×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Маестро Тончо Русев създаде дует „Аморе“, любовта ни е вечна и прилича на дете


Маестро Тончо Русев създаде дует „Аморе“, любовта ни е вечна и прилича на дете
“Просто любов” е всичко, което може да се каже за нас двамата, споделят Глория и Иван Пенчеви от дует „Аморе“
15 Юли 2024, Понеделник, 21:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Най-голямата ни мечта се сбъдна, когато станахме родители, споделят певците, които са и солисти на Държавна опера – Русе

Чрез нашите песни изпяваме любовта си. Това споделиха в интервю за Флагман.БГ Глория и Иван Пенчеви от най-влюбения дует в България. „Аморе“ е създаден от великия композитор от Бургас Тончо Русев, споделят те. 

Освен с него, двамата поп изпълнители, които са и солисти в Държавна опера Русе, работят и с бургаския поет Ваньо Вълчев, били са на турнета с Маргарита Хранова и Нели Рангелова. 

Освен на 28 юли в Летния театър, когато се провежда конкурсът „Бургас и морето“ Глория и Иван Пенчеви от дует „Аморе“ ще пеят пред бургаската публика и на 28 август с Кичка Бодурова. Те ще участват в юбилейния й концерт “50 години на сцена“. 

Двамата влюбени в ролите на Лиза и Жупан от оперетата на Имре Калман - “Графиня Марица” на сцената на Държавна опера - Русе

-“Просто Любов“ е името на новата песен на Светослав Лобошки и Костадин Филипов, с която Глория и Иван Пенчеви от „Аморе“ участват в „Бургас и морето“. Остават две седмици до магическия миг, когато ще излезете на сцената на „Летния театър“, за да пеете за вечната и красива любов. Навярно тя е и част от вашата приказка?  

-Иван Пенчев: За нас е голяма чест и радост, че най-сетне ще излезем пред бургаската публика, тъй като точно в Бургас все още сме нямали концерт.

Глория Пенчева: Ние обаче сме свързани с този град, нашата музика, Дует Аморе , тъй като наш кръстник и създател на дуета е именно Маестро Тончо Русев, който е бургазлия.

Ив.П.: “Просто любов” е всичко, което може да се каже за нас двамата. Заедно сме в живота, на сцената, родители сме на две прекрасни близначки - деца на любовта …

 

Когато прочетохме този невероятен текст на песента “Просто любов” на Костадин Филипов ние си влюбихме в него и си казахме - “Това е, тези стихове трябва да бъдат изпяти и решихме да направим песента специално за фестивала.

Възложихме задачи на Светослав Лобошки да направи музиката и аранжимента и смятаме, че се получи една магия, едно истинско вълшебство, което възпява най-красивото нещо в този живот, а именно Любовта.

Надяваме се публиката на Бургас да хареса нашата музика, защото нашият стремеж винаги е бил да продължаваме традициите на хубавата и стойностна естрадно - шлагерна песен със красива мелодия и смислен текст.

-А в приказката на Евгени Минчев как се вмествате?

-Ив.П.: Той написа специално за нас песента “Разкажи ми приказки” и ние сме му безкрайно благодарни за всичко, което прави за нас и за уважението към нашето творчество .

 

-Според източните мъдреци любовта е съчетание от три влечения - на разума, душата, и тялото, при което привързаността на душите ражда дружбата, на ума-уважението, на плътта - удоволствието, а в обединението им се ражда истината, която кара човек да се чувства истински щастлив. А при вас как „пламна“ тя и има ли по-сладка магия от силата, която ви свързва?

-Ив.П.: Любовта е всичко, без любов колкото и клиширано да звучи животът е празен.
Нашата любов пламна още от студентските години в Консерваторията в София, където следвахме “оперно пеене”. Ние сме оперни певци и солисти на Държавна опера Русе.

Смятаме, че ние чрез нашите песни изпяваме любовта ни и пресъздаваме емоциите си и сме искрени с публиката, може би на това се дължи успеха ни до сега.

Любовта е душа, любовта е доверие, подкрепа и компромиси, любовта е магия 

 

-Сцената на русенската опера вероятно е мястото, където най-често феновете ви може да ви видят, а „Душите си раздаваме“ е името на първия ви самостоятелен албум, но каква е най-голямата ви мечта?

-Ив.П.: Тя се сбъдна, когато станахме родители. Съдбата беше така благосклонна към нас да имаме двойно щастие - близнаци.. Това е смисълът на всичко, смятаме че всичко останало е суета…

От кариерна гледна точка ние мечтаем нашите песни да бъдат обичани от хората, да бъдат слушани по празници и да останат след нас в сърцата им, най-голямата награда за нас е любовта на публиката...

 

-Навярно сте се питали защо не може хората като вас да се обичат и животът им да е като песен, вместо имената им да попадат в черните хроники. Във вашия град Русе още помнят бруталното убийство на Вероника Маринова. Акад. Хлебаров веднъж ми беше споделил, че причината за агресията били глисти. Звучи ужасяващо, но какво може да „обезпаразити“ тези хора и да направи България едно по-добро място за живеене?

-Ив.П.: Нека хората бъдат по-добри, да не завиждат, защото вместо да се стремим ние самите да постигнем нещо, гледаме в чуждата паница …
 
Гл.П.: Съдбата винаги ни “връща”, ако правим добро и то идва двойно, с лошото също е така…

Ив.П.: Трябва да имаме вяра в Бога , но и страх, защото някой греда отгоре …

Ние с Глория сме много вярващи и така възпитаваме нашите момичета... Загубим ли вяра, всичко е загубено.

 

-Какво още бихте казали един за друг?

-Ив.П.: Казваме го пред вас, а на 28-ми юли ще го изпеем на прекрасната бургаски публика:

Любовта ни вечна е, тя прилича на дете,
силно смее се и тича… с вятъра шеги плете, 
любовта красива е, мислите дали чете… 
да я пазим вечно в нашето сърце ….

 
 




Флагман.БГ Започва Фестивалът на меда в Несебър Започва Фестивалът на меда в Несебър 22/08/2024, Четвъртък 13:40 0
9
Коментара по темата
9.
Деляна Васкова
21.07.2024 14:45:42
0
1
Обикновеннно не си позволявам да критикувам никой,но тук случаят е фрапиращ.Иван Пенчев има група за порцелан и успешно реализира имамите си там ,предимно върху дами и това остава безнаказано.Вместо да му рекламиране бездарните способности в пеенето,обърнете внимание на това,има доста оживени от него хора с хилядарки.
8.
Боряна Нешева
17.07.2024 20:20:06
0
4
Не мога да повярвам,че някой лансира такива бездарници.Хора като този некъдърник и ИЗМАМНИК,не бива така да ни бъдат натрапвани.
7.
Петър Стойков
17.07.2024 17:14:42
0
3
Не вярвам Тончо Русев да подкрепя този дует и мисля че споменаването на името му е евтина реклама, както и снимките с известни наши изпълнители. Колко му е да се прилепиш към някой и да се снимаш с него. Не знам какви оперни певци са, но като дует са неприятни за слушане и гледане, пълна липса на синхрон. Не вярвам някой да плати за да ги слуша. Не е тайна че Иван Пенчев обикаля битпазарите и се занимава с търговия. Говори се че в реалния живот този "дует" няма нищо общо с образа, който този човек създава с агресивната реклама в медиите. Всичко е фалш, както и пеенето им.
6.
Светла Стоева
17.07.2024 16:45:42
0
5
ВНИМАНИЕ !!!!!!!
ИЗМАМНИИИИК !!!!!
5.
Б
17.07.2024 16:37:33
0
5
Този човек мами без никакви скрупули хората в порцелановата си група !
Продава предмети без да описва забележки, обработва снимките и прикрива фрапиращото понякога състояние на артикулите си. Когато човек на живо се разочарова от полученото, връщането е невъзможно, а вместо извинение и компенсация, получава обиди и заплахи. Моралното му ниво и общата му култура са под всякаква критика ! Сцената заслужава далеч по- стойностни хора …. И далеч по- талантливи !
4.
Десислава Минчева
17.07.2024 16:10:43
0
5
Иван Пенчев е ИЗМАМНИК!
Собственик е на група за порцелан и мами хората.Има много измамени,на които е продал сервизи и порцелан.Взимаш сервиза,но не е това от снимката(фотошоп),искаш да върнеш ,но той се покрива.Завлякъл е много хора с хиляди левове.
Има много опарени и рано или късно,ще стигне там ,за където е тръгнал.
А пеенето е виене и е морално остаряло.Тези халтури минават само по селата,където се пее за без пари.
3.
Мдаа
16.07.2024 07:20:50
1
4
Халтура и естраден кич.
2.
Иван
15.07.2024 22:50:48
0
3
Тази така наречена светица Темелкова до кога ще я лансиране. И отново няма коментари...
1.
H
15.07.2024 21:39:59
2
7
Още ли има живи баби ,които слушат такива “неща”
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков с нов гаф - сравни списъка на „Възраждане” с учителите със „Списъка на Шиндлер” Кирил Петков с нов гаф - сравни списъка на „Възраждане” с учителите със „Списъка на Шиндлер” Определи го като „долнопробен език на омразата” - класическата лява опорка, която се ползва за цензура на чуждото мнение Ужасяваща трагедия: Полицай простреля смъртоносно зет си с ловно оръжие Ужасяваща трагедия: Полицай простреля смъртоносно зет си с ловно оръжие Мъжът е отведен в болница, където е починал Най-модерният уелнес комплекс на Балканите отвори врати в Бургаските минерални бани Най-модерният уелнес комплекс на Балканите отвори врати в Бургаските минерални бани 4 минерални басейна, сауна ландшафт и редица високотехнологични съоръжения са част от Therma Numera Водещият уролог доц. д-р Цветин Генадиев преглежда тази събота в Бургас Водещият уролог доц. д-р Цветин Генадиев преглежда тази събота в Бургас Той е един от най-известните български уролози, въвел лапароскопската урология в България Топ специалисти преглеждат в Медицински център "4 life" Топ специалисти преглеждат в Медицински център "4 life" Става въпрос за доказани лекари с безупречи биографии, които са помогнали на хиляди пациенти Димитър Главчев e новият стар служебен премиер Димитър Главчев e новият стар служебен премиер Продължава конституционната процедура по назначаване на служебно правителство Защо наетите чужденци в Слънчев бряг си зарязват документите и куфарите? Налбантов заговори за канал Защо наетите чужденци в Слънчев бряг си зарязват документите и куфарите? Налбантов заговори за канал Може би са им казали, че не трябва да имат никакви документи, защото е нелегално, коментира хотелиерът Тежка интелектуална криза тресе политическия ни елит! Зафиров зове юристите да кажат става ли Главчев за премиер Тежка интелектуална криза тресе политическия ни елит! Зафиров зове юристите да кажат става ли Главчев за премиер Звучен шамар срещу ПП-ДБ! Бургазлията настоява тези, които нескопосано промениха Конституцията, да се извинят на гражданите 5 причини да правим сутрешен секс 5 причини да правим сутрешен секс Ето кои са те  6 признака, че един плах мъж е влюбен във вас 6 признака, че един плах мъж е влюбен във вас Такъв човек просто не знае как да действа по различен начин
Последното тяло, намерено при потъналата в Сицилия яхта, е на милиардера Майк Линч Последното тяло, намерено при потъналата в Сицилия яхта, е на милиардера Майк Линч Линч беше обявен за изчезнал заедно с още шестима души Стрелба със забранени химически боеприпаси край Курск? Украинската армия атакува и Брянска област Стрелба със забранени химически боеприпаси край Курск? Украинската армия атакува и Брянска област  Руснаците си върнаха контрола над Нечаев и започнаха да изтласкват бойците от ВСУ в Курска област  Пет тела са открити след трагедията с потъналата яхта край Сицилия Пет тела са открити след трагедията с потъналата яхта край Сицилия Магнатът Майк Линч и 18-годишната му дъщеря са сред загиналите, но телата им все още не са идентифицирани от близките им Роботи сервират в кенийско кафене Роботи сервират в кенийско кафене Служителите обаче не се чувстват застрашени от механичните си колеги Тръмп плаши с Трета световна война, Харис била луда Тръмп плаши с Трета световна война, Харис била луда  Ако "другарката Камала" стане президент, САЩ ще загубят милиони работни места, предупреди милиардерът       Кейт Мидълтън свали годежния пръстен Кейт Мидълтън свали годежния пръстен Наблюдателни фенове забелязаха, че Кейт Мидълтън, която винаги се появява със сапфиреното бижу, принадлежало на принцеса Даяна, от известно време не го носи. Не изпълниха едно от последните желания на Ален Делон Не изпълниха едно от последните желания на Ален Делон 88-годишният актьор почина в неделя Жена умря по време на пластична операция, откраднаха й органите Жена умря по време на пластична операция, откраднаха й органите Лекарите, които я убили, отстранили части от мозъка, сърцето и дробовете й Какво му остана след развода Какво му остана след развода Собственикът на този автомобил изглежда е разорен Сбогува се със света Сбогува се със света „Имах добър живот, да", обяви Свен Йоран Ериксон
Наталия Киселова, конституционалист Наталия Киселова, конституционалист Президентът не е нотариус Виц на деня Виц на деня - От къде си сладурано?
- Сърбия...
- Аз знам, че я сърби, питам от къде си?
Виц на деня Виц на деня - Какво има, защо плачеш?!
- Съседката по цял ден пуска тъжна музика, откакто скъса с гаджето си...
- Е, и? Какво толкова...!?
- Вече чак на мен ми липсва този нещастник!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жената винаги носи радост! Първо си щастлив с нея, а после си щастлив без нея.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори