×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Водачът на лейбъристите Киър Стармър ще бъде новият премиер на Великобритания
  • Отварят още един участък от магистрала „Струма“
  • Тревога в Гърция за гръмотевични бури и градушки
  • Откриха три гроба под Бетонния мост в Пловдив
  • Бразилската полиция е обвинила бившия президент на страната Жаир Болсонаро в пране на пари
  • „Хамас“ направила значителни корекции в позицията си по освобождаване на заложниците
  • Руските депутати няма да могат да пътуват свободно в чужбина
  • Изслушват Димитър Главчев в парламента
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом?


Байдън бил уморен, ще се откаже ли от битката с Тръмп за Белия дом?
"Не послушах моите съветници" и "почти заспах" по време на дебатите, призна президентът Джо Байдън
03 Юли 2024, Сряда, 06:59 ч.
Автор: Флагман.бг, илюстрация: Телеграм/МОЛОТ

Президентът на САЩ разкри причината за неуспешния дебат със съперника си, а от партията му започнали да си задават въпроси за неговото здраве

Президентът на САЩ Джо Байдън обясни неуспешните си дебати миналата седмица със своя съперник на изборите през ноември Доналд Тръмп с умората, натрупала се от посещения в чужбина в последно време, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Представянето на Байдън бе възприето от мнозина като провал и макар президентът да не дава индикации, че възнамерява да напусне надпреварата, и да бе защитен от някои представители на своята партия, се чуха и призиви към 81-годишния демократ да се оттегли. Миналия месец Байдън посети Франция и Италия.

На среща с донори на своята партия близо до Вашингтон президентът на САЩ призна, че не е било "много умно" от негова страна "да пътува няколко пъти по света" малко преди да се изправи срещу Тръмп. "Не послушах моите съветници" и "почти заспах" по време на дебатите, довери той.

Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев

Байдън подчерта, че "това не е извинение, а обяснение".

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис междувременно отново подкрепи държавния глава, на фона на призивите към него да се оттегли и в момент, когато тя е сред споменаваните възможни кандидати на Демократическата партия.

"Горда съм" да бъда в тандем с Джо Байдън на изборите през ноември. Той "е нашият кандидат", даде да се разбере Харис пред телевизия Си Би Ес Нюз. "Вече победихме Доналд Тръмп веднъж и отново ще го победим", изрази увереност тя.

7 от 10 американци: Байдън не го слуша главата

Междувременно Ройтерс, цитирана от БТА, съобщи, че Байдън ще проведе среща с губернатори на американски щати от Демократическата партия, за да ги увери, че е в добро състояние на духа и на тялото след неубедителното си представяне на дебата с Доналд Тръмп. Агенциите се позоваха на представител на Белия дом. 

Други двама представители на президентската администрация, цитирани от Асошиейтед прес, пък допълват, че срещата ще протече във виртуален формат от Белия дом.

Заради начина, по който Байдън се представи на диспута с републиканеца се чуха призиви той да се оттегли от надпреварата за спечелване на партийната номинация на Демократическата партия за президентските избори в САЩ.

Много е вероятно Байдън да не стигне до изборите през ноември, смята Боян Чуков

Франс прес съобщава, че по време на интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си бившата председателка на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси е сметнала, че е основателно човек да си задават въпроси за здравето на президента.

"Мисля, че е основателно човек да се запита дали става дума за обикновен епизод или за трайно състояние", е казала, според Франс прес, Пелоси.

Френската новинарска агенция припомня, че Пелоси все още си остава влиятелна в Демократическата партия.

Френската агенция съобщава и, че първи конгресмен демократ вече официално е призовал Байдън да се оттегли от надпреварата за Белия дом.

"Надявам се, че той ще вземе трудното и болезнено решение да се оттегли. Призовавам го с най-голямо уважение да го направи", казва депутатът от щата Тексас Лойд Доджет в изявление, адресирано до американски медии. "Президентът Байдън спаси нашата демокрация, като ни отърва от Тръмп през 2020 г. Той не трябва да ни оставя на Тръмп през 2024 г.", допълва конгресменът и споменава като причина за призива си към Байън е неубедителното му представяне в дебата срещу Тръмп миналия четвъртък.

Междувременно стана ясно, че Байдън ще даде първо телевизионно интервю след участието си в дебата с Тръмп. Това ще стане в петък, съобщи телевизия Ей Би Си Нюз. Първи откъс от това интервю ще бъде излъчен още в същия ден. А цялото интервю ще бъде излъчено в неделя, предаде Франс прес.

Говорителка на Белия дом днес заяви, че Байдън не се нуждае от тест за проверка на когнитивни способности, но добави, че Белият дом разбира опасенията на хората след неговото представяне на дебата, предадоха Франс прес и Ройтерс.

От президентството заявиха и, че Байдън ще даде и пресконференция по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

А междувременно допитване на  Ройтерс и на ИПСОС показа, че бившата първа дама Мишел Обама, която не е кандидат за президентския пост, би изпреварила Тръмп с 50 процента срещу 39 процента за него, ако между двамата има хипотетична битка за Белия дом.


В категории: Политика


Колко ще спечели за месец
Колко ще спечели за месец 05/07/2024, Петък 14:00 2
Защо се скараха
Защо се скараха 05/07/2024, Петък 13:21 1
Отказа да е новият Ерген
Отказа да е новият Ерген 05/07/2024, Петък 13:00 0
5
Коментара по темата
5.
Грую
03.07.2024 08:47:49
0
12
Представете си колко бавноразвиващи гласуват за този. Демократите, които са върли комунисти и про лгтб+.
4.
Байдън и уморен ще изкара още 2 мандата
03.07.2024 08:23:22
10
0
.
3.
Щръмп
03.07.2024 08:23:04
3
5
Флагман белия дом тръгнали да пишат
Малко проблеми в бг има щото
2.
Бургазлия
03.07.2024 08:13:46
2
14
Тоя с деменцията няма да доживее до изборите. Отворете и вижте някое негово видео от последните дебати и вижте как седи и гледа в една точка .. И тия диваци гласуват за него хахахаха
1.
Автогол за .. Тръмп !
03.07.2024 07:32:12
12
10
Тръмп си го прекараха !
Защо му беше, цели 4-5 месеца преди изборите и дори месец преди официално обяняване на кандидатурите им да има такъв дебат?

Защо ?
Какво като го спечели ?
Та те не са още кандидати на партиите си.

Сега, заради този дебат, явно изкукуригалият Байдън, ще бъде отеглен и на Тръмп ще му се наложи да се бори с някой млад и енергичен кандидат.
На чийто фон, Тръмп ще изглежда нелеп.

Голям гаф за щаба на Тръмп е този, странен и ненавременен дебат.
Временен успех, който ще се превърне в стратегическа загуба.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Несебър представи проекта за благоустройството на кв. "Възела" в Слънчев бряг Кметът на Несебър представи проекта за благоустройството на кв. "Възела" в Слънчев бряг В плановете на общината са залегнали детска и спортна площадка, фитнес на открито и кът за тихи игри; ще бъде изпълнен проект за ново улично осветление и оформяне на пешеходни зони Искате ли да видите най-гигантските охлюви Искате ли да видите най-гигантските охлюви Експозиционен център "Флора Бургас" ще бъде домакин на изложба на гигантски африкански охлюви Колко ще спечели за месец Колко ще спечели за месец Заработва колосалната сума от 145 хил. лева Как живее днес жената от двулевката Как живее днес жената от двулевката Хората трябва с гордост да приемат еврото, казва Кина Гърбова Защо се скараха Защо се скараха „Свързва ни добро приятелство, бяхме и съдружници. Всеки поотделно постигна, каквото искаше, не успяхме обаче да открием формулата да го направим заедно“, заяви популярният актьор Отказа да е новият Ерген Отказа да е новият Ерген Моделът, известен с прозвището Българския Кен, пак получава покана да бъде главно действащо лице в най-гледания формат в България Неразчистени сметки - сред възможните причини за убийството на лихвар в София Неразчистени сметки - сред възможните причини за убийството на лихвар в София Мъж беше застрелян в квартал „Модерно предградие” в четвъртък следобед Трансексуален умира за фолкпевеца Галин Трансексуален умира за фолкпевеца Галин Високата самооценка на чалгаджийката не за пръв път избива на бял свят в опитите ѝ някой да я вземе под крилото си Миската Антония Петрова стана кожа и кости Миската Антония Петрова стана кожа и кости Фенове се питат дали и тя не ползва инжекциите на Галена 19-годишен загина в зверска катастрофа 19-годишен загина в зверска катастрофа Още двама са настатени в болница 
Спряха бус с мигранти Спряха бус с мигранти В момента се работи по случая, допълват от ОД на МВР Подиграваха й се заради килограмите в "Ергенът", но днес е неузнаваема Подиграваха й се заради килограмите в "Ергенът", но днес е неузнаваема Запомнената заради по-големите си размери риалити звезда дълго време не можеше да си намери партньор, но ето, че най-накрая съдбата й се усмихна Българската шопска салата - доматите от Турция, краставиците от Гърция, лукът от Китай Българската шопска салата - доматите от Турция, краставиците от Гърция, лукът от Китай Шопската салата се харесва на всички гости от чужбина заради вкуса на продуктите, с които е приготвена. Но - продуктите за нея се намират трудно, защото повечето са за износ Находчив пастор започна да продава парцели в Рая - по 100 долара на кв.м. Находчив пастор започна да продава парцели в Рая - по 100 долара на кв.м. Много водещи медии публикуваха новината, в която се казваше, че църквата Iglesia del Final de los Tiempos е събрала милиони долари чрез сделки със земя, обещаващи "място в рая" Позор за Байдън! Изкара се чернокожа жена Позор за Байдън! Изкара се чернокожа жена  „Daily Mail“ разкри, че американският президент се е объркал и е „поел“ ролята на  Камала Харис Вярва, че е годен за президент и не иска да си ходи Вярва, че е годен за президент и не иска да си ходи Байдън беше подкрепен в четвъртък и от губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, сочен сред възможните кандидатури, които биха могли да сменят Байдън в надпреварата в последния момент Путин готов за мир в Украйна, но след изборите в САЩ Путин готов за мир в Украйна, но след изборите в САЩ Той обаче иска пълната територия на четирите области, в които се проведоха референдуми за присъединяване към Русия Какво уби талантлив 25-годишен актьор Какво уби талантлив 25-годишен актьор В арт средите се заговори, че чувствителния Димо е сложил сам край на живота си Инжекция в дупето я уби Инжекция в дупето я уби 33-годишна Алине Ферейра е била приложена синтетичната смола полиметилметакрилат в задните части по време на процедура в нелицензираната клиника Салатата "Цезар" днес става на 100 години Салатата "Цезар" днес става на 100 години Тя е създадена в Мексико от италиански имигранти
Иво СИРОМАХОВ Иво СИРОМАХОВ Партия "Величие" трябва да се прекръсти на "Том и Джери"
Виц на деня Виц на деня - Скъпа вече сме женени, кажи колко мъже си имала?
- Обаче няма да се сърдиш!
- Добре, няма.
- 7.
- В смисъл... аз съм 7-ми?
- Не ти си 4-ти.
Виц на деня Виц на деня - Иване, къде си?
- Играя си с децата на двора.
- Прибирай се веднага вкъщи, аз съм дала 1000 лева за компютър, той ще ми играе на ДВОРА.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Аз чуждото го не ща, само моето си искам - на когото и да е то
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори