×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Свиреп крадец се завърна тайно в България под чужда самоличност


19 Май 2024, Неделя, 12:21 ч.
Автор: Флагман.бг

Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския

Хора от родния ъндърграунд твърдят, че крадецът рецидивист Иван Ценков – Турчина, който в края на декември м.г. бе обявен за международно издирване от МВР като организатор и основен участник в най-големия въоръжен обир в столицата – този от 15 ноември 2022 г. в подземния паркинг на „Ринг мол“, се е завърнал тайно в България преди около месец и се е сдобил с изцяло нова фалшива самоличност.

Според думите на запознати, Иван Турчина се укрива от органите на реда във Варна, в къща в квартал „Виница“, предоставена му за ползване от морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския. За да не привлича излишно внимание и за да не стане жертва на случайна полицейска проверка, Ценков се придвижвал пеша и с колело из Варна и никога не напускал пределите на тайната си квартира нощем. Разправят, че Турчина се дегизирал с перуки и с очила в стил Николай Денков и Симеон Дянков и че разполагал с менте лична карта, която обаче можела да заблуди полицаи от нисък ранг при евентуална полицейска проверка, тъй като дублирала името и ЕГН-то на нищо неподозиращ гражданин.

Иван Ценков – Турчина се превърна в един от най-издирваните от МВР родни бандити дни преди Нова година, когато от полицията и Софийската градска прокуратура изненадващо оповестиха, че 40-годишният престъпник е сред извършителите на най-крупния въоръжен грабеж в България, при който маскирани бандити задигнаха 5.2 милиона лева от инкасо автомобил. Турчина не попадна зад решетките, тъй като преди полицейската акция по залавянето му, напусна страната. Според неофициална информация от МВР Иван Ценков е отпрашил към Гърция, други пък твърдяха, че той е офейкал към Сърбия.

Почти половин година след като от държавното обвинение оповестиха, че са разкрили извършителите на въоръжения обир за 5 милиона, задържани за грабежа са само двама от петимата – Колин Колев и Михаил Павлов – Коня. От МВР и прокуратурата досега не разкриват имената на останалите двама участници в обира, което породи мълва в ъндърграунда, че вътрешен човек е предал Иван Турчина и бандата му след конфликт между разбойниците за подялбата на плячката. Неофициално се споменава името на автокрадеца Валентин Цанков – Вальо Плякания, който подсигурил един от джиповете, използвани при обира, както и фалшивите украински регистрационни табели, но накрая не му платили достатъчно и онзи решил да предаде „колегите“ си. Твърди се, Иван Турчина е бил предупреден от свой приятел полицай от 4-то РПУ да напусне България още в средата на декември м.г., когато в СДВР вече са знаели, че той е организатор на обира за милиони левове в „Ринг мол“. Не е известно как информацията е достигнала до редови служител на МВР.

Срещу него се води дело за два обира от метални каси на фирми, извършени през 2017 г., което още се точи в съда.

И докато Иван Ценков Турчина е неоткриваем вече почти шест месеца за органите на реда, то неговият сподвижник – бившият ММА боец Колин Колев – Коко, търка наровете на килията на следствения арест, но не обелва нито дума пред разследващите за участието си във въоръжения грабеж на инкасо автомобил в подземния паркинг на „Ринг мол“. Според разследващи Колин Колев може да бъде обвинен и за друг въоръжен обир – на казино в столичния ж.к. „Младост“, случило се през пролетта на 2020 г.

Разправят, че Колин Колев е оставил свой отпечатък, подпирайки се на една от ротативките по време на грабежа.

Преди да бъде закопчан в края на декември 2023 г. като участник в инкасо обира за 5 милиона лева, Колин Колев – Коко изкара кошмарен затвор във Виетнам, след като през 2016 г. беше арестуван заедно с приятеля си Димитър Христов от полицията в Хо Ши Мин заради скимиращи устройства за източване на банкови карти. Колин Колев е осъден на 7 години затвор във Виетнам, където лежи при ужасяващи условия.

Според сигналите на сестра му и майка му до родните институции, Колин бил държан вързан 6 денонощия, защото според администрацията на затвора във Виетнам симулирал болести, за да не работи. Отказвали му и лечение. Когато все пак го водили при доктор, го оставяли да лежи вързан с часове на пода и да чака да го прегледат.

След няколко молби да го върнат в България, за да доизлежи присъдата си у нас, властите във Виетнам договарят с екип на родното Министерство на правосъдието екстрадицията му. Колин Колев е върнат в България през август 2019 г., а в края на януари 2020 г. е освободен предсрочно от затвора, за да поднови отново престъпната си дейност.

Ако бъдат признати за виновни от съда, Колин и съучастникът му Михаил Попов – Мишо Коня рискуват присъди от по 10 години затвор, толкова се полагат и за укриващия се от правосъдието Иван Ценков – Турчина. Преди това обаче Турчина трябва да бъде заловен.

Източник: Уикенд


В категории: Крими


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Флага
19.05.2024 14:59:22
0
3
Flagman знаят и джисием номера му .
5.
свакови
19.05.2024 14:09:22
1
5
Ами , не се сещам за по - шматкав от "морския престъпен авторитет Николай Тошев – Чирпанския" , затова е избран и от "органите " .
Вторият не съм го виждал, ма сам ходил до "четвърто рпу " десетки пъти , тва е на няма и пет минути от НДК .
И според мен, предстои-минимум зануляване и пращане по живо по здраво или в пандела или на подводна дрямка .
4.
Aaaaa
19.05.2024 13:34:01
0
8
Немога да разбера тия алкаши топ мафиоти що не си стоят в тези хубави държави ями се връщат пак тук.
3.
Очевидно,
19.05.2024 13:33:52
0
8
с любезното съдействие на "органите", като във всички останали подобни случаи! Дали дори си е направил труда да изтрие драсканиците по тялото си или да носи само дълги гащи? Едва ли... Защо да си причинява неудобства и да се притеснява там където мафията си има държава!
2.
AAA
19.05.2024 13:12:58
0
10
флагман знае, а данс и мвр -не.
1.
Hara lampi 25w
19.05.2024 12:46:50
0
7
Dps i te sa svirepi kradci ama ne ste gi izgonili daje va upravlqvat
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Заради съмнителен куфар отцепиха част от центъра на Бургас (СНИМКИ) Заради съмнителен куфар отцепиха част от центъра на Бургас (СНИМКИ) Куфарът се намира в нишата до прозореца на входа на РЗИ Кои ще станат депутати, вижте прогнозното разпределение във Втори МИР Бургас Кои ще станат депутати, вижте прогнозното разпределение във Втори МИР Бургас ГЕРБ печели 4 мандата, ДПС - 3, "Възраждане" и ПП-ДБ - по 2, БСП, ИТН и "Величие" - по един Непознатото "Величие" - кои са лицата на партията извън Марков и Михайлов Непознатото "Величие" - кои са лицата на партията извън Марков и Михайлов Формацията се председателства от Албена Пекова, която не е включена в листите за вота на 9 юни Тази певица плаши феновете си, вижте как се наду като поничка Тази певица плаши феновете си, вижте как се наду като поничка Джуките й стърчат на метър пред лицето Бойко Борисов: Ние всичко направихме, а се чудят защо сме първи Бойко Борисов: Ние всичко направихме, а се чудят защо сме първи Лидерът на ГЕРБ е на посещение в село Магерово в Родопите Баща смаза от бой 16-годишната си дъщеря Баща смаза от бой 16-годишната си дъщеря Момичето само е подало сигнала "Величие" постига силен резултат, ето къде печели партията на Николай Марков "Величие" постига силен резултат, ето къде печели партията на Николай Марков Партията побеждава ГЕРБ в „Ориндж Каунти“ За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната Събират от 30 лв. до 100 лв. от дете да изненадат госпожите Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Температурата на морската вода е 24° Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Той също е пострадал
Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%)
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори