×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • От днес започва изплащането на пенсиите чрез пощенските станции и ще завърши на 21 октомври
  • Акция срещу купуването на гласове се провежда в столичния кв. "Христо Ботев", има задържани
  • Израелската армия съобщи, че е атакувала команден център на „Хамас“
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Байдън заговори за ролята на България в НАТО, но срещата на върха преминава в сянката на Тръмп


Байдън заговори за ролята на България в НАТО, но срещата на върха преминава в сянката на Тръмп
България е надежден съюзник в НАТО, каза Димитър Главчев на Джо Байдън. Лидерите на страните от Алианса отбелязаха снощи 75-тата годишнина от създаването на организацията
10 Юли 2024, Сряда, 07:16 ч.
Автор: Флагман.Бг

Съюзниците от НАТО се ангажират да изпратят десетки системи за противовъздушна отбрана на Украйна, включително четири "Пейтриът"

Президентът на САЩ Джо Байдън откри срещата на върха на НАТО във Вашингтон, като подчерта важното значение на алианса и международната стабилност, съобщава БТА.

Съединените щати и редица други държави от НАТО ще изпратят през следващите месеци на Украйна десетки системи за противовъздушна отбрана, включително най-малко четири системи "Пейтриът", каза в речта си Байдън.

Призовавайки за по-голяма подкрепа от страна на своите западни съюзници, Киев настоява по-конкретно да получи именно повече средства за противовъздушна отбрана, за да може да отблъсне руските нашественици. Пристигайки вчера във Вашингтон за срещата на НАТО, украинският президент Володимир Зеленски обяви, че ще се бори за вземането на силни решения в подкрепа на страната му, като спомена изрично за "повече средства за противовъздушна отбрана и повече (изтребители) Ф-16".

 

На фона на множащите се призиви да се оттегли от президентските избори в САЩ през ноември след неубедителното си представяне в телевизионните дебати с кандидата на републиканците Доналд Тръмп в края на миналия месец, демократът Байдън използва речта си, за да противопостави външнополитическите си възгледи на тези на своя съперник, отбелязва Би Би Си.

Франс прес посочва, че срещата на върха преминава в сянката на Тръмп, въпреки че той не присъства, тъй като много от съюзниците се притесняват за бъдещето на НАТО, ако човекът, който нарече алианса "отживелица" и заплаши да не защитава онези държави, които не дават достатъчно пари за отбрана, се върне в Белия дом.

Байдън говори на тържествена церемония за отбелязване на 75-ата годишнина от създаването на НАТО. Тя се състоя в Аудитория "Андрю Мелън" - залата, в която Северноатлантическият договор е подписан на 4 април 1949 година.

На церемонията присъства служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев, който води българската делегация на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Министър-председателят заяви в разговор с Байдън, че България е лоялен и надежден съюзник в НАТО. Американският президент, от своя страна, оцени високо ролята на България на източния фланг на НАТО, съобщиха от правителствената пресслужба.

САЩ, Германия и Румъния ще изпратят на Украйна допълнителни батареи "Пейтриът", а Нидерландия и други страни ще предоставят компоненти за "Пейтриът" за сглобяването на още една батарея, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Италия ще предостави система за противовъздушна отбрана САМП/Т (SAMP/T).

Други съюзници, в това число Канада, Норвегия, Испания и Великобритания, ще предоставят редица други системи, за да помогнат да Украйна да разшири зоната на покритие. Тези системи включват NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS и Gepard. Други държави са се съгласили да предоставят боеприпаси за тези системи.

В публикация в социалните мрежи вчера украинският президент Володимир Зеленски даде да се разбере, че противовъздушната отбрана все още е ключово искане на страната му, след като той многократно настоя за повече системи "Пейтриът".

"Ние се борим за повече системи за противовъздушна отбрана за Украйна и съм уверен, че ще успеем", каза той. "Стремим се да осигурим също повече самолети, включително Ф-16. Освен това настояваме за засилени гаранции за сигурността на Украйна, включително оръжия, финансова помощ и политическа подкрепа", допълни Зеленски.

По-рано тази година той заяви, че Украйна спешно се нуждае от още седем батареи "Пейтриът", за да отблъсне руските атаки срещу електропреносната мрежа, военни и граждански райони, при които руските сили използват разрушителни планиращи бомби.

Зеленски каза, че системите "Пейтриът" ще помогнат да се попречи на руските самолети да прелитат достатъчно близо, за да пускат планиращи бомби над мирни граждани и критична инфраструктура. Той подчерта, че Русия използва по 3000 бомби в страната му на месец.

Вчера Зеленски призова САЩ и Европа да предприемат решителни действия за подпомагане на войските му и обеща да направи всичко възможно за победа над Русия.

 

Зеленски призова американските политически лидери във Вашингтон да не чакат резултата от президентските избори в САЩ през ноември, за да предприемат решителни действия в помощ на страната му срещу руската инвазия, предаде Ройтерс.

"Всички чакат ноември. Американците чакат ноември, в Европа, Близкия изток, в Тихия океан, целият свят е обърнал поглед към ноември, а честно казано и (руският президент Владимир) Путин чака ноември", заяви Зеленски, говорейки в Института "Роналд Рейгън" преди срещата на върха на НАТО.

"Време е да излезем от сянката, да вземем твърди решения /.../ да действаме, а не да чакаме ноември или някой друг месец", допълни той.

Зеленски каза, че не може да предскаже какво ще направи Доналд Тръмп, ако бъде избран за втори мандат като президент на САЩ през ноември, като добави, че не познава добре Тръмп, но се надява подкрепата на Америка за Киев да не се промени.

"Не го познавам много добре. Не знам. Имах срещи с него и то добри срещи, когато беше президент/.../ но не минахме през войната с него", каза Зеленски, говорейки на английски език без преводач, по време на проява в Института "Роналд Рейгън" във Вашингтон. "Не мога да ви кажа какво ще направи той, дали ще бъде президент на САЩ. Не знам".

По-късно Зеленски благодари на съюзниците от НАТО, които обещаха повече въздушна отбрана, за да помогнат на Украйна да се защити от руските дронове и ракетни атаки, отбелязва ДПА.

"Благодарен съм на нашите партньори /.../ за приетата решителна декларация в подкрепа на системата за противовъздушна отбрана на Украйна за защита на нейните хора, градове и критична инфраструктура", написа той в "Екс".

 

В същото време високопоставен поддръжник на Доналд Тръмп коментира, че Украйна е болката на Европа, а не на Съединените щати.

Бившият служител на Пентагона и поддръжник на Доналд Тръмп Елбридж Колби каза в интервю за британския „The Telegraph“, че Великобритания не трябва да разчита на значителна подкрепа от САЩ за украинския въпрос. Според него войната в бившата съветска република е европейски проблем и страните от ЕС трябва да носят отговорност за разрешаването му.

Колби също така подчерта, че Лондон трябва да се съсредоточи усилията си върху собствената си отбрана и сигурност, възприемайки подхода „Великобритания на първо място“, а не да се обръща за помощ към Вашингтон. Той отбеляза, че за САЩ по-съществена заплаха е Китай, където британските военни не могат да окажат значителна помощ.

„The Telegraph“ съобщава, че ако Тръмп спечели изборите в САЩ, Колби ще поеме важен пост в сигурността. Той вече е участвал в преговори с британските лейбъристи, обсъждайки бъдещото сътрудничество между двете страни, ако Тръмп се върне на власт.

 




Флагман.БГ Усмивките им замръзнаха, изритаха ги от бТВ Усмивките им замръзнаха, изритаха ги от бТВ 07/10/2024, Понеделник 19:52 3
Флагман.БГ Сунгурларе вече има обществена тоалетна Сунгурларе вече има обществена тоалетна 07/10/2024, Понеделник 19:40 5
Флагман.БГ Дъщеря й си пусна брада Дъщеря й си пусна брада 07/10/2024, Понеделник 19:36 5
27
Коментара по темата
27.
Месар
10.07.2024 22:17:56
1
2
Кой беше тоя зеленски? Чета само че бил казал това, бил казал онова на световните лидери, казвал им какво да правят и ги командва както си иска... Не съм виждал и чувал досега някой политик от която и да е държава да командва и казва на политиците на най силните държави какво да правят и как да го правят.
26.
аз съм ЗА нато но само при 1 условие
10.07.2024 15:34:28
1
1
ако задължително командироваме всички имигранти украинци турци и мангали на бойното поле срещу русия, но при условие да се използват само като жив щит без да им се дава уръжие
25.
инж.Петров
10.07.2024 15:04:20
2
5
Митката Главчов шепне на ушето на Байдън нещо заучено наизуст, че и той, горкият, не знае друг език, освен развален български:
- Др.Байдънов!Най-сърдечни поздрави от моя бос Боко Тиквата - Борисов! С молба да разрешите да построи за народна сметка ощи идин Турско- Путински поток и да го подари на др.Путлер! Чи и вий сте ни началник, ама и той! А сига дайти да ви целуна задника! В това и пълзенето сам иксперт, нищо, чи сам ут село и ми личи отдалеку! Затуй ут малък ми викат Митю Кауня!
дочул инж. Петров
24.
Юлиян Вучков 2
10.07.2024 13:06:37
6
6
БЪЛГАРИ! БРАТЯ И СЕСТРИ! А КЪДЕ Е ЗЕЛЕНИЯТБАСТУН-РАДЕВ?! ТОЧНО ТАКА! ПОЗНАХТЕ! НАВРЯН Е ПОД ПОЛАТА НА ДР.МУТРОФАНОВА, ЗАЕДНО С ЦЕЛИЯ СИ ЕКИП ОТ АГЕНТ-ПРОВОКАТОРИ, Т.НАР. СЪВЕТНИЦИ-ЕКСПЕРТИ! ДО ТЯХ СА КЛЕКНАЛИ КАРИКАТУРИТЕ ЙОТОВА И ДЪЛГОБРАДЯСАЛИЯТ КИПРИЯН! В ХОР ПРОКЛИНАТ УКРАЙНА И БЛАГОСЛАВЯТ
МЕСИЯТА СИ ПУТЛЕР! ВСЕ МОЛОДЦИ, ТОВАРИШЧИ И ДРУЗЬЯ! ВЕЯТ РУСКИЯ БАЙРАК И ПЕЯТ ХИМНА НА СССР НА ШЕСТ ГЛАСА!
АЛЬО, РАДЕВ! ТИ НАТОВСКИ ГИНЕРАЛ ЛИ СИ ИЛИ СЪВЕТСКИ ФЕЛДФЕБЕЛ-ПРЯПОРШЧИК?!
23.
*********
10.07.2024 12:03:13
4
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
22.
Българин
10.07.2024 11:23:00
2
4
Българския народ отдавна определи че политическия боклук е ненужен и негоден след Украйна екересажа ще заработи помяри
21.
Марионетка
10.07.2024 10:37:49
4
7
Какъв "надежден съюзник "сме ние в това жалко и трагично положение в ,което се намираме!?
От 10 години изнася оръжия и бомби за Сирия наше производство ползвано от терористите от Ислямска държава,сега от 3 в Украйна няма да излезе на добро всичко това.Нашите управляващи нямат съвест и свят,но не всичко е пари.Жалко наистина много жалко унижение за българския народ...
20.
Марсола Говнен Лайнен
10.07.2024 10:33:48
3
7
До всичката жълтопаветна измет - Колко жално е да си едновременно педерасофил и некрофил..
19.
Българин
10.07.2024 09:38:23
6
17
Сборище на шибани краварски и еврогейски тъпанари
18.
do 8
10.07.2024 09:29:30
5
13
А какво е ЕС бе, тъпан? Съюз от държави. Тия пари да не падат от небето. Плащат ги гражданите, обикновени данъкоплатци, граждани на ЕС, каквито сме и ние с теб.
17.
БРАВО ХРАБРА УКРАЙНА
10.07.2024 09:28:13
19
5
ДА БЛАГОДАРИМ НА ХРАБРИЯ УКРАИНСКИ НАРОД ОПЪЛЧИЛ СЕ НА ТАЯ ЧУМА ОРКИ
16.
Бай Дън
10.07.2024 08:43:02
8
25
Джавкайте, евроби. Наложете някоя ѝ друга санкцийка. Толкова си можете. Онези къде ги поканихте с плюшените мечета, те ще ви закопаят. "Ние осъждаме агре..бла бла бла". Момент да си го преместя.
15.
Дон Теди
10.07.2024 08:33:52
20
8
Те тези, които са избягали тука и пукат по цял ден бири на плажа са именно украинските руснаци, които намират добра почва за развитие тук. Нали се ядосвате когато наричат турци и цигани в Германия българи само заради българското гражданство. Въпросните про-руски украински граждани често участват в активни мероприятия за създаване на нагласи сред туземното население. Т.е. един вие на са на служба тука...
14.
До 12
10.07.2024 08:32:53
21
8
Ей качур, не се пише "уркофашисти", а "уКрофашист". И както са ти го написали по-долу ти си много прост и неграмотен. КаПутин има нужда от безмозъчни, биологични отпадъци като теб! Може и да спечелиш бойлер ако отидеш на фронта.
13.
Ден на траур
10.07.2024 08:30:15
23
8
Да замълчи за минута ,в знак на съпричастност към загиналите украински деца, в раковата болница,поразена от руZка крилата ракета,изпратена от фашисткия кремълски режим, не отразена от екипа на флагман.
12.
Ди 11
10.07.2024 08:24:48
8
30
Прост си, за това и си най-бедния, бързочизчезващ, циганизиран и управляван от корумпирани некадърници на които вярваш.
За жалост съм прав!!!
ТИ плащаш всички сметки на уркофашистите.
11.
До 6
10.07.2024 08:19:56
29
9
Я пак, кой плаща? Ти си ебати тъпата копейка, полиран мозък без никакво развитие. Хахахахахахахахахахахахахахахахаха
10.
До 8
10.07.2024 08:19:05
9
23
Прост си!
За всичко това плащаш ТИ.
А после, ЕВЕНТУАЛНО, еврогейския съюз ще покрие нещо, ако си добър, изпълнителен и получен СЛУГА.
И то след много молби и лапане.
9.
Хахахааха
10.07.2024 08:16:02
9
29
Е, как ще я спечелят тази "война"?
Дезертиралите уркофашисти по цял ден пукат бири на плажа, а усраинките се ебът с цигани....
8.
Do 6
10.07.2024 08:13:25
36
24
За всичко това плаща ЕС ганьооооо..
Несполучлив опит за манипулация.
7.
6
10.07.2024 08:13:06
27
10
Хората бягат от война а ти лапаш на агресора. Такива като тебе заслужават да ги гърбят.
6.
До 1
10.07.2024 08:08:15
9
52
Така е!
България е приютила хиляди уркофашисти.
Настанила ги е по морските курорти в 4-5 звездни хотели, хрантути ги, обслужва ги, и за всичко това плаща простия Ганьо докато бачка по 10 часа на ден за 1200 левчета.
5.
до 3
10.07.2024 08:05:15
27
6
Верно ли? Що могучая армия се изтегли от Вовчанск? Явно добре са ги посрещнали.
4.
Дааа
10.07.2024 08:03:24
8
38
"Българските" управляващи са верни СЛУГИ на ГОСПОДАРИТЕ си от евроГЕЙския съюз и НАТО.
3.
Смеееееееееееееех
10.07.2024 08:01:09
7
29
Тия могат да си правят колкото си искат срещи , ноооооо ...
... Фронта все пак се движи уверено на Запад ...
2.
Сянката на кой?
10.07.2024 07:38:37
20
9
Оранжевия е приключен, ама заработвате рубли като го поддържате.
1.
Браво!
10.07.2024 07:37:28
52
9
България подкрепя Украйна до пълна победа. Русодебилите у нас да киснат в своето безсилие.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Драго Шопа разбил офиса на брокерска къща в Бургас, после офейкал с БМВ-то си Драго Шопа разбил офиса на брокерска къща в Бургас, после офейкал с БМВ-то си Някогашният хероинов бос май пак ще търка наровете дълго време в сградата на лишените от свобода Тийнейджър се прави на дилър в Руен, разнася марихуана из селото, но сериозно загази Тийнейджър се прави на дилър в Руен, разнася марихуана из селото, но сериозно загази 16-годишният младеж е спипан с около 90 грама суха тревна маса 11 хиляди напирали за Биг Брадър, а накрая продуцентите се спряха на този девствен шемет 11 хиляди напирали за Биг Брадър, а накрая продуцентите се спряха на този девствен шемет Моделът Бо предизвика огромен интерес в интернет пространството с искреността си и с безапелационното си желание да бъде себе си, без да изпитва страх какво мислят останалите за него Сунгурларе вече има обществена тоалетна Сунгурларе вече има обществена тоалетна Санитарното помещение вече е факт, продължаваме активно да работим за подобряване качеството на живот в града ни, каза кметът инж. Димитър Гавазов Милионер ли е бащата й Милионер ли е бащата й Банда Банда проговаря по темата Бургаски младеж шашна английска баба в Слънчев бряг, открадна златния й синджир за секунди Бургаски младеж шашна английска баба в Слънчев бряг, открадна златния й синджир за секунди 19-годишният отмъкнал синджир за 150 лв. Ето какво се случва, когато шофьор от Сливен отиде в София Ето какво се случва, когато шофьор от Сливен отиде в София Сандвичът се превърна в хит в социалните мрежи Искате да сте член на СИК на изборите? Не се колебайте, заплащането е примамливо Искате да сте член на СИК на изборите? Не се колебайте, заплащането е примамливо Има и допълнителни бонуси Само 1/2 от обявените места за училищни директори са заети Само 1/2 от обявените места за училищни директори са заети 227 училища остават с временни ръководители или такива в пенсионна възраст 39-годишен превърна изоставен отводнителен канал в наркооранжерия 39-годишен превърна изоставен отводнителен канал в наркооранжерия Мъжът е задържан при спецакция
Усмивките им замръзнаха, изритаха ги от бТВ Усмивките им замръзнаха, изритаха ги от бТВ Двамата заявиха, че не искат да коментират в подробности актуалните предавания по телевизиите, защото приемат хората, които ги правят, като колеги и не искат да си развалят отношенията с тях Преди три години напусна Google, а днес компанията плати 2,7 млрд. долара, за да го върне Преди три години напусна Google, а днес компанията плати 2,7 млрд. долара, за да го върне Ноам Шазир е геният на изкуствения интелект Дъщеря й си пусна брада Дъщеря й си пусна брада В момента Чаз трябва да приема силни хормонални лекарства, които влияят на теглото му, но той е готов на такива жертви Извънземни ли са писали сценария на този сериал Извънземни ли са писали сценария на този сериал Съвпаденията са шокиращи Купи си джип БМВ и си скубе 4 години косите Купи си джип БМВ и си скубе 4 години косите Плати 20 хил. лева за ремонт Скандалът, който разтърси Холивуд: Пъф Деди с обвинения за режисиране на оргии Скандалът, който разтърси Холивуд: Пъф Деди с обвинения за режисиране на оргии Делата срещу него са над 130 Брутално: 2-годишно момиче почина в Турция след сексуално насилие Брутално: 2-годишно момиче почина в Турция след сексуално насилие По скандалния случай с малката Съла бяха задържани петима души, включително майка ѝ, доведеният ѝ баща, трима съседи, включително тийнеджъри на възраст около 14 години Отличия за борците от СКБ"Черноморец Бургас" и СУ"Ю.Гагарин" от Балканиада Отличия за борците от СКБ"Черноморец Бургас" и СУ"Ю.Гагарин" от Балканиада Ердал Галип триумфира със златния медал в категория до 65 кг. при юношите до 20 години Застреля го 14-годишен наемен убиец Застреля го 14-годишен наемен убиец Той работи и като шофьор, за да може да изхранва семейството и четирите си деца Колко струва Колко струва По данни от кухнята на шоуто Димитър Рачков прибира „скромните“ 250 000 лв. за един сезон
Румен Радев, президент Румен Радев, президент Няма пряка заплаха за България от конфликта в Близкия изток, но рискът от терористични атаки се повишава Виц на деня Виц на деня - Мойта ме напусна и ме остави без стотинка!
- Тя и мойта ме остави без стотинка, ама не ме напуска!
Виц на деня Виц на деня - Оффф, ти изобщо не ме разбираш!
- Как да те разбера, ма. Преди малко си оскуба веждите, а сега седиш и ги рисуваш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Основният проблем на човечеството е, че хората се раждат от най-бързия сперм*тозоид, а не от най-интелигентния...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори