×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Йордан Цонев: Пеевски извади ДПС от изолация


18 Юли 2024, Четвъртък, 09:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Свършихме много полезни неща. Това ни даде надежда, че ще излезе от 10 годишната стагнация и ще влезе в реалния политически живот, каза депутатът 

"Не съм против Доган. Към този момент не са водени разговори за нова партия, нито Пеевски, нито ние с него. Към този момент сме концентрирани върху това, накъде ще продължи ДПС. Дали би могло да се сложи край на този конфликт, защото никой не оспорва заслугите на почетния председател. Няма да ме чуете да кажа лоша дума за него, каквото и да се случи. Господин Доган е историческа личност, има заслуги за прехода, за мира, за създаването на ДПС, за целостта, за етноса, да не ги изброявам".  

Това заяви Йордан Цонев от ДПС в ефира на Нова тв, коментирайки ситуацията в партията си. 

Възможно ли е примирие? 

"Как да ви кажа. Щеше ми се да не беше започвал този конфликт, той започна много нелепо.

Даже нямах обяснение защо по този начин. И защо кръга около господин Доган го изтълкува като действие срещу него. Случката е много ясна, с откриването на парламента казахме, че ще подкрепим кабинет, защото хората искат такъв", уточни Цонев. 

Той отрече предварителна подготовка на разцеплението на ДПС и разчистването в партията. 

"Какво да призная? Няма подготовка, освен това тази игра със сайтовете също ми е дълбоко непозната. Аз знам това, което се случи и виждам. 

Айсел Рафат отговаряше за структурите в Турция, уволни старите отговорници буквално две седмици преди изборите и резултатът бе 20 000 гласа по-малко. Защо те да са хора около Доган, а ние да не сме хора около Доган, след като съм му бил заместник", каза Цонев.

"Защото днес сте в два различни лагера", попита го тогава водещата Мира Иванова.  

"Вижте ако ме прекъсвате на всяко първо изречение, няма какво да ви отговоря. Нали все пак трябва да кажа три изречения.

Всички сме хора около Доган. 20 години съм бил негов заместник. Случва се това, което ви разказах. Ние печелим изборите, ставаме втори, проектът който направиха тандема Доган и Пеевски, партията да се отвори.

Пеевски миналата година извади от изолация ДПС и партията седна на масата с всички партии. Свършихме много полезни неща. Това ни даде надежда, че ще излезе от 10 годишната стагнация и ще влезе в реалния политически живот", категоричен бе Цонев. 

"За мен бе безкрайно озадачаващо - ние да вземем решение, че ще подкрепим първия, ще работим за втория и третия мандат. Това го оповестяваме в програмна декларация в парламента пред всички колеги, на срещата при президента, пратени там от всички колеги, с тези думи, че ще направим това.

И изведнъж две седмица по-късно... нито Доган се е обадил на някой от нас. Нито е казал защо, че има аргументи. 

Пристига Джевджет Чакъров и казва: Почетният председател каза да се гласува против. 

Въпроса ви започна с определени констатации. Например, дали Доган смята, че се извършва преврат.

Преврат се извършва, когато се сваля легитимно избрано ръководство. Легитимно избран председател на партията са двама - Чакъров и Пеевски.

Ако гледаме от тази гледна точка, в момента има преврат срещу Пеевски. Защо да е преврат? Не е преврат, когато когато легитимно избраното ръководство защитава решенията си", каза още Цонев. 

"Аз съм част от ДПС толкова много години, няма голяма разлика в съществуването на ДПС преди и сега. Защото ДПС винаги е била управлявана по волята на председателя, макар и колективните органи да заседават и да си казват мнението", продължи Цонев. 

"Доган не ми поиска оставката. Не бях назован в обръщението на господин Доган.

Казах, че понеже не смятам, че Доган е прав с това решение, затова не го подкрепих, това не означава , че съм против Доган. Не може ако едно решение да не го подкрепиш, да те обявят за враг", констатира той. 

Йордан Цонев не е против Доган

"Няма да бъда срещу, нека да е ясно. Аз срещу господин Доган няма да бъда и никой не може да ме накара.

Това, че оставам в екипа на Пеевски е знак, че признавам, че този човек  за една година извади ДПС от изолацията, сложи я на масата на политическите разговори, направи я фактор в Народното събрание (НС), фактор в изпълнителната власт, направи така, че никой да не се подиграва на ДПС.

За една година със своите действия и решителност, и екип към общините на ДПС да потекат реки от проекти. 400 милиона са проектите. Такава сума не се е случвала", обясни той. 

Писмото до посланиците 

"Писмото до посланиците не е изпратено от Станислав Анастасов. Тимур Халилов, никой не го познава в структурите, има дума, че това е така. Анастасов казва, че не е така.

Ако тези хора искат да дискредитират екипа на Пеевски, може да го направят. Това е дума срещу дума.

Анастасов каза колко хора са имали достъп до компютъра му. Той обясни как е станало", обясни Цонев. 

Скритите бизнеси на дерибеите

"Битката, която Пеевски поведе като ново начало, е срещу хората, които хората не искат. Това е част от неговата битка, от новото начало.

Хайде сега да разграничим хората около господин Доган, от самия Доган. Ако те са забогатявали на негов гръб, нека хората да ги научат. Този кръг около него го въвежда в заблуждение. 

Същото беше и с Иван Костов и СДС. Тогава му казах: "Не слушайте тези хора, които по-късно станаха Капитал". Не ни чу никой.

Много мразя да се оказвам прав. Всичко приключи след 3-4 години.

Понякога лидерите слушат определени хора, които не им говорят добре - русалките на Одисей", каза Цонев. 

"Изглеждате странно несъответстващ, с почти християнско смирение тази сутрин на фона на една много кална кампания, която върви? Когато днес говорите за дерибеи, това не е ли два пъти подло говорене - веднъж към избирателите, едва ли знаете за дерибейте в ДПС от две седмици, втори път към доскорошните си съратници в ДПС, за които сега проглеждате, че са дерибеи?

Имате ли информация за финансови зависимости, нерегламентирани практики, някакви скрити бизнеси, които ще вадите на бял свят, за да се ориентираме ние, дали става някакъв процес на изчистване на ДПС или за кални битки, в които всеки ще вади каквото има?" - попита го Мира Иванова.  

"Представяте ли си аз да ви отговоря с толкова думи, с колкото зададохте въпроса?" - отвърна й Цонев.

"Моля да не коментирате моя въпроси" - сопна се Мира.

"Вие ми задавате въпрос с 20 констатации, подло, кално, подло, кално, и искате да ви отговоря кратко. Искате да ви отговоря с да или не. 

Искам да отговоря. Идва винаги време, в което трябва да се чисти една партия. Пеевски обяви това време на конференцията. Той каза, че точно това ще направи. 

Във вътрешно партийна битка такава информация не се използва, такава информация се дава на хората, на органите. Неведоми са пътищата господни. Ако е писано, Пеевски ще разчисти партията", отговори Цонев. 

Централният съвет не може да махне Пеевски. 

"Пеевски не свиква централния съвет, защото това би означавало окончателно разцепление. Това ще зачеркне всичките постигнати до сега резултати. 

Всички политици имаме репутационни проблеми. Ако ги нямахме, нямаше целия процес да е в криза и да имаме такива резултати. Излизането му на политическия терен не е от вчера.

Трето, това е избор на избирателите. Четвърто, това, което той направи не успяха да го направят други двама председатели", категоричен бе Цонев. 

Внушават на Доган, че българчетата и помачетата му взимат партията

"Призивите са: "Господин Доган, взимат ви партията. Вторият призив е вземат ни партията.

Кой? Българчетата и помачетата. И оттам дойде моя израз. Аз ли съм българчето? Цонев бил българчето. Не е, не е това.

Това се внушава на Доган, че българчетата и помачетата вземат партията. Това се внушава от хората около него. 

Винаги съм вярвал, че каузата на живота и делото на Доган е заедността. Етническата тема сега му я пробутват изкуствено. Те, достатъчно категорично ли го казах? Не може по този начин - българчетата и помачетата ни вземат партията, не може по този начин.  

Във форума "Аз подкрепям  Доган " прочетох неща, които модераторката не изтри, а изтри много постове, че нашите избиратели искат Доган и Пеевски заедно, защото са успешни", категоричен бе Цонев. 


В категории: Политика


Флагман.БГ Спонсорирал й силиконовия балкон Спонсорирал й силиконовия балкон 30/08/2024, Петък 19:00 4
11
Коментара по темата
11.
*********
22.07.2024 21:39:10
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
10.
Тото
18.07.2024 19:16:43
0
4
Данчо търси друга партия....
9.
До До 4 турчеещия циганин
18.07.2024 15:12:41
0
6
Циганин си ти нехранимайко и търтей на обществото. Каквото съм постигнал в живота си съм го получил с много труд,старание и усърдие а не съм лежал в къщи и не съм чакал баба да си получи пенсийката и аз да й я взема за да ида на кръчма.
Не се турчея аз съм роден ТУРЧИН, ОНЗИ ТУРЧИН КОЙТО ТЕ УПРОВЛЯВА И ОНАЖДА 500 ГОДИНИ ТА ЗА ТОВА СИ ТОЛКОВА СПРИХАВ.
Аз съм син на славно племе, стъпил,воювал, завладял и управлявал земи на три
континента, включително и твоята държавичка с пълното ти невежо потомство и племе.
Моят Велик Турски Народ постигна сам всичко което има с кръв,жертви и лишения докато ти се подписа под договора в Ньой и силните ти стигнаха само за да си счупиш писалката с която подписа договора. Винаги си бил "ку&вата на Европа" днес си още по-вече такъв. Кой разумен МЪЖ, би изпратил жена си, дъщеря си, сестра си или майка си да "печели пари " с проституция-ти го правиш и ке гордееш, че си българин.
В Турция ни мразят, защото мислим, работим и богатеем. За 5 години ,от 1989 ,когато ни изгонихте голи и боси от родните си къщи си построихме още по-големи и красиви, там в Турция. Мразят ни защото не сведохме глава и не се молихме за късче хляб а неуморно се трудехме и сега инвестираме дори и в България.
А ти си тъп,мързелив и нехранимайко, живеещ в мръсотия и глад,затворен в 37М2, гарсониерата си,наследена от баба и дядо и злобееш ли злобееш. Пази се,злобата не е полезна за здравето ,заченат на пейка в парка, с неизвестен произход и баща...
Толкова злоба не е присъща за нормален човек.
КОЛКО Е ЩАСТЛИВ ТОЗИ, КОЙТО СЕ НАРИЧА ТУРЧИН.
8.
До 4 турчеещия циганин
18.07.2024 13:21:14
6
6
Ти не си турчин бе.
Турците са си в Турция, не знаят български и не четат български сайтове.
Ти си турчеещ циганин, такива като теб турците ги мразят повече и от кюрдите.
7.
А всъщност
18.07.2024 13:18:33
1
7
ДПС е етническа, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА партия, и изобщо не трябва да съществува!
6.
681
18.07.2024 11:32:57
1
10
Прав ти път Данчо Ментата!!!
Не те обичаме не те искаме в партията си. Ти никога не си бил желан в ДПС. Тебе, аверите ти Христо Бисеров ( който после се разбра, че не е толкова бисерен), Камен Костадинов, сте натрапени от Меди Доганов хора в нашата партия. Веднъж не излезе като кандидат от Софийските избирателни райони, винаги беше на две места посочван да си сигурен. През периода 1984-89 можахме без такива като тебе и посочените ти авери можем и сега.
Заминавайте!!!
5.
пенсионер
18.07.2024 11:25:00
1
7
Пеевски на гърба на ДПС в лицето на Доган успя да заобиколи Магнитски .нИКОГА НЕ Е КЪ СНО ЗАЕДНО С цОНЕВ ДА ПОСЛЕДВАТ хРИСТО бИСЕРОВ КОЙТО НАЙ ПОЗОРНО ГО ИЗГОНИХА ОТ дпс Между впрочем това не е нещо ново за Цонев който преди това бе изгонен от СДС и приютен в ДПС .
4.
Турчин
18.07.2024 11:24:00
2
11
Данчо Ментата, единственния преврат е направен от Пеевски срещу Мустафа Сали КАРАДАЙЪ. Законно избраният Председател на ДПС беше на обиколка из страната за местните избори и Шиши направи пладнежкия преврат в партията.
И вие всички помагахте на Шиши, включително и непочтенният "почитен председател " ,който дори и не си представяше какъв таралеж си слага в гащите с подкрепата на Шиши.
А ти си нежелан в партията ДПС от много отдавна.
Пожеш, когато си искаш да си тръгнеш, няма да плачем за тебе, защото и пет мънгъра не струваше преселник такъв.
3.
292
18.07.2024 11:01:26
1
16
Мента, май се налага да почнеш да работиш нещо. Докато се чудиш какво, вдигай си чукалата и марш да гасиш пожарите. Тъкмо да направиш нещо полезно в живота си.
2.
Ж Ж
18.07.2024 10:02:42
1
27
Този не си заслужава изобщо да го четем и коментираме.
1.
?
18.07.2024 10:00:37
1
25
Пеевски, Доган, Ти както и много други сте за затвора
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Качулки тръгнаха по следите на дилърите на друсан чай, щракнаха белезниците на двама братя Качулки тръгнаха по следите на дилърите на друсан чай, щракнаха белезниците на двама братя Намериха гранули, множество сини на цвят хапчета, пико и друсан чай в жилище в жк. "Меден рудник" Секс по приятелски: 8 основни правила, които трябва да се спазват Секс по приятелски: 8 основни правила, които трябва да се спазват В никакъв случай не го/я запознавайте с приятели и роднини Тези неща могат да разрушат връзката ви Тези неща могат да разрушат връзката ви Въпреки че доверието може да се разпадне в много аспекти на една връзка, подозираната или потвърдена изневяра може да бъде най-трудна за преодоляване Топ 5 на зодиите, които нямат късмет в любовта Топ 5 на зодиите, които нямат късмет в любовта Вие сред тях ли сте  Ще унищожи ли изкуственият интелект света? Вероятно да, но не както си мислите Ще унищожи ли изкуственият интелект света? Вероятно да, но не както си мислите Той е само инструмент, но зависи как и от кого ще се ползва - най-добре е да не е в ръцете на държавите Вафлената торта, която ще Ви върне в детството Вафлената торта, която ще Ви върне в детството Вижте рецептата МС отпусна 100 милиона лева за провеждането на изборите през октомври МС отпусна 100 милиона лева за провеждането на изборите през октомври Вижте кои дейности ще се финансират с тях Каква е обстановката на ГКПП Малко Търново и колко се чака на влизане към България Каква е обстановката на ГКПП Малко Търново и колко се чака на влизане към България Огромни опашки от автомобили се образуват на всичките ни пунктове заради турските емигранти, живеещи в Западна Европа Намериха културно-исторически ценности в домовете на двама мъже от руенски села Намериха културно-исторически ценности в домовете на двама мъже от руенски села Откритите артефакти били от различни епохи, не е ясно как иманярите са се сдобили с тях Започна реконструкцията на отсечката Отманли-Росен-Веселие-Ясна поляна, Жечо Станков ще следи изкъсо ремонта Започна реконструкцията на отсечката Отманли-Росен-Веселие-Ясна поляна, Жечо Станков ще следи изкъсо ремонта Народният представител от ГЕРБ-СДС съдейва за издаването на стройтелното разрешение 
Отива на съд за смъртта на Матю Пери Отива на съд за смъртта на Матю Пери Д-р Марк Чавес е третият човек, който се признава за виновен след фаталното предозиране на звездата от "Приятели" миналата година Германия започна депортация на афганистанци Германия започна депортация на афганистанци Федералното правителство е подложено на натиск да предприеме твърди мерки след смъртоносното нападение с нож, свързано с групировката "Ислямска държава", по време на фестивал в град Солинген Щракнаха я с новото й гадже Щракнаха я с новото й гадже Анджелина Джоли излезе от хотела с британския рапър Акала Вижте как отиде в мола Вижте как отиде в мола С леопардова раничка на гърба и джапанки  На 41 години е и вече е сред най-известните в България На 41 години е и вече е сред най-известните в България Сашо Кадиев празнува РД Незаконните му внуци искат пай от наследството Незаконните му внуци искат пай от наследството Напускайки този свят, Ален Делон оставя след себе си огромно наследство, оценявано на около 150 милиона евро В топ форма е и на 63 години В топ форма е и на 63 години Ти си вдъхновение за всички нас, пишат феновете му Компанията му струва 1 трилион долара Компанията му струва 1 трилион долара Акциите на базирания в Омаха, щата Небраска, конгломерат поскъпнаха с над 27 на сто Новият вътрешен министър с още една ключова промяна Новият вътрешен министър с още една ключова промяна Смени директора на Жандармерията  Преобръща София с главата надолу Преобръща София с главата надолу онцертът на музикалната легенда Андреа Бочели на националния стадион "Васил Левски" е причината за огромния скандал, довел до размяна на кръгове и пренасрочване на дербито Левски - ЦСКА
проф. Гарабед Минасян, икономист проф. Гарабед Минасян, икономист Минималната заплата в България e 60% от тази в Румъния, Литва, Латвия, Естония

Виц на деня Виц на деня - Едва вчера се оженихте, а вече се скарахте с мъжа ти.
- Ами, какво да го правиш такъв? В гражданското точно преди да ни сложат пръстените, се навежда и ми шепне на ухото: "какво имаме за вечеря?"
Виц на деня Виц на деня Канибал цяла вечер не спи - върти се в леглото, мисли. "Кой съм аз? Защо съм се появил на този свят? Какъв е смисълът на живота?".
Жена му му казва:
- Казвах ли ти аз да не ядеш интелигенти преди лягане?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
- Търся млад, хубав, верен, добър и богат мъж, който вярва, че противоположностите се привличат.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори