Всички ме питат в какво овалвам тиквичките, че са толкова вкусни и хрупкави, ето тайната
Златисти на цвят, неустоими на вкус
От няколко месеца използвам следната рецепта и мога да кажа, че е една от най-вкусните. Всичките ми приятелки знаят как се пържат тиквички, но все питат за моята рецепта. Тиквичките, панирани така, стават хрупкави отвън и меки отвътре. Стоят много декоративно на всяка маса и не са много мазни. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Златни пържени тиквички :
Златни пържени тиквички
Необходими Продукти:
2 тиквички или колкото е необходимо
сол и черен пипер
100 г сирене по избор
1 ч. л. магданоз
1 ч. л. червен пипер
3 яйца
100 г галета
50 г брашно и малко олио за пържене на тиквичките
Начин на Приготвяне:
Измийте добре тиквичките и ги подсушете, преди да започнете приготвянето им. Направете бразди по цялата дължина на тиквичките с вилица. Отрежете двата края на всяка тиквичка и нарежете на тънки листове (по вдлъбнатините).
Прехвърлете тиквичките в по-дълбок съд и ги овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте с ръце, за да разпределите солта и черния пипер и оставете да престои 15-20 минути. През това време пригответе съставките за пържене. Настържете сиренето (използвайте сирене/кашкавал по избор), добавете 1 чаена лъжичка ситно нарязан магданоз (сух или пресен), 1 супена лъжица червен пипер и 3 яйца.
Смесете съставките, докато се образува гъста смес, която е лесна за овалване, трябва да изглежда каша. В друга купа смесете галетата с брашното. Пригответе тиган, в който ще загреете олио. След като починат малко, тиквичките се овалват първо в сместа от галета и брашно, а след това в сместа от яйца и сирене.
Всяка тиквичка трябва да се потопи добре в сместа, затова директно се прехвърля в тиган със загрято олио. Тиквичките се пържат в количество, колкото се поберат в тигана (при мен 3). Пържат се покрити с капак на средна температура за 4-5 минути, след което се обръщат и се пържат покрити на слаб огън за 5 минути.
Така се приготвят всички тиквички, а като се изпържат, се нареждат в чиния със салфетка, за да се отцедят малко от мазнината. Поднесете ги със свежа салата.
![Вижте къде в Бургас да изкарате курс за оръжие или да постреляте за удоволствие](/news/2025/02/19/tn/173998450334322.png)
![Вижте къде в Бургас да изкарате курс за оръжие или да постреляте за удоволствие](/news/2025/02/19/tn/173998390284140.jpg)
![Вижте къде в Бургас да изкарате курс за оръжие или да постреляте за удоволствие](/news/2025/02/19/tn/173997854461880.jpg)
![Вижте къде в Бургас да изкарате курс за оръжие или да постреляте за удоволствие](/news/2025/02/19/tn/173997896275547.jpg)
![Вижте къде в Бургас да изкарате курс за оръжие или да постреляте за удоволствие](/news/2025/02/19/tn/173997727687436.jpg)
![](/files/tn/154892280156887.jpg)
![Прекръстиха Иво Аръков на Каръков след три греди в Hell`s Kitchen](/news/2025/02/19/tn/173999529349508.jpg)
![](/files/tn/155292215956025.jpg)
![Български град се тресе](/news/2025/02/19/tn/173998425667014.png)
![Каза много важни думи](/news/2025/02/19/tntn/173998390284140.jpg)
![Изненада американската полиция](/news/2025/02/19/tntn/173998411325306.png)
![Румен Радев: Само единни ще съхраним България в глобалния смут, онази светла република на Левски](/news/2025/02/19/tntn/173998767756573.jpg)
![](/files/tn/154892280156887.jpg)
![Светлана към шеф Ангелов: Не ме наричай повече Гущерова, защото вече съм свободна](/news/2025/02/19/tn/173999357661138.jpg)
![](/files/tn/154892280156887.jpg)
![Петя Точева пое голям риск и готвачките размазаха сините в Hell`s Kitchen с 12:0](/news/2025/02/19/tn/173999215812857.jpg)
![Почина внезапно](/news/2025/02/19/tntn/173998401885671.png)
![](/files/tn/155292215956025.jpg)
![Събра погледите на 60 години](/news/2025/02/19/tn/173998379988325.jpg)
![](/files/tn/155292215956025.jpg)
![Бургазлия разказа на премиера за фурора си в Полша](/news/2025/02/19/tn/173998558733965.jpg)
![Нови силни трусове до България](/news/2025/02/19/tntn/173998361347773.jpg)
![Машинист загина при катастрофа между товарни влакове](/news/2025/02/19/tntn/173998440079078.jpg)