Грабвай 5 патладжана и пакетче кайма, защото те чака най-голямата турска вкусотия
Пълнените патладжани по тази технология са сочни, ароматни и разкошни на вкус
Обичате ли турската кухня? Ние я обожаваме! А днес сме ви приготвили една настина голяма вкусотия от патладжани и кайма , която просто няма как да забравите, ако я опитате поне веднъж!
Пълнените патладжани по тази технология са сочни, ароматни и разкошни на вкус. Патладжанени лодки с кайма – рецептата, с която ще шашнете мало и голямо у дома:
Патладжанени лодки
Продукти:
5 патладжана
250 гр. телешка кайма
4 глави лук
2 скилидки чесън
2 бр. червени чушки
магданоз
растително масло
сол, черен пипер на вкус
захар – 0,5 ч.л.
За соса:
доматено пюре – 2 с.л.
вода – 1,5 чаши
Приготвяне:
Отрежете кората на патладжана, както е показано на снимката.
Направете дълбок надлъжен разрез от едната страна и оставете за 30 минути в подсолена вода, за да премахнете горчивината.
След това отцедете и намажете патладжаните с растително масло. Поставете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене.
Печете до омекване във фурна предварително загрята до 180 ° С.
За плънката: нарежете на ситно лука и чесъна. Изпържете ги в растително масло.
Добавете нарязани чушки и нарязан магданоз. Сложете каймата в тигана, добавете сол, черен пипер и запържете.
Извадете патладжаните от фурната и ги разтворете внимателно с лъжица и нож, за да можете да оформим място вътре за пълнежа.
С лъжица притиснете леко средата, за да разширите отвора. Поръсете вътрешността със захар.
Плътно напълнете с пълнеж от месо и украсете с резенчета домат и парченца чушки.
Разредете доматената паста с вода и изсипете в тавата около патладжаните. Печете на 180 ° C за 20-30 минути.
Поднесете ястието топло.