2000 лева глоба за ресторантите край морето, ако нямат термометри в хладилниците?
Проверките започнаха от Созопол. Инспекторите следят каква храна се предлага на туристите и как се съхраняват продуктите
Инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас започнаха проверки по заведенията край морето. Пред бТВ инж. Мария Христова коментира, че в първият ресторант в Созопол, където тази сутрин бяха, не са разкрити нарушения.
„Продуктите се съхраняват правилно. Персоналът е с чисто работно облекло. Има във всяко хладилно помещение термометри и се спазват изискванията на фирмата производител“, добави тя.
„Най-честите нарушения в обектите за хранене са свързани със сградния фонд и оборудването. Ние пишем предписания. След като не е изпълнено, преминаваме към следващата административна мярка“, заяви инж. Христова.
Нейна колежка от агенцията пък изтъкна, че от 2000 лева започват глобите. Те са в зависимост от нарушението, което сме установили, добави тя.
Управителската на ресторанта Гергана Йовчева от своя страна каза, че в заведението не остава никаква храна от предния ден. Правим си добре разчета, добави тя.