×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Модни тенденции за 2023 г., които трябва да бъдат забравени завинаги


18 Юни 2024, Вторник, 12:33 ч.

През 2023 г. знаменитостите и инфлуенсърите наложиха някои доста смущаващи модни тенденции, които определено преминаха границата на добрия вкус. Почти от всякъде - от модните подиуми до социални медии, ни заливаха визии, които е най-добре бързо и безвъзвратно да бъдат забравени - като започнем от безумната мода да се ходи без панталони и стигнем до завръщането на ужасните тънки вежди.
 

Модната тенденцията " без панталони"

Една от тенденции, която буквално ни изкара извън релси, беше наложената от знаменитости като Хейли Бийбър и Джоди Търнър-Смит мода да се ходи без панталони. Въпреки че на червения килим това може да се приеме за вид екстравагантност и да изглежда сравнително добре, факт е, че в повечето случаи липсата на панталони се оказа доста смущаваща тенденция. Освен ако не сте звездна личност на някое ексклузивно събитие, да се появите без панталон си е доста смел ход, който рискува да предизвика по-скоро критично отношение и укор, отколкото признание за стил.
 

Даване на имена на всяка една малка тенденция

2023 г. ни изненада и с още една приумица - на всяка значително малко тенденция и опит за стил да се дава  име и хаштаг, за да набере популярност. От #cabincore до #mermaidcore, тези думи заляха социалните медии до степен, че се превърнаха в пародия на самите себе си. Макар че субкултурните течения отдавна са приели поставянето на някакви етикети за всяка една малка тенденция в модата и стила, факт е, че в случая през изминалата година обемът на тези естетични явления изглеждаше прекомерен и повърхностен.

Даването на имена и определянето на всяка отделна визия може би първоначално е помогнало на някои да намерят общности от съмишленици в обличането. Но тази тенденция бързо се превърна в една голяма каша от неясни, припокриващи се, а понякога и противоречащи си етикети, които повече изолираха и отчуждаваха, отколкото обединяваха. Затова нашият съвет е следния: през тази година оставете безсмисленото претоварване с думи и помпозното наименоване на всяка една визия. Просто носете това, което обичате, по начин, който ви прави щастливи и свободни.
 

Оверсайз обувки

Имаме известни колебания по този въпрос, но тенденциите при обувките са доста. Независимо дали става дума за знаменитости, които се разхождат по червените килими, или за влиятелни личности от уличния мода, със сигурност ви е направила впечатление тенденцията за огромни, груби обувки, която доминираше през 2023 г. От прекомерно големи ботуши на платформи до абсурдно огромни маратонки - всичко това в сметка доведе до една комична крайност.

Макар и да се опитват да демонстрират смелост и индивидуален стил от страна на носещите ги, тези гаргантюански обувки често изглеждаха нелепо и изглеждаха по-скоро като вик за внимание, отколкото като моден избор. Така че време да забравим за тези екстремни визии в обувките и да заложим на съчетаването на удобство и стил. Списание Elle залага на сандалите с каишки и обувките Mary Janes - вие също трябва да го направите.
 

Обувки Tabi

Говорейки за необичайни модни тенденции при обувките от 2023 г., обувките Tabi със сигурност заемат първо място. Тази тенденция на обувки тип „чорап-хибрид“, с удължена полуразделена част на пръстите, успя да перифразира по странен начин традиционните японски обувки. За щастие крайният резултат беше отхвърлен от повечето модни критици като странно изглеждащ и направо грозен. Освен ако не са част от много специфична естетика, Tabi е една от тенденциите в обувките за 2023 г., която трябва бързо да изчезне.
 

Миниатюрни чанти

Един от най-непрактичните аксесоари, които незнайно как успя да се наложиха твърде много през 2023 г., са именно тези миниатюрни чанти. Тези твърде малки, често комично по-скоро потрмонета, отколкото същински чанти, можеха да се срещнат както под формата на носталгични детски играчки, така и като изящни модели от висшата мода. Независимо от високите цени и луксозната изработка, тези крайно нефункционални мини чантички, по-скоро предизвикваха смях, отколкото истинска стилова потребност.


 

Прекалено ярки неонови цветове

Краят на пандемията сякаш отприщи вълна от желание в хората, които залагат на максималистичен стил в модата, избирайки да носят на флуоресцентни, високоволтови неонови нюанси. Макар че електриково оранжево и зеления цвят със сигурност да привличат вниманието, истината е, че тази агресивна употреба на неонови цветове често се усещаше по-скоро като неприятна и натрапчива, отколкото като модерна.
 

Тънки вежди

Още една мода от минали десетилетия, което е по-добре да бъде забравена. А именно тенденцията за тънки, прекалено извити вежди, която доминираше през 90-те и началото на 2000-те години. Докато през последните няколко години наблюдавахме модата на дебелите и гъсти вежди, то от миналата година насам все по-често виждаме смущаващото завръщане на изключително тънките и редки вежди. Мода във визията, която не беше особено успешна и добре приета в предните години. Тази остаряла естетика не само изглежда груба и неподходяща за повечето лица, но също така съществува риск тънките вежди никога да не се възстановят напълно след прекаленото им скубане.
 

Стряскащи моменти от възраждането на Y2K

Говорейки за стиловете от 2000та, положително ще кажем едно - най-добре е да си останат в миналото. Макар че мнозина оцениха носталгичното възраждане на някои любими тенденции от 90-те и началото на 2000 г. миналата година, завръщането на Y2K ни припомни някои гротески образи и визии, които напълно бяхме забравили. Някой трябва да напомни на Ice Spice, че вече не сме в 2023 г.

Кой не е изпадал в тих ужас при вида на модни недоразумения като долнища с ниска талия, оголени горнища и евтини украшения като кристали и блестящи шапка? Макар че някои вдъхновени от Y2K стилове като карго панталоните и дебелите обувки все още могат да изглеждат актуални, прекаленото възприемане на най-прочутите стилове от епохата не ни направи никаква услуга миналата година.
 

Прекалено разголване

От десетилетия прозрачните, разкриващи тялото визии са основна част от висшата мода. Но през 2023 г. изложеното на показ стигна до крайност, а прозрачните модели, вдъхновени от бельото, доминираха на червения килим. От напълно прозрачни рокли до едва забележими покривала - дори най-бляскавите церемонии по раздаване на награди в света започнаха да приличат повече на евтини кампаниите на твърде провокативно бельо. 

Въпреки че финият прозрачен акцент може да излъчва очарование и ефирност, пълното и дръзко разголване често излиза извън границите на добрия вкус и стил.
 

Заключение

Независимо от представените няколко не особено добре приети стилове и тенденции, това не значи, че модата не трябва да поема рискове или че всички експериментални стилове са автоматично обречени. Не е изключено някои от най-отричаните тенденции за 2023 г., като например огромните обувки, да се превърнат в по-удобни за носене варианти през следващите години. Ключът е в това да се усети кога една нова визия просто е отишла твърде далеч и се е превърнала от ефектна в нелепа.

Тенденциите идват и си отиват, но във всяка сфера и бизнес си има правила, които не бива да се нарушават. Така например служителите на ресторанти не бива да дърпат столовете на гостите, независимо колко учтиво изглежда това, а доставчиците на софтуер и слот игри от лицензирани казина трябва да спазват строги правила в бранша. Светът на модата не прави изключение - има някои неписани правила за стил, чието нарушаване може да доведе до доста неприятни и гротески резултати, които е най-добре да си останат забравени в миналото.


В категории: Лайфстайл


6 грешки по време на душ
6 грешки по време на душ 20/09/2024, Петък 21:20 0
Рецепта за паниран праз
Рецепта за паниран праз 20/09/2024, Петък 21:00 0
Бременна е
Бременна е 20/09/2024, Петък 17:40 1
България Всички новини
Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е водач на "БСП-Обединена левица" във Втори МИР-Бургас, вижте цялата листа Инж. Петър Кънев е безспорен авторитет и обединителна фигура за актива в региона, а този път социалистите имат силен отбор, с който ще се борят за значително по-добър резултат Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Диян Камбаната насъскал питбула си към ченгета от Четвърто РУ: Да ви е*а майката боклуци, педе*асти! Ще ви избия всичките Бургаският рецидивист Диян Тончев-Камбаната разбил устата на единия полицай, а после центрирал в лицето и медик от УМБАЛ-Бургас Рецепта за паниран праз Рецепта за паниран праз Просто и вкусно есенно-зимно предястие 3 зодии, за които октомври ще бъде любов 3 зодии, за които октомври ще бъде любов Забавления за Козирозите Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Ще спре ли трета лента на АМ „Тракия” войната по пътищата? Ха-ха!!! Недейте, че някой ще си помисли, че ползваната за синоним на „магистрала” дума „аутобан” вече е буквална  Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените Започва същинската част по етажните паркинги в бургаския жк „Възраждане”, променят ПУП на терените В края на месеца става ясно дали Общинският съвет ще даде зелена светлина за проекта Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Ужас! Това са новите очила-чудовища на "Прада" Дизайнерите Миуча Прада и Раф Симънс откриха ревюто, наречено "Безкрайно настояще", с рокля с презрамки с флорални мотиви Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Помните ли как в късния соц бездомните кучета в „Меден рудник“ изчезнаха? Понеже не бяхме виждали на живо азиатци, решихме, че новите съседи няма как да не владеят кунгфу, докато не бяха ошамарени на автобусна спирка „Бадемите“ Бременна е Бременна е Ирина Карабаджак, която във втория сезон на "Ергенът" достигна почти до финала, се омъжи през август Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо Забравете за Биг Брадър, ако не искате да гледате това нещо В този сезон в къщата ще живее 16 квартиранти, като ще има изненади относно техния състав по време на шоуто
Остави майка си и сестра си да гният в моргата Остави майка си и сестра си да гният в моргата Певицата замина на почивка, вместо да погребе роднините си  Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Зеленски ще се срещне с Байдън, Харис и Тръмп Президентът на Украйна ще говори и от трибуната на Общото събрание на ООН за войната с Русия Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Убиха грузинска ЛГБТ инфлуенсърка в дома ѝ Известната транссексуална актриса и модел Кесария Абрамидзе е ликвидирана след приемането на закона за хората с различна сексуална ориентация Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Израел атакува Ливан след ударите с пейджърите бомби Експлозивите били вградени във взривилите се устройства преди те да пристигнат в Ливан Жена беше нападната от питон в дома си Жена беше нападната от питон в дома си В убийствена прегръдка на змията жената прекарала около два часа В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели В това село е най-голямата избирателна секция в Европа - с 14 932 избиратели Детайл е, че тя се намира в благоевградското село Бело поле, където в действителност живеят 600 души Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Сам ли си е виновен Доналд Тръмп за атентатите срещу него? Това е новата ситуационна мантра на американските демократически говорители в предизборната кампания Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Да вдигнем ли червен картон на Скопие за ЕС? Северна Македония била марионетка на Сърбия Доц. Спас Ташев намекна, че вицепремиерът Александър Николоски нарекъл българите мизерни под влияние на господарите му от Белград 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби 17-годишна подкара влак на метрото в Ню Йорк и го разби Тийнейджърката е арестувана, издирват неин съучастник Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ад в Ливан! Най-малко 20 убити и над 450 ранени при нова вълна експлозии на уоки-токита Ще ескалира ли напрежението в Близкия изток?
Лена БОРИСЛАВОВА Лена БОРИСЛАВОВА Антон Славчев опъва чадър там, където трябва, а когато е необходимо го свива
Виц на деня Виц на деня - Мило, да отидем на някое романтично място. Само двамата, да се гушкаме.
- Я не се скатавай, а почвай лютеницата.
Виц на деня Виц на деня Парадоксът във фотографията - колкото са по-стари снимките, толкова си по-млад на тях... Статус във фейсбук Статус във фейсбук Всеки може да бъде поет... стига да се намери жена, която да го поеме!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори