Рецепта за телешки кюфтета с бял сос
С тях поднесете и домашен хляб, с който да топите. Става неустоимо вкусно
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
телешка кайма - 500 г
лук - 1 глава
чубрица - 1 с.л.
риган - 1 ч.л.
горчица - 1 с.л.
вода - 20 мл
брашно - за овалване
олио - за пържене
ЗА СОСА
краве масло - 1 с.л.
олио - 1 с.л.
брашно - 2 с.л.
прясно мляко - 600 мл
сол
черен пипер - 1/4 ч.л.
индийско орехче - 1/6 ч.л
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Към половин килограм телешка кайма прибавете една глава ситно нарязан кромид лук, чубрица, риган и малко горчица. Омесете каймата и ако се вижда твърде суха налейте около 20 мл вода. Омесете наново оставете каймата в хладилни за поне 2-3 часа.
След това оформете кюфенца, оваляйте ги в брашно и зчържете в сгорещена мазмина. За соса за кюфтенцата в тенджерка смесете двата вида мазнина и сложете на котлона да загрее. Сипете брашното и след като придобие златист цвят на струйка и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко. Овкусете соса със сол, черен пипер и индийско орехче. Сервирайте телешките кюфтета с бял сос. Поднесете и домашен хляб, с който да топите.