Рецепта за обърнат сладкиш с ананас
Сервирайте обърнат сладкиш с ананас с лужица-две сладка бита сметана
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ананас - 8 шайби от консерва
сок от ананас - 100 мл (или сока от консервата)
ликьор - 25 мл от ананас (или друг)
яйца - 3 бр.
олио - 50 мл
брашно - 150 г
бакпулвер - 10 г
захар - 250 г (150 г са за карамела)
коктейлни череши - 8 бр.
ванилова захар - 1/2 пакетче, 5 г
сок от лимон - 1 ч.л. прясно изцеден
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В съд с дебело дъно карамелизирайте 150 г захар с чаена лъжичка лимон. Излейте готовия карамел на дъното на тавичка с диаметър 22-24 см. (да не е с откопчаващо дъно). Върху него подредете кръгчетата ананас, като забождате по една черешка в средата на всяко. Включете фурната да загрява до 180 °C.
Разбийте яйцата със останалите 100 г захар и ваниловата захар. Прибавете сока от ананас, ликьора и олиото при непрестанно разбиване. Пресейте брашното с бакпулвера към сместа и разбъркайте с плавни движения в кръг до усвояването им.
Сипете кексовото тесто за плодовия сладкиш върху карамела и плодовете. Печете ананасовия сладкиш в продължение на 30 минути. Обърнете сладкиша в поднос, докато е още топъл. Оставете сервирайте обърнат сладкиш с ананас да изстине и сервирайте обърнат сладкиш с ананас