По-вкусна и от пица: Тази хайдушка пърленка ще ви остави без думи!
Става за 15 минути и си е като за вечеря
Ако ви се хапва нещо различно, но не искате да губите време за класически грузински хачапури, предлагаме ви да си приготвите нещо също толкова вкусно, а именно – хайдушка пърленка. Става за 15 минути и си е като за вечеря.
Необходими продукти
300 милилитра кефир
2 яйца,
300 грама сирене
450 грама брашно
три супени лъжици олио
по една чаена лъжичка захар и сол
10 грама бакпулвер
Начин на приготвяне
Смесете кефира, едно яйце, захарта и солта в дълбока купа, след което налейте олиото. Разбъркайте отново и добавете брашното и бакпулвера. Омесете тестото и го покрийте със стреч фолио.
За плънката настържете сиренето и смесете с второто яйце.
Разделете тестото и плънката на четири равни части. Оформете всяко парче тесто в малка питка.
Поставете плънката в средата и прищипете краищата. Запържете в сух тиган от двете страни до златистокафяво.