×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Земетресение с магнитуд 2.9 е регистрирано в района на Девин
  • Патриарх Даниил отслужва литургия за 6 месеца от кончината на патриарх Неофит
  • Продължава регистрацията за изборите
  • България е сред държавите с над средния икономически растеж в ЕС
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Опелото на известния български журналист Иван Гарелов ще се състои днес от 15.00 часа в храма „Свети Седмочисленици" в столицата
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

6 бона заплата и няма кандидати


13 Юли 2024, Събота, 14:32 ч.
Автор: Флагман.бг

Не е случайно, че в цяла София, в България, по пътя към морето, към Боровец  - навсякъде пише „Ние наемаме хора”

През цялата минала година в България са пристигнали 25 хиляди чуждестранни работници, отчитат от Агенцията по заетостта. Само от началото на годината пък са дошли нови 21 хиляди, като повече от половината вече работят в сферата на туризма. А защо все по-малко българи избират подобни професии, въпреки ръста на заплатите и хилядите свободни позиции за сервитьори и готвачи? И какво се променя за туристите? Има глад за кадри във всички сектори в България.

Дори самият процес по интервю в момента се е обърнал и по-скоро компанията е интервюирана за кандидата, отколкото обратното. Когато има глад за кадри, компаниите преразглеждат стратегиите си за възнагражденията на служителите.

"Не е случайно, че в цяла София, в България, по пътя към морето, към Боровец  - навсякъде пише „Ние наемаме хора”, навсякъде има билборди, за да видят повече хора, че компанията търси служители”, изтъкнаха хора от бизнеса, обяснявайки проблема с липсата на кадри.

В секторите с по-ниска квалификация много зависи от конкуренцията. Ако секторът е високо конкурентен, както в последните години при големите търговски вериги, там заплатите вече са много над средните. Там където има добра конкуренция в сектора, заплатите се вдигат неимоверно.

Там, където има монопол или картелно споразумение, възнагражденията си седят ниски. Това казаха Борис Колев, предприемач, съосновател на платформата за работа, и Мария Петрова, ръководител "Бизнес развитие" в нея, в предаването „Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

"Има заплати бруто по 4 000 лева. Няма кандидати или ако се появи един на месец, иска 6 000! Дори се дава и 30 дни платен отпуск. Не е ясно вече какво искат хората", коментираха още те.


В категории: Бизнес


Има нов любовник
Има нов любовник 07/09/2024, Събота 19:00 4
Флагман.БГ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ 07/09/2024, Събота 18:47 2
11
Коментара по темата
11.
Ду хайс дуду
14.07.2024 10:14:41
2
2
Има заплати бруто по 4 000 лева. Няма кандидати или ако се появи един на месец, иска 6 000!
----
Аз бруто не ям, искам нетна заплата. И много зависи каква е работата и позицията. Ако давате 4000 бруто за главен готвач е нормално да нямате кандидати
10.
Бетер Мексико
13.07.2024 22:10:49
0
4
Флагман , познавам поне трима млади , начинаещи готвачи които заминаха да бачкат в Мексико . Викат ми за нашите работодатели - трябва да си луд да работиш с тях. Говорим за непретенциозни бедни деца от Италианската маала .
Говорим за Мексико ! Държава от третия свят , на другия край на света !
Смея се щото от 20-30 години четем едно и също - младите са лош материал , щото искат нормални заплати .
9.
6бона
13.07.2024 19:30:10
1
3
За колко години бре флегми
8.
F
13.07.2024 16:33:25
2
21
Елементарно е. Като искате хора плащайте им.6-бона, 6 бона. Като сте стиснати, ще си ревете още много години. Съветът е отворен хората заминават за Европа или за Дубай, Катар, Макао и други. Като искате хора ще плащате. А в крайна сметка Бизнеса не е вечен. В България много си мислят,че бизнеса им е вечен. Като не можеш да плащаш 6 бона и не можеш да намериш хората за по-малко затваряш и това е. Затваряш бизнеса и отиваш, при всички други на пазара на труда! Никъде не е записано, че Бизнесмен е вечна дълга права линия и е за век и веков!
7.
Ива
13.07.2024 15:52:22
0
14
100 бона са добра заплата . Наем , храна в ресторанти, услуги, ток, вода , интернет, топло, детски градини, училища, баби, дядовци и т.н. Всичко това струва пари.
6.
6000 лв е ниска заплата
13.07.2024 15:38:53
9
26
Нормално е заплатата да е 6000 лв. Вие виждали ли сте колко е наемът на двустайно жилище в София-вече гони 2000 лв, плюс сметките-стават 3000 лв, храна-1200, дрехи обувки-300 лв, лекар-платесн преглед е 100 лв, зъболекар -стотици левове.
5.
Флагман ,
13.07.2024 15:29:56
1
21
има месинджър групи в които баровете наемат полицаи за нощна работа ( пребиване на студенти и други такива ). Налага ли се да споделям скриййншотове или вие ще подпомогнете връзката работещи - работодател . Коментара е напълно в темата на статията за проблем с търсене на сезонни работници , ма също така е и за изтриване , нали приятели ?!
4.
Пример
13.07.2024 15:24:32
2
24
Да обсъдим двете Кореи :
Южната - и билетчета да късаш - взимаш три бона в зелено . Младите също като у нас са калпави - вика един “ Що да уча висше , след цял ден седяне и късане на билети , ще поспа малко и нощно време съм барман , печеля кеш, вместо да уча
Северна Кореа - там са като у нас , държат на силовите ведомства , и също като у нас - никой не ще да ходи лятото
3.
Математика
13.07.2024 15:04:09
4
26
Има около милион мутри под пагон .
Има милион роми .
Има два милиона пенсионери.
Има два милиона що годе говорещи чужд език , прибиращи се инцидентно.
2.
G
13.07.2024 15:01:00
1
29
Малдивите са малко по - почистена версия на Комлука , не вярвам някой да е умрял да ходи там.” Не е ясно вече какво искат хората” - действително , също не е ясно защо се изтрепват да искат да бачкат в Гърция , Кипър и т. н. Също и всяка втора статия е “ На границата е ад , много коли искат да се махнат от прекрасната ни страна , има опашка “
1.
Ужас
13.07.2024 14:48:46
32
26
Израстна мързеливо поколение. Поколение на което винаги му се внушава колко са уникални, важни и неповторими. И 10,000 лв. заплата да им дадеш, пак толкова ще работят. Материалът е лош. Всичкото народ си е повярвало, че е много ценно, кадърно и работливо, пък то - калпазанин до калпазанин. Всеки иска да върти синджира и да е на Малдивите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Древното знание го носим в кръвта си, кодирано е в гените ни преди да се родим в свещена България Не забравяйте тъмните периоди от историята, но е време да променим вибрациите на 9 септември, призова авторът на „Лъч светлина – озарението“ Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Старци пропищяха, запорират им пенсията, без да знаеят Заради банкова тайна не оставят несеквестируема сума Има нов любовник Има нов любовник Заради него певицата си позволява да връзва тенекии, дори и на музикалния си продуцент Радост за „акулите“, биха „Марица“ Радост за „акулите“, биха „Марица“ Едва в 80-ата минути футболистите стигнаха до гол в Милево и то след дузпа Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Ядем все повече палмова мазнина без да знаем Националният съвет по храните се събира на заседание, за да обсъди допълнителни регулации за имитиращите продукти Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Кметът на Сунгурларе инж. Димитър Гавазов даде символичен старт на гроздобера Самодейки от НЧ „Просвета 1882“ направиха „мачкане“ на грозде в 100-годишната шарапана Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Чудовищна катастрофа отне живота на 26-годишен мъж (СНИМКИ) Колата се врязала в стълб Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Корумпирани политици с вълчи апетит влизат в парламента, тръби президентът Ако общество се снишава пред явните безобразия, е обречено на разпад, предупреди той Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота Майка сътвори пълно безумие с децата си, едното е с опасност за живота В момента в болницата се лекува още едно дете, натровено с препарат за животни Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Огнен ад на магистрала „Струма”, автобус се запали в движение Пожарът е обхванал част от двигателния отсек на превозното средство 
Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Порно звезда, преспала с 300 мъже за година, плаща 450 000 данъци Русокосата фурия вдигна летвата и обяви, че иска да спи с 600 души Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Булка хвана младоженеца в изневяра, но не отмени сватбата и отиде в Крит на меден месец с приятел Двойката била заедно от 12 години и след раздялата 31-годишната адвокатка се чувствала опустошена Кмет се забърка в сексскандал Кмет се забърка в сексскандал Сниман е в леглото с две жени Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Ще останат ли САЩ и съюзниците без Интернет заради руски саботаж? Русия застрашава комуникацията на целия свят Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск Украйна загуби Красногоровка и започва решаващата битка за Покровск ВСУ бягат от полуобкръжение, 50 военни убити при удар по хотел в Запорожие  Каратанчева на финал във Виена Каратанчева на финал във Виена Българската тенисистка е на крачка от първата си титла на сингъл  Измамник завлече клиенти с $4 млрд Измамник завлече клиенти с $4 млрд Арестуван е в Истанбул Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Пътници изживяха най-големия си кошмар в самолет, шестима са пострадали Инцидентът е станал в самолет, пътуващ от Истанбул, Турция, за Тайпе, Тайван Кахраманмараш пак се разтресе Кахраманмараш пак се разтресе Земетресението е регистрирано в 9:31 ч. Епицентърът му е бил в град Пазарджък, а дълбочината – 7 километра Без телефон в клас и в Гърция Без телефон в клас и в Гърция Учениците могат да носят мобилните си телефони в училище, но трябва да ги държат в чантите си през целия учебен ден
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Интригата в БСП се развива трайно неблагоприятно за Корнелия Нинова

Виц на деня Виц на деня Малко момченце към майка си:
- Мамо, ако аз съм теленцето, а ти кравата, тати бикът ли е?
- Баща ти е вола, бика живее в съседната улица!
Виц на деня Виц на деня - Бабоо, падна ми зъбчето.
- Няма страшно, сложи го под възглавничката, утре ще намериш левче.
- Ако сложа ченето на дядо, колко левчета ще намеря?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работохолизмът е оправдание за това, че ти липсва здрав разум да бъдеш мързелив...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори