×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • София посреща мощите на Свети патриарх Евтимий
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Софи Маринова и маестро Камджалов вдигат на крака Бургас тази вечер


Софи Маринова и маестро Камджалов вдигат на крака Бургас тази вечер
Не пропускайте да се насладите на едно пътешествие из цялата европейска музика - класика, фолклор и романси
24 Юни 2024, Понеделник, 16:20 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Талантливата певица и диригентът с грандиозен спектакъл "Мистерия и свобода" в морския град

Тази вечер Бургас ще се потопи в спектакъла „Мистерия и свобода” заедно с маестро Йордан Камджалов, Genesis Orchestra, The Eastern Quartet,  хор и ансамбъл  „Музикална лаборатория за Човека" и талантливата Софи Маринова. Събитието е без аналог. За него пристигат над 100 човека творчески и технически екипи в морския град. Класика, фолклор и романси ще бъдат представени в една нова композиция по безпрецедентен начин - размиване на границите между музикалните стилове. Концепцията, драматургията и музикалното ръководство на този уникален концерт-спектакъл е изцяло дело на диригента Йордан Камджалов.

Флагман.бг разговаря с маестрото за мистерия и свободата, за Софи Маринова, за изкуството и още нещо:

- Как решихте да работите със Софи Маринова? Нейният стил изглежда много по-различен от вашия.

- Може да е така, но тя е голям музикант и аз точно такива хора харесвам - с големи сърца, хора, които да могат да допуснат до себе си мистерията и свободата в изкуството. Софи Маринова е един изумително добър човек и само който не е общувал с нея, не знае за това.  Искам да правя чудеса в изкуството с талантливи и добри хора, и това е причината да реша да работя с нея. 

- Трудно ли се работи с нея?

- Няма по-лесен за работа и по-малко претенциозен човек от нея! Тя е кооперативна и отговорна. От всички хора в екипа - над 100 човека - със Софи Маринова сме имали най-малко грижи за каквото и да е било. Това е човек, който може да взаимодейства с всички, винаги е подготвена, извинява се и благодари. За разлика от модерните хора, които са неспособни на това. Тя притежава тези изключително човешки качества. Сега, опознавайки я повече, се впечатлявам все повече от нея. Човеците могат да спасят света.

- Концертът мина в Пловдив, във Варна и София. Какви са ви впечатленията досега?

- Навсякъде, където сме били, хората стават на крака, плачат, прегръщат се, благодарят и казват, че ще им остане доживотен спомен. Това е търсеният ефект. Нашата цел беше да докоснем човешкото сърце и душа и точно това се случва навсякъде. Какво по-подходящо от музиката може да има за докосване, възпитание и облагородяване на човека?

- Какво предстои след спектакъла в Бургас?

- Първо ще отидем на повторен концерт във Варна. Там от месеци няма нито едно свободно място и затова каня всички бургазлии и гости на вашия прекрасен град да се потопят в тази магия, докато могат. Имаме покани за много други градове в България и чужбина, но когато имаме яснота, ще коментираме по-подробно. Засега слагаме край на този първи цикъл от това турне. 

- Тоест за в бъдеще имате планове за още мистерия?

- Всички, които сме на сцена, мечтаем това да продължи. Всички в публиката мечтаят да го чуят пак. И просто ще бъде престъпление да спрем. Безумно заети сме в нашите ангажименти, но когато се получи такъв музикален продукт, с такъв интензитет на докосване на човека и емоциите, това е кулминация в изкуството. Ще ни бъде много трудно, но сме длъжни да го продължим.

- Какво да очакват довечера бургазлии?

- Ще прозвучи музика от цяла Европа, от Италия, Германия, на няколко езика. Йоханес Брамс, Паганини, руски романси, българска музика. Това е едно пътешествие из цялата европейска музика. Една алхимия, която показва, че 2 плюс 2 не прави 4, а 100. Ние работим за тези 100, защото четворката отдавна не ни интересува, а то може да се достигне само, когато работата се прави със сърце. Точно това притежава Софи Маринова и тя „заразява” останалите сърца. На предния концерт се разплака на сцената, оркестърът последва, после и публиката - беше нещо страшно впечатляващо. Това е спонтанността, произлизаща от свръхчувствителност. Има толкова много изненади, които не могат да бъдат преразказани. Минава се през много стилове - джаз, етно, суинг, класика, фолклор, романси. Но всички е амалгама, то е цялостно. Не е колаж, а ново единство.

- Откъде дойде идеята за този проект? Как се роди тя?

- Винаги съм търсел мистерията и свободата в изкуството. С хора „Музикална лаборатория за човека” работим от 8 години. Трябваше ни човек, глас с огромна фантазия, с огромно сърце. И Софи Маринова е точният, правилният и единственият такъв човек за този проект. По много естествен начин се родиха нещата. Тя от години проявяваше интерес към нашата музика с истинско любопитство. Толкова много върна на целия състав, че мисля, че нашите класически музиканти просто са влюбени в нея. Всички учим много от нея и тя учи много от нас. Мисля, че това е една истинска колегиалност в действие.


*Спектакълът е тази вечер в Летен театър Бургас. Начало 20:30 часа.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Катастрофа затапи АМ "Тракия" Катастрофа затапи АМ "Тракия" 29/06/2024, Събота 12:27 0
12
Коментара по темата
12.
CBA
26.06.2024 07:44:12
1
3
Това е мъж трани е!Софчо Лейди бой!
11.
Яна
25.06.2024 11:09:52
5
7
Ромска пищялка, дето се прави на Клеопатра...
10.
ХУБАВА РАБОТА
25.06.2024 10:19:26
6
4
Ама циганска
9.
До 1
25.06.2024 00:50:56
8
7
Прав си, не е за хора.
За цигани е.
8.
кики
24.06.2024 21:00:27
7
1
Аз искам да ги гледам в хистарическия дисниленд на онзи с фъстъците и
7.
Курт
24.06.2024 19:59:13
9
8
Ще ми вдигнат дЕдoвия !
6.
Изпълнения 00
24.06.2024 19:57:40
8
4
На Анален двуглас ще има ли,акапелно простотурване
5.
*********
24.06.2024 19:20:23
2
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
Да мислим заедно
24.06.2024 17:43:03
9
7
Айди на концерта на Величие!
Билети не останаха!
3.
Трябваше
24.06.2024 17:10:45
5
18
да е вчера, на мостика. Имаше предостатъчно публика от нейния етнос. Наистина рядко съм там около обяд през лятото, но никога преди не бях виждала такова стълпотворение.
2.
Eko
24.06.2024 16:42:23
8
16
Има си публика и за това. Нека има такива изпълнения. Кой колкото отбира-толкова. Иначе за първи път чувам Софи да вие така. Иначе е прекрасна певица, в жанра си. Камджалов няма какво да го коментираме. К'во му стана на това момче?
1.
Дечо
24.06.2024 16:33:29
20
10
Не е за хора с консервативно и закостеняло мислене.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шок, гръбначно-мозъчна травма и кома, ето какво се случва при скок от Моста в Бургас Шок, гръбначно-мозъчна травма и кома, ето какво се случва при скок от Моста в Бургас Не се хвърляйте да помагате, ако не можете да плувате - съветва старши спасителят на Северния плаж Петър Русев Деца изпочупиха над 80 надгробни плочи в Нова Загора Деца изпочупиха над 80 надгробни плочи в Нова Загора Всички извършители са между 9 и 11 години Синът на кандидат за депутат от ПП прегази мъж във Врачанско Синът на кандидат за депутат от ПП прегази мъж във Врачанско На този етап е ясно, че жертвата е говорела по телефона и внезапно е излязла на пътното платно. По тази причина младият шофьор не е успял да реагира и го прегазил Стоян Копривленски се срещна с живата легенда Майк Тайсън Стоян Копривленски се срещна с живата легенда Майк Тайсън За такава среща мечтае всеки боец Катастрофа затапи АМ "Тракия" Катастрофа затапи АМ "Тракия" Това е пореден инцидент на аутобана Назрява нов скандал: Две певачки се скараха заради копи-пейст видео Назрява нов скандал: Две певачки се скараха заради копи-пейст видео Галена и Анелия се оказаха с еднакви видеоклипове на песни Какво се случва в ДПС Какво се случва в ДПС Сменят уморените коне или чистят хората на старото ръководство Брендо се прибрал у нас, за да се пенсионира, смята експерт Брендо се прибрал у нас, за да се пенсионира, смята експерт Според Надя Чолакова хипотезите, че са му свършили парите издишат отвсякъде 3 зодии ще имат магическо лято 3 зодии ще имат магическо лято Юли и август носят мощни енергии   Хванаха "Емил Кюлев", хаквал фирми и банки и ги изнудвал. При ареста си хвалел Путин, бил му фен Хванаха "Емил Кюлев", хаквал фирми и банки и ги изнудвал. При ареста си хвалел Путин, бил му фен Официално той е задържан за многократни неправомерни действия - компютърни престъпления, оповестиха от Прокуратурата
"Ню Йорк Таймс" призова Байдън да се откаже от президентската надпревара "Ню Йорк Таймс" призова Байдън да се откаже от президентската надпревара Засилва се натискът срещу американският президент в борбата му за втори мандат Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна "Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро" Принц Уилям и Кейт Мидълтън - „стълбовете“ на „нестабилната“ монархия Принц Уилям и Кейт Мидълтън - „стълбовете“ на „нестабилната“ монархия Принцесата на Уелс е „силата зад трона“, тя се подготвя да бъде кралицата, която да подкрепя принц Уилям, твърдят чуждите медии Нова напаст удари туристите в Гърция, и българите не са в безопасност Нова напаст удари туристите в Гърция, и българите не са в безопасност Крадци обират колите на летовниците в южната ни съседка с иновационно устройство Проститутките в Кьолн въртят голям оборот покрай Евро 2024 Проститутките в Кьолн въртят голям оборот покрай Евро 2024 Клиентите избирали мадами в стриптийз бара, където входът бил безплатен за запалянковци Путин стана за смях: лимузината Aurus, която подари на Северна Корея, е сглобена с южнокорейски компоненти Путин стана за смях: лимузината Aurus, която подари на Северна Корея, е сглобена с южнокорейски компоненти Русия постоянно се хвали с "безаналоговите" си технически възможности, но в действителност не може дори един автомобил да построи сама 66,4% скок в цените на имотите в Гърция за последните 7 години 66,4% скок в цените на имотите в Гърция за последните 7 години Това създавало напрежение в обществото Учени разкриха, кое е по-опасно от шофиране в нетрезво състояние Учени разкриха, кое е по-опасно от шофиране в нетрезво състояние Износените гуми причиняват над 7500 случая със сериозно пострадали или загинали души Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев Леден душ за демократите! Байдън загуби дебата, Тръмп го хули заради войната в Украйна и помощта за Киев Ще уредя нещата между Путин и Зеленски като избран президент, преди да встъпя в длъжност през януари, закани се милиардерът  Втори мандат за Урсула фон дер Лайен Втори мандат за Урсула фон дер Лайен Избраха и Антониу Коща за председател на Европейския съвет, а Кая Калас ще е върховен представител на ЕС по външна политика
Николай Марков: Николай Марков: Мозъчният тръст и всичко останало във „Величе“ съм аз, няма други! Виц на деня Виц на деня 22:00:
- Скъпи, кое е по-важно за теб футболът или аз?
23:45:
- Разбира се, че ти!
Виц на деня Виц на деня - Здрасти, що си намръщен?
- Щото синът се жени.
- Епа, то сите се женат. Как се казва булката?
- Ханс.
- Аа, ти за това си нервозен. Щото името не е македонско...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Феминистката - жена, която няма полов живот, но твърди, че тя самата така е решила.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори