×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Федералният резерв на САЩ ударно понижи лихвите с 50 пункта
  • Кола се вряза в кухнята на възрастна жена в село Къкрина, по чудо няма пострадали
  • Община Бургас вече използва дрон с изкуствен интелект
  • 10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от останалите сред най-бедните
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Задължително трябва да знаете това, ако искате да сте доброволци при гасене на пожари


19 Юли 2024, Петък, 12:40 ч.
Автор: Флагман.бг

Мартин Георгиев от Доброволно формирование към Столична община е част от професионално обучените доброволци. През последните дни той се включи в гасенето на огъня в една от най-критичните точки в страната - село Отец Паисиево.

Освен професионално обучени доброволци, тези дни, е имало и много такива, които са били спонтанно присъединили се на терен.

"Спонтанни доброволци могат да се присъединят. Има много такива, които желаят да помогнат, но идват неподходящо облечени, с къси панталонки, например. Много е важно също, когато се дават задачи, те да се слушат професионалистите, които имат по-голям поглед на ситуацията и наистина знаят как се движи огънят. Много е опасно в такава ситуация, защото огънят за секунди се обръща", каза пред "Труд news" Георгиев.

Той подчертава, че дрехите трябва да не бъдат с къс ръкав, а обувките да са тип планински.

"Необходимото облекло е - дълги дрехи, ако могат да си намерят трудногорими. Задължително - памучни тениски и никакви изкуствени материи, защото много бързо се запалват в тази жега и са опасни. Обувките трябва да бъдат по възможност някакъв вид кубинки, тип планински. За горски пожари обувките са малко по-специални, защото подметката издържа до 360 градуса, на по-висоока температура. Нашите отпред имат и едно метално бомбе, което е точно с тази цел - да предпазва, ако нещо попадне на крака. Освен това е много важно да носят със себе си и предпазни очила, скиорска маска върши работа и респиратор, дихателна маска или нещо подобно, защото димът люти и уврежда дробовете", съветва Мартин.

Той подчертава, че всеки трябва да вземе със себе си вода.

"Да носят много вода, ние отидохме в село Отец Паисиево с 3 литра вода всеки един от нас и няма да ви лъжа, че може би за час-два я свършихме. Хубаво беше, че от Общината бяха подсигурили вода, и също така с военните и пожарната действахме в синхрон и бяхме обхванали много голям периметър, който покривахме заедно", допълни той.

Георгиев обясни още, че за да стане някой официално доброволец, се извършва подбор два пъти в годината в столицата, като има някои документи, които трябва да се съберат и подадат.  

"Ние правим подбор в София два пъти в годината. Необходимите документи са - заявление до кмета, медицинско и документ от психодиспансер също. Самият подбор се осъществява в присъствието на официални лица от пожарната, от нас (Доброволно формирование към СО) и от Столична община. Има събеседване и след това приемаме кандидатите, които са издържали, защото нашата работа, колкото и да е доброволческа, все пак не е за всеки. Например, при земетресението в Турция, не всеки пожела да дойде, но който се запише като доброволец не е задължителен да прави такива неща. Има различни модули в доброволското формирования и всеки може да си избере някое от тях, като - логистика, наводнения, пожарогасене, търсене и спасяване. В момента се опитваме да задействаме и да имаме към нас и куче, което да взимаме при търсене и спасяване", каза още пред нашата медия Мартин Георгиев от Доброволно формирование към Столична община.


В категории: Животът


6 летища не стигат на Лондон
6 летища не стигат на Лондон 19/09/2024, Четвъртък 18:58 0
Пребиха го
Пребиха го 19/09/2024, Четвъртък 17:06 2
Какво крие в шкафа
Какво крие в шкафа 19/09/2024, Четвъртък 16:00 1
Появи се в потресаващ вид в бТВ
Появи се в потресаващ вид в бТВ 19/09/2024, Четвъртък 15:41 1
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пребиха го Пребиха го Повече от година той получавал предупредителни бележки, чупили му и чистачките Реанимираха я от моргата на западналите чалга звезди Реанимираха я от моргата на западналите чалга звезди Всички медии и социалки гръмнаха с изпълнението на русокосата фурия, която без забавяне се възползва от безплатната реклама и вдигна хонорара си за участие на кръгло 5000 лева Връща се в ефир до Маги Халваджиян Връща се в ефир до Маги Халваджиян Известно е, че двамата се разделиха през 2012 година, след като предаването „Море от любов“, което се излъчваше по Би Ти Ви, бе спряно Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Бургас ще отбележи празничния ден на Независимостта с молебен и концерт на площад „Атанас Сиреков” Преди 116 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя Какво крие в шкафа Какво крие в шкафа Тя къта над 100 обеци в три чекмеджета, но към другите аксесоари не проявява интерес Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Не пускал чалга ли? Вижте как Dj Marten направи шпалир на фолкаджийката Андреа Нямам никакво желание да коментирам случката - това са неща, с които аз се боря и за които работя вече доста дълго време, гневен е Dj Marten Roberto Появи се в потресаващ вид в бТВ Появи се в потресаващ вид в бТВ Освен Зейнеб - другата водеща Франциска също беше сложила жълти цветя, но при нея ефектът въобще не беше толкова възмутителен, коментират зрители. Ще става боксьорка Ще става боксьорка "Успех! Ти си машина!", "Браво!!! Успех, Стискаме палци!", окуражават я всички Какво прави след напускането на бТВ Какво прави след напускането на бТВ През своите постижения и умения в публичното говорене, тя успя да проведе успешно курс "Презентирай и убеждавай“, където предава на други всички свои знания Това не е племе, а сбирщина Това не е племе, а сбирщина Отборът на Гордите завърши последен в играта и трябваше да излъчи двама воини, които ще се борят за своето оцеляване
В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток? Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" Зарязан бивш Playboy модел стана "най-секси таксиметров шофьор в света" "Работя за Uber с кола под наем, за да свързвам двата края.", сподели Нанет Хамънд Лоскиаво До дни Земята ще има още един спътник До дни Земята ще има още един спътник Нашата планета понякога получава допълнителни луни Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Всичко свърши! Разпродават инвентара на "Приятели" Аукционът се организира от "Джулиънс окшънс" в Гардена, Калифорния Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Обичате да творите - заповядайте тази неделя в двора на Етнографския музей Арт ателие „Усмихнати осмици“ канят всички деца и родители на 22 септември от 11.00 часа в двора на Етнографски музей Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина Скриха черната кутия от падналия самолет в чужбина В най-скорошен порядък се подготвят необходимите документи, с които тя да бъде изпратена на специалисти в Чехия, където се произвеждат L-39
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
"Я, чакай, а трите желания" - казала рибката.
"Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че Бяла Роза и Луда по тебе ги нямам"
Виц на деня Виц на деня Дефиниция на Карма:
Аз и приятел тичаме след влак!
Той успява, аз не!
Той се смее, аз не!
Той седи в грешния влак, аз не!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Толкова рязко преминаване от студена бира на греяна ракия - не си спомням.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори