×
Вкусно ИЗБОРИ 27.10.2024 г. Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-тежката българка отслабна и отиде на море


09 Юли 2024, Вторник, 14:41 ч.
Автор: Флагман.бг

"Много е хубаво тук! Чувствам се като дете с играчка. Ходя на плаж, разхождам се, прекрасно е", каза тя

Поредна бленувана мечта успя да сбъдне най-тежката българка! В разгара на лятото Деси от Ловеч най-накрая успя да отиде на море. 35-годишната жена е на почивка в Равда. Вече втора седмица Деси прекарва дните си на плажа, трупа тен и прави упражнения във водата.

"Много е хубаво тук! Чувствам се като дете с играчка. Ходя на плаж, разхождам се, прекрасно е", радва се пред "България Днес" Десислава.

Водната гимнастика е сред първите препоръки на докторите, които извършват операцията й за отслабване. Миналия месец Деси дори не можеше да си представи, че би могла да послуша съвета им. Липсата на средства сериозно затруднява семейството й и младата жена се бе ограничила до хранителен режим и разходки в родния си град.

"На гости съм при приятелка. Спя в тях, не си плащам нощувки, за това имах възможност да дойда на морето", признава Деси.

Както сме ви разказвали в предишни броеве, Десислава бе затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Жената получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрестанно по тялото й. Зъбите й падат, не може да се храни нормално, като изпитва нечовешки болки всяка вечер.

Животът на Деси се преобръща наопаки преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова злополука, след това прекарва и инсулт. Сърце не дава на борбеното момиче да остави най-близкия си човек в този труден момент. Деси застава неотлъчно до майка си. Улисана в грижите за родителя, Десислава намалява излизанията си. Стига до момент, в който тотално ограничава движението си и увеличава храната. Килограмите започват да се трупат неусетно, докато младата жена вече е толкова тежка, че не може да излезе от дома си.

Деси не бе виждала морето повече от 4-5 години. 300-те километра до родното Черноморие бяха непреодолими за нея. Почивка край водата й се струваше невъзможно, докато благодетели от цялата страна не й подадоха ръка и не й вдъхнаха кураж за живот. Сред ангелите на младата жена е и Росен Янчев. Певецът благодетел пое напълно безвъзмездно операция за сваляне на килограми в Турция. Росен много добре разбира състоянието на Деси, тъй като самият той минава по същия трънлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто основател е Янчев, покриват и всички лекарства и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този начин подсигуряват спокойствие и грижа за младата жена и семейството й, които са в затруднено положение. Деси е твърдо решена да си вземе живота в ръце и да се бори със здравословните си проблеми. След връщането си в България Десислава е на течна храна две седмици, след което минава на режим, който спазва и до днес.

"Не ям нищо тестено и не пия газирано. Наблягам на салати, плодове и млечни продукти. Разхождам се и се наслаждавам на времето с приятели", допълва ловчанлийката, която успява да свали над 30 кг.

От благотворителната фондация "Подай ръка, заедно за по-добро бъдеще" също взимат историята на Деси присърце и помагат с каквото могат.

"Деси бе забравила какво е разходка, чист въздух, среща с приятели, природа и всичко, което ние наричаме нормалност. Днес е неузнаваема! Продължава да се бори и да сваля килограми. Ще заживее отново своя живот и нормалността в дните й вече е факт. Пожелаваме й да не спира да е толкова борбена и силна", споделят от фондацията.

Деси ще има нужда от още подкрепа, за да се възстанови напълно.


В категории: Животът


2
Коментара
2
Коментара по темата
2.
Ах
10.07.2024 08:07:10
0
0
Браво на това момиче!!!Тя показва,че с воля и упоритост всичко се постига!
1.
валци
09.07.2024 17:45:03
0
7
Много се радвам за това момиче , помня историята й от '' Ничия земя '' 2023г. Браво !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Започва ремонтът на дворното пространство на ДГ „Слънце“ в Камено Проектът е с обща стойност 200 000 лв. и се финансира с безвъзмездно дарение от “ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ще отслабнем неусетно, ако слагаме това в кафето всяка сутрин Ползите от кофеина, който е стимулант на централната нервна система и е отговорен за ефекта на жизненост Отличиха кмета на Царево в престижна класация Отличиха кмета на Царево в престижна класация Новият управленски екип успя да привлече и сериозен финансов ресурс за ключови за цялата община проекти Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Дания си взе на отглеждане нигерийски пират Той стреля срещу войници. Сега цялата социална система на страната работи за него Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Може ли да я познаете - по-слаба е с 50 кг Близки до Веси разкриват, че по онова време е спазвала диети и е полагала сериозни усилия да отслабне Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона Живко Табаков ще се бори за развитието на туризма и за подобряване на бизнес климата в Бургас и региона „Само заедно можем да постигнем промяната, която искаме. Време е за действия!”, призовава кандидатът за народен представител от най-силната социална коалиция „БСП Обединена Левица” Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Представиха анализ на туристическия летен сезон в Поморие Предложено бе повишаването на ставката на туристическия данък - според звездите на хотела Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Вижте кои са новите обитатели на бургаския зоопарк Атрактивните хищници ще бъдат представени официално   пред бургазлии в петък, 18 октомври, в 11.00 часа Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Представители на „БСП – Обединена левица“ се срещнаха с жители на бургаския комплекс "Меден рудник" Засегнати бяха и въпроси, които касаят възможностите за подобряване на икономиката и бяха обсъдени конкретните мерки, които е необходимо да бъдат предприети за нейното развитие Връстници на прехода: Димитър Вълчев Връстници на прехода: Димитър Вълчев Димитър Вълчев е убеден, че пропуските в българската правосъдна система и недовършената съдебна реформа убиват хора – и в преносния, и в буквалния смисъл
Носи чанта за няколко хиляди Носи чанта за няколко хиляди Муки беше забелязана, докато дискретно се вмъкваше през служебния вход на Народния театър, избягвайки излишното внимание Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова Лъсна истината за интервюто на Светлана Гущерова по Нова От Нова телевизия издават, че Светлана предварително се е договорила с продуцентите какви въпроси да й зададе водещата Разбиха брутално ОПГ Разбиха брутално ОПГ Разбита е група за заплахи, рекети и изнудване Върна се в ефира на Нова Върна се в ефира на Нова В премиерния епизод на „Живей красиво с Гери Малкоданска“ този петък зрителите ще разберат как да посрещнат есенния сезон с настроение и кои са подходящите начини за създаване на усещане за топлина Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Вижте кой ще оценява предложенията за литературните награди на Община Бургас 2024 Официалната церемония по връчване на Годишните литературни награди на Община Бургас за 2024 година ще се проведе на 3 декември Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Това шоу се оказа пълен провал, бТВ връща Ергенът Промяната ще бъде направена за следващата есен Историята на най-глупавия футболист в света Историята на най-глупавия футболист в света Можеше да играе в Манчестър Юнайтед, но помисли, че света свършва и се заточи в планината със семейството си Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Не знаете какво ще направи за Вас срещу 250 лева Такава е цената й в онлифенс 18 години не е виждал дъщеря си 18 години не е виждал дъщеря си През 2022 година Александра разбира и една голяма тайна Яла е русенско варено с четка за зъби Яла е русенско варено с четка за зъби Тогава тя тежи едва 37 килограма при 166 сантиметра ръст
Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Явор БОЖАНКОВ, депутат от ПП-ДБ Заплашваха, бутаха, правеха черни списъци - тези нещастни копейчици трябва да бъдат натикани в миша дупка Виц на деня Виц на деня - Господин Капитан, обядът няма да стигне за всички ни!
- Ще стигне, първо ще атакуваме... и тогава ще има за всички!
Виц на деня Виц на деня - Четох, че ако имам пъпка, значи човек мисли за мен! Ти ли, мило?
- Като ти гледам лицето, някъде има секта, която ти се прекланя...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена никога няма да вземе от един мъж повече отколкото той може да и даде. Но, останалото ще му го запише като дължимо!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори