Уникален мраморен сладкиш с крема сирене
Може да го поднесете с бита сметана и черно горещо кафе
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 3 бр.
захар - 120 г
ванилова захар - 1 пак.
краве масло - 90 г + за намазване
кувертюр - 100 г
брашно - 90 г + 1 с.л.
бакпулвер - 1/2 ч.л.
какао - 20 г
крема сирене - 150 г
пудра захар - 2 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разтопете на водна баня кувертюра и маслото и оставете сместа да се охлади. Разбийте крема сиренето, 1 яйце, 1 с.л. брашно и пудрата захар.
В голяма купа разбийте 2 яйца със захарта и ваниловата захар и добавете шоколадовата смес. Прибавете пресятото с какаото и бакпулвера брашно (90 г).
Сложете във форма хартия за печене и я намажете с меко масло. Изсипете шоколадовата смес, след това сместа с крема сирене и разбъркайте с дървено шишче. Печете шарения сладкиш в предварително загрята фурна на 180°С за 35 минути.
Мраморният сладкиш с крема сирене е готов.