Малко пилешко филе, заквасена сметана, яйца и правя най-вкусните кюфтенца по френски
С тази рецепта впечатлявам и най-претенциозните гости
Пилешки кюфтенца по френска рецепта – те са толкова вкусни, крехки и сочни, че просто се топят в устата ви. А ако добавите заквасена сметана, ще бъдат още по-нежни, невероятно апетитни и вкусни! Приготвянето им е много лесно и бързо – ето рецепта:
Сочни кюфтета по френски
Необходими продукти:
Пилешко филе (пилешки гърди) – 1 кг.(4 бр.)
Яйца – 3-4 бр.
Заквасена сметана – 3-4 с.л.
Брашно – 3-4 супени лъжици
Чесън – 3 скилидки
Зелен лук на вкус
Сол, черен пипер, слънчогледово олио.
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешкото филе, и нарежете на малки кубчета (около 5 мм * 5 мм). Посолете и подправете филето с пипер. Разбъркайте старателно. Добавете яйцата и изстискания чесън. Към сместа добавете още заквасена сметана, подправки, брашно. Разбъркайте всичко добре, за да избегнете бучки.
Консистенцията на тестото за кюфтенцата трябва да е доста течна, като кексово тесто.
Изсипете малко слънчогледово олио в предварително загрят тиган и със супена лъжица пуснете от сместа вътре. Изпържете до златисто кафяво от двете страни (около 2 минути) на умерен огън.
Готово! Сервирайте с любимата гарнитура.