Греховно вкусни пълнени мекици с извара и кашкавал
Тестото се получава много меко и нежно, дори след като мекиците са преседели няколко часа на масата
Тази рецепта за пълнени мекици се различава от много други по своята простота и бързина на приготвяне. Тестото се получава много меко и нежно, дори след като мекиците са преседели няколко часа на масата (друг е въпросът, че едва ли ще се задържат толкова дълго). Ако се чувствате изкушени от тази вкусна рецепта за закуска, ето необходимите продукти за пълнени мекици с извара и кашкавал:
3 ч.ч.брашно
1 ч.ч. кисело мляко
200 гр. извара
150 гр. кашкавал
2-3 скилидки чесън (по желание)
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
олио за пържене
1/2 ч.л. сода
Начин на приговтяне:
Смесете киселото мляко, содата, угасена в малко оцет, захарта и добавете брашно, без да спираме да бъркате тестото. Когато бъркалката вече не може да се справи с разбъркването, сложете тестото на масата, поръсете с брашно и замесете плътното тесто. Поставете в намазнена купа и покрийте със стреч фолио, след което сложете тестото в хладилника за 30 минути.
Смесете изварата и настъргания кашкавал, добавете сол на вкус и по желание – чесън. Разделете пълнежа на 3 – 4 части.
Изваждете тестото от хладилника, също го разделете на 3 – 4 части и разточете тънки питки. Поставете пълнежа върху половината на всяка питка и прищипете краищата, след което разточете леко всяка мекица с точилка.
Пържете от двете страни до златисто кафяво. За по-оригинален вкус добавете пресен копър и магданоз, черен пипер към пълнежа от кашкавал и извара.