" (1601) на Мавро Орбини, Скандинавия е древната родина на славяните. Според Мавро Орбини, позовавайки се на Библията, славяните са наследници на сина на Ной, Яфет, и са били безстрашни воини. От Скандинавия славяните завладяват днешна Англия, Холандия, Германия, Чехия, Полша, Балканите, Русия, Сарматия (Крим), Кавказ, Армения, Мала Азия и Сирия. Амазонките са били съпруги на сарматите славяни при река Волга. Дори в Персия е имало славяни.
Траките, макар и да не са излезли от Скандинавия, обаче са общи със славяните. Траките произлизат от Фирас, седмия син на Яфет, от когото се нарекли траки и нарекли Тракия със собственото си име.
Както пише Мавро Орбини: "Когато потомците на Яфет се умножиха толкова силно, че великата Скандинавия вече не можеше да ги побере, те я напуснаха... Накратко, славянският език се чува от Каспийско море до Саксония, от Адриатическо море до Германското и във всички тези граници живее славянското племе".
20.
Св. Нафърфорий
24.07.2024 14:59:36
3
4
Освен цялата писмена простотия, сътворена от Тренев и "автора" Димитров, тук във форума е възможно ЕДНОВРЕМЕННО да дадете плюс и минус на определено мнение. Пробвайте, досега го правих на всички мнения.
Флагман, дълбаете дъното!
19.
Колко му платиха от Американското посолство?
24.07.2024 14:54:42
3
2
Колко му платиха на този "специалист" от Американското посолство?
Дали този "специалист" от Американското посолство е чел в средното училище "История славянобългарска" на Паисий Хилендарски?
“О, неразумний юроде! Поради что се срамуваш да се наречеш българин...?"
Паисий Хилендарски е написал "История славянобългарска" използвайки основно книгата на бенедиктинския монах Мавро Орбини "Славянското царство" (1601 г.). Помислете си защо Паисий е озаглавил книгата "История славянобългарска"! Можете да прочетете за славянските племена, наречени българи, в последната част на "Славянското царство" на Мавро Орбини, откъдето Паисий е взел голяма част от своята "История славянобългарска".
Дали знае, че четирима българско духовници са били глави на руската православна църква (Йоан, Михаил, Григорий Цамблак и Киприян, който е погребан на Кремълската стена). Това са данни от "Кой кой е в средновековна България", Проф. Пл. Панайотов.
Ако нямаме общи корени щяха ли наши книги през турското робство да се пренасят в Русия?
18.
оффф...
24.07.2024 14:08:23
2
6
Славяните били измислени от Съветския съюз... е няма такъв смях :D :D

Средновековната държава Словения също ли Съветския съюз я е измислил?

Наследниците на Великоморавия - словаците, които наричат себе си "словени" също ли са измислени от Съветския съюз??

А всички общи думи, изрази и дори традиции които имаме с далечна Полша и Хърватска например също ли са измислени от Съветския съюз???

Русия не е измислила нищо славянско, а напротив - откраднала е нещо, което е съществувало много преди нея. Московското княжество е създадено от прогонени викинги.

Михаиле, този Тренев плаща ли ти да публикуваш тези ФАНТАЗИИ???
17.
Пусть всегда будет Солнце
24.07.2024 13:00:02
6
3
Тракийските съкровища са ПРАВЕНИ в Малаазия
Например Пангюрското е доказано по химичен анализ че правено в Лапсеки Малаазия днешншя район Турция Дарданелине Мраморно море
НЕ знае ня КОЙ е може да е било на БОГАТ древен митничар ,богат търговец от неясен произход,римски диктатор строящ пътища ,търговец на зърно пчелен мед кожи НЕ се знае нищо НЕ казна че е свързано с траките
Ако Траките са били толкова развити ЗАЩО НЯМАТ език,писменост и големи масивни жилищни структури а само гробници
16.
Пусть всегда будет Солнце
24.07.2024 12:51:11
5
4
Изображенията на мъже и жени в ТРАКИЙските гробници са с "North Face"ЛИЦА със германско-скандинавски черти
Според една теория(най-вероятната) ТРАКИТЕ са дошли и мигрирали на ЮГ от района на днешни Литва,Южна Полша,Германия,Чешка Бохемия и за тава ИМАТ "North Face" черти и антрополотични белези сходни инденгични със тези народи
В по късни векове ГОТИТЕ(днешни чехи,словаци,австрийци,германци) са насялявали райони в
Делиормана)Разград,Исперих,Търговище,Русе) които също мязат на лицата на танцуващите жени от Тракийскята гробница в село Свещари Разградско

Хора със" North Face" германо-полски антропологични черти сини очи светли коси откриваме в населението Странджа и Ямбол и Сливен и района
които мязят на Хървати ,Чехи и австрийци
15.
1962
24.07.2024 12:38:23
4
11
Ало, доктор Гълъбова разширявайте болницата. В тАзи клета едва мърдаща територия наречена България е пълно с психокретени. Бог да ни пази.
14.
---
24.07.2024 12:10:54
6
6
Мда, а тракийското златно съкровище е направено от иван костов, найотицин, асен генов и иво инджев. Такова изкривяване на всичко без съобразяване с нищо и изтипосани хитлерови евгеники си е за ЗАТВОР. Питам ако има юристи, прокурори и магистрати които четат, защо седите и ги търпите тези? Самосезирайте се и по бързата процедура Иван Тренев и Михаил Димитров в затвора. Мога да ви дам поне 10 члена от НК с които попадат в затвора. Дори чл 162 за насаждане на омраза по национален признак спрямо българите.
13.
До 11
24.07.2024 11:02:17
2
15
Във Флагман срам и морал няма. Хейт, клюки, интриги, платена гербаджийска пропаганда и тежка неграмотност. Олицетворение на регионалния манталитет, няма нищо за чудене.
12.
до 10
24.07.2024 10:55:05
3
2
Тия долу, които искат да са номер 1, да са! Може и по едно червено килимче на обувките да си залепят, че иначе все трябва да напомнят! То блядове, то обиди, те най-арни! Чак пък...
11.
Това
24.07.2024 10:52:15
5
21
Тук новинарски сайт ли е, или клон на местната психиатрия? Четете ли се какви налудни глупости публикувате? Срам за града сте просто.
10.
до 8
24.07.2024 10:26:59
0
12
У каждую нацию есть гавно......казват блядовете.....т.е. да не слагаме всички народи под един знаменател,англичани,германци,италианци...и прочее....Хората се делят на добри и лоши....навсякъде по света ги има...
9.
Кую
24.07.2024 10:09:08
11
1
Съласен съм.Ганьо си е Ганьо.Еврогейската ДНК е на третия пол.Ние сме корав ннарод.
8.
Миш-Маш
24.07.2024 09:22:34
14
16
Всеки народ си има по един такъв умник, като този Тренев.
И всеки Тренев "доказва", че точно техният народ е бил винаги и от него са се пръкнали вся и всйо.
Македонците с техният Ахил с баща Як и неговште мирмидонци.
Древните Укри дет основали Ур в Шумер.
Или пък Еней основополажник на етРУСКИте. пРУСИте или пък лонДОН ама не на река Дон а на темза.

Но винаги това са самоуки, повярвали си псевдоинтелигенти.

Победителите пишат историята на миналото.
Винаги с едно на ум.
Все пак от прабългарите освен 20 думи в езика ни не е останало нищичко.

А според македонците пък, прабългарите в днешни дни са, тъмнокожите, не много нисоки, често кривокраки турци населяващи Лудогорието, Разград и Шумен. Затова и след освжбождението ни, не са се изнесли към Османската империя а са останали там където от времената на Аспарух са се заселили.
7.
6 do anon 4
24.07.2024 09:01:55
2
3
коментара ми беше до теб....
6.
до 1
24.07.2024 08:59:17
12
7
Абсолютно си прав...!!!
5.
Сарая
24.07.2024 08:58:40
17
9
Айде ... тоя бит и ебан да е ....
Който му вярва е малоумник!
4.
anon
24.07.2024 08:57:17
2
22
колкото и да се напъваме, имало е преди нас хора на тази планета с по-развита култура, така че...
3.
до 1
24.07.2024 08:50:21
11
8
Е бре Димич....добре го каза.......хахахаха..
2.
Мишооо
24.07.2024 08:40:14
7
25
Не си в историческия факултет на БАН, а в петоразряден жълт провинциален сайт. Градът е затънал в ремонти и боклуци, управляващите крадат с г*за си, той седнал траките да нищи...
1.
Бай Димо
24.07.2024 08:20:29
34
16
Няма траки, няма прабългари и славяни няма. Имало е джендъри, хан Аспарух е бил ЛъГъБъТъ, а знамето на българите не е било конската опашка, а гей байряка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори