×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София


Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София
Участниците проведоха шествието въпреки забраната на общината
09 Май 2024, Четвъртък, 13:41 ч.
Автор: Тодор БЕЛЕНСКИ

Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк

Днес е важна историческа дата, която се чества от хора на различна възраст и с разнородни убеждения. Макар и с различни изходни точки (Ден на Европа или Ден на победата), честването е неразривно свързано. Денят на победата е посветен на разгрома над Нацистка Германия във Великата втората световна война, наричана в Русия Отечествена война. Установен е с указ на президиума на Върховния Съвет на СССР от 8 май 1945 г. като се е празнува всяка година на 9 май.

След разпадането на СССР денят на Победата остава официален неработен ден в Русия и редица бивши Съветски републики като Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдова, Русия, Таджикистан, Туркмения, Узбекистан. Следва да се отбележи, че Съюзниците от войната честват на различни дати. Причината за това е разликата в часовото време и усложнената процедура по капитулацията на Германия. Студената война допълнително разделя бившите съюзници, така че в Европейския съюз и САЩ Денят на победата над Германия се празнува на 8 май, а в СССР – на 9 май.

Денят на Европа е посветен на мира и обединението в Европа. Има два отделни посочени дни на Европа: 5 май за Съвета на Европа, и 9 май за Европейския съюз. Вторият е познат също като Деня на Шуман. Чества се от 1985 г. На тази дата през 1950 г. Робер Шуман, министър на външните работи на Франция, представя своята декларация пред международната преса в Париж. С нея той призова Франция, Германия и другите европейски страни да обединят производството си на въглища и стомана като "първа реална стъпка към създаването на европейската федерация". Денят на Европа е повод за различни празнични изяви в по-големите европейски градове и столици.

У нас

През по-голямата част от войната България е част от силите на Оста. Все пак страната участва във финалната фаза на войната срещу Третия райх, но съгласно Парижкия мирен договор тя е със статут на победена държава. В Народна република България 9 май не е официален празник, но този ден се отбелязва тържествено, като повсеместно се поднасят цветя и венци на паметниците на загинали български и съветски войници, участници в бойните групи (1941-44) на БКП и партизани, организират се и други тържествени мероприятия. След 10 ноември 1989 г. в България се прекратява организирането на официални тържествени мероприятия по случай Деня на победата. На този ден започва да се отбелязва Деня на Европа, посветен на мира и обединението. В България, както и в ЕС, Денят на победата започва да се отбелязва на 8 май. Въпреки това, всяка година хора в цялата страна продължават да празнуват на 9 май. Те отдават почит на загиналите български и съветски воини и полагат на техните паметници венци и цветя. От 2005 г. празнуващите на 9 май носят по руски образец символични георгиевски ленти.

Доктор Сергей Махаев (вляво) е сред редовните участници в честванията

През тази година Столична община отново не разреши провеждането на шествието, известно като похода на Безсмъртния полк. Независимо от това, няколко десетки граждани поведоха Безсмъртния полк в София. Те поднесоха цветя пред ламарините, с които е заграден демонтирания Паметник на Съветската армия, след което се събраха пред Паметника на Незнайния воин по повод отбелязването на 79 години от победата над нацизма във Втората световна война. Не ги спря и проливният дъжд в столицата. Някои от тях дори поговориха с президента Радев, който заедно със своето вице Илияна Йотова поднесе цветя.

Президентът Румен Радев се поздравява с участници в шествието

Пред Флагман мнението си за провелото се честване сподели Сърнела Воденичарова, която е един от организаторите на Походите и Референдума за мир и суверенитет .

"Щастлива съм, че въпреки дъжда стотици хора се събрахме на тази светла дата. Разбирам защо тя плаши някои - тъмните твари се плашат от светлината, от истината. Призовавам всички, които разбират на какъв терор е подложена историческата истина в този момент, да направят всичко по силите си да съхранят и разпространяват фактите, защото днес именно те са на прицел.

Ето само един от тях: след 2 години молби от страна на СССР, САЩ и Великобритания се включват активно едва накрая във военните действия, когато след битката при Сталинград вече с просто око се вижда, че руснаците тръгват към Берлин и ще спечелят войната. Затова си закичих георгиевската лентичка с радост - тя за мен е символ на истинските победители. Вярвам, че другата година ще сме много повече, защото хората постепенно осъзнават какво е заложено на карта и колко можем да загубим, ако останем пасивни."

Венци и цветя бяха поднесени и пред паметника-костница на загиналите съветски войни.На събитието дойде руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова.

Участниците запалиха и символични факли в чест на празника

Политическите послания:

"Нека си пожелаем и Европейски съюз (ЕС), който още по-активно се ангажира и допринася още по-ефективно за развитието на държавите членки, който продължава да гради своето единство върху принципите на демокрацията и мира", каза президентът Радев на честванията.

Председателят на ДПС Делян Пеевски също отправи поздрав по повод 9 май, макар и през социалните мрежи. "ЕС е силен, защото е единен. Ние сме по-силни, когато сме заедно с хората", написа той.


В категории: Политика , Животът


94
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
94
Коментара по темата
94.
Прост народ, слаба държава
12.05.2024 11:28:37
1
1
Простата облъчена рая не мога да разбера защо толкова много се изхвърля като маймунска шЕкия?
Ние губим територии след ВСВ благодарение на СССР+ налагане на тоталитарен режим, а вие ми ги хвалите???
Продажни семки за папагали!
Развявайте още окупационните знамена роби недоклатени.
Това само роба който си обича оковите може да го направи. По-добре директно да идват краварите и да купуват цялата територия и без това няма народ, това е мърша!
Срам ме е от вас,
ЗАКРИВАЙ
93.
Рублата Радев
11.05.2024 23:23:15
3
1
Нощните пеперуди на Путлер
92.
Бургазлията
11.05.2024 12:10:32
0
3
Същевременно Община Бургас тихомълком замени съществуващите знаци за синя зона , с такива за Зелена зона.
Иначе няма разчертани зелени бои и народа ще пропищи през почивните дни.
Така е града на ГЕРБ
91.
*********
11.05.2024 03:49:36
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
90.
Съдията горе
10.05.2024 22:37:03
7
4
На всички, които плюете по Безсмъртния полк, ще ви накара да си погребете децата, вместо те- вас.
Има баланс и божествено възмездие в света, независимо дали вярвате или не!
89.
Значи,
10.05.2024 11:13:00
7
12
тоз полк си е така, бутафорен ! В Руския вариант на Била продават големи плакати на униформени , дали фира през войната , с рожденна дата и дата на фирата . И вече си закупуваш “роднина “ и се разкарваш нагоре надолу с него и ревеш . Друг забавен момент е , че повечето от тия на плакатите са утилизирани от Сталин .
Ма все пак нека ХХ да разкаже как е според него и според ля му Цола .
88.
оффф...
10.05.2024 10:52:50
9
13
Аз да попитам - къде е този ПОЛК?
Виждам на снимките само20 пенсионера и няколко младежа със специални потребности.
КЪДЕ Е ПОЛКА?
87.
До 73
10.05.2024 07:47:17
5
12
ХХ - това е стар , комунделски педерунгел и бивш доносник . Бивш , щото така и не си начеса сърбела , налита на мъже докато не го изхвърлиха с мощен шут от държавна сигурност . Понастоящем изкукал алкаш с два цола разширение на ауспуха .
86.
10.05.2024 07:38:16
4
7
Имало още някой друг партизан мандраджия.И няколко абизяни със знамена.
85.
XX
10.05.2024 00:10:52
4
7
ХХ-асане, кво прай лейтенантчето от КДС, на което правеше бибитки. Виждате ли се още?
84.
д
09.05.2024 21:22:05
13
16
русия е една много объркана и бедна държава
83.
До 65 nemmesis
09.05.2024 20:49:52
4
15
Драги ми, като познаваш толкова историята я кажи коя от тн велики държави не подписа договор за ненападение с германия преди това да стори СССР. И продължи - коя от тях пък подписа за взаимопомощ със СССР, и коя от тях не беше включена в немската армия срещу руснаците. Отворковци много, модерно е. Знаещи малко, за съжаление. Та затова за едни днес е ден напобедата а за победените е ден на Европа.
82.
до 77
09.05.2024 20:11:22
5
6
единствената жена в живота ти е онази глупава дама ,която те е носила 9 месеца в мяха си.Голяма грешка
81.
до 77
09.05.2024 20:09:48
2
7
наведена дама в мъжко тяло.Сигурно си 150 кг тюлен жулещ ракийка и биещ жена си,даже се обзалагам ,че си разведен и ще си умреш сам
80.
до 77
09.05.2024 20:07:12
3
4
и понеже си анонимна дама ти пожелавам до края на мизерния си живот поне веднъж да имаш топки
79.
до 77
09.05.2024 20:05:50
3
5
въшкарче дори и да се правиш на мен в нета с тези правописни грешки пак си личи ,че си Ганьо и да Ганьовчетата най-много жалби пускат,жена умряла
78.
Сколько стоили крепостные в России?
09.05.2024 19:52:22
3
6
Стоимость обычного крестьянина оценивалась в 5-6 рублей за штуку. Если крепостной имел какие-либо особые навыки или умел, допустим, хорошо стричь, брить, то оценивался дороже. Выше ценились молодые девушки, которых приобретали в качестве горничных – цена одной «души» была в 50-60 рублей. В истории сохранились документы о продаже крепостной актрисы. Эта женщина оценивалась в целое состояние – 5000 рублей
77.
Тодор
09.05.2024 19:22:58
4
6
И още нещо! Като съм имал проблеми съм пускал жалби и бързичко си решавам проблемите. Така че дали за руски герб, дали за нещо друго и да ме барнат, пискам си в полицията и никой повече, не може да ме барне!
Ами и аз никой не съм барал, не съм някой известен дето много бара.
76.
Победител
09.05.2024 19:00:24
3
14
Каква победа ве другари!?
Ние сме от победената страна!
Какво ми се правите на “победители”???
75.
ТБС
09.05.2024 18:45:37
11
13
Някой светна ли го педераста,.че по закон не може да забранява. Имбецилите от ПП/ДБ си мислят, че живеят в автокрация, ама не. Шибаняк да го духа, никой не може да забрани на хората да се поклонят пред жертвите.
74.
Жълтопаветен еврогейпарадчик
09.05.2024 18:37:10
7
9
знаех си че ще има 100 коментара темата и влязох специално да чета джендерастки постове
73.
XX
09.05.2024 18:27:57
26
12
Евроатлантиците - това са неграмотните и некадърни про'с'таци, които гласуват Брюксел да ги управлява и да им ДАВА МРЗ или "достойна пенсия".
Факт.
72.
Тодор
09.05.2024 18:20:30
22
9
Ганьовчета всички сте доста смели анонимни и в нета,цял живот сте наведени и ще бъдете смешковци.Един не ми е казал нещо по бургаските улици като съм с руския герб на тениска.жалки ганьовчета
71.
XX
09.05.2024 18:16:54
21
13
Коя партия ще работи за разрушаването на ЕС,че да гласувам за нея?!
70.
ХХ
09.05.2024 18:11:54
23
11
Браво на участниците!
М'ната му на ЕС!
69.
Дигитален инспектор от ГДБОП
09.05.2024 17:45:53
5
12
Оказва се, че Симо Тека пише с различни псевдоними под тази статия за марша на Безсмъртния Полк в София. Не му обръщайте внимание и не му отговаряйте, картинката е ясна, но за глухите камбаната не бие повторно.
Z
68.
Тревор
09.05.2024 17:31:31
9
11
Забрана спусната от педерасти не се брои
67.
Бай....
09.05.2024 17:16:58
11
16
Германците са нaй-големите свине на планетата, следвани от американците и софиянците !
66.
До 20 Марк Твен и 23 тютюн
09.05.2024 17:10:36
14
24
Дрогаре, саветzzките пияндурници водили битка в България с цистерните със спирт, кокошките и ракията.
Защо не отивате в Русия, Иран или Северна Корея, ами всички ходите в лошия Запад?
65.
nemmesis
09.05.2024 16:42:10
13
24
Еее,хайде сега-СССР воювала сама с Германия до юни 1944 година!Другаря Молотов май забрави,че при приятелсконо му посещение в Берлин през месец ноември 1940 година му се налагаше да слиза в бомбоубежището,поради бомбардировки на британската авиация!
64.
Миро
09.05.2024 16:32:36
11
21
Къде е полицията?
63.
До 41
09.05.2024 16:16:01
13
33
Другарю Дебил,
корупцията,убийствата,насилието,шуробаджинащината,спасяването на държава с мафията,пропагандата и простотията са копипейст на руZкия модел на държавно управление. Все още му сърбаме попарата.
Затова,колкото по-далеко от руската кочина,толкова по-добре за българския народ.
62.
оффф...
09.05.2024 16:15:01
13
20
Жалко, че внуците на тези, които победиха нацистките завоеватели се превърнаха в нацистки завоеватели
61.
Дебили ,Сър !
09.05.2024 16:11:07
13
33
Русофилията се храни с невежество
60.
Защо
09.05.2024 16:03:42
14
33
победителите си купуват имоти на Запад и се стремят да емигрират при победените? Кой бяга от хубавото?!
59.
до 43
09.05.2024 15:59:36
18
9
Окуперали са на майка ти шутката и на баща ти пърдялника
58.
Сталин
09.05.2024 15:57:03
20
26
Победителите празнуван Денят на победата, а победените- денят на европа...
57.
Пошли на х@й
09.05.2024 15:56:48
9
13
Госпоода другари, никакви перадчици не сте! Пред патриарх Кирил, Володин и изнасилената роспийскаармийка бледнеете,пред татка ми дъртияПинделкомънъзИроцфил,също бледнеете, а пред мен и братчетата ми с които се молихме и надявахме, кадиркозоебите да освободят нас, майките и жените ни, пред нас не да бледнеете, ами изчезвате.
Обичам те Рамзане и мама те обича, а тати те обожава!
Вози ме кадиркозоебино на твоята ладия лека!
56.
Пошли на х@й
09.05.2024 15:43:00
27
28
Господа другари гейпарадчици, днес е денят на победата над фашизма. Вашият празник е през юни, до тогава може спокойно да си ушиете знаменцата с цветовете на дъгата и в мокри сънища да си представяте бурните аплодисменти на гейропските посланици.
55.
Капитан Морган
09.05.2024 15:34:16
14
29
Педеруzите на педерусzzzкия си празник са нещо много малко, съвсем рехави редици, не стигат и за колективна оргия с чеченските им тъпкачи.
54.
Те охлювите сега излизат!
09.05.2024 15:32:07
21
35
Луков марш не може, окупаторския полк - може! Каква държава сме , Веске!
53.
*********
09.05.2024 15:31:15
5
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
52.
Бай....до 41
09.05.2024 15:27:29
10
9
Много си прав, приятелю ! Дано има ХОРА да те разберат !
51.
Гоцман
09.05.2024 15:23:46
18
18
Ааааааа, дрогаре, ами то безсмъртния полк в Мацква, беше отменен поради съображения за сигурност, а на руска територия имаше масирана атака с дронове, укрите удариха 3 НПЗ за изминалата нощ, а в Белгородска област руцкото ПВО така свали дроновете че пострадаха жилища и десетки автомибили.
Голяма победа пада! За пръв път след ВСВ на руска територия ежедневно гърмят и горят НПЗ, веонни обекти, а Крим гърми като полигон.
50.
До 48
09.05.2024 15:11:05
16
31
За пореден път “велилите” руснаци са спасени от лошите западняци ама те феновете нали са им с 8клас подарен няма как да знаят какво се е случило . Знаем-наем само това ще им каза на блядолюбителите.
49.
Хан Аспарух
09.05.2024 15:08:09
21
28
Тия всичките на бесилката !!! Казах!!
48.
Хахаха
09.05.2024 15:06:59
22
43
Добре ,че бяха гадните американци ,че иначе сега блядовете щяха да говорят на немски .
47.
Гоцман
09.05.2024 15:06:38
21
19
избитата "интелигенция" са били същите като сегашните ППДБ
хубавото на историята е, че се повтаря.
46.
Урок по история за дебили!!!
09.05.2024 15:05:48
3
9
https://dobrodan.blog.bg/history/2024/01/14/kak-zapadyt-pomogna-na-rusiia-shest-pyti-v-istoriiata-neizme.1895068
45.
?
09.05.2024 15:05:43
26
38
Пълно с пенсионери, а единствените (що годе) млади участващи изглеждат на външен вид, че са излезли от помощните училища и им липсват няколко хромозоми. Това ли ви е полкът? Старци и хора със спецални нужди? Полкът за социално подпомагане.
44.
XX
09.05.2024 15:04:09
18
26
Един ден и аз ще отида при бессмертньй полк да се наливам с боярищник до насиране с другите утайки.
43.
Хахах
09.05.2024 15:03:07
26
36
Само дебил може да си сложи знамето на окупатор и да празнува ,че са го окупирали .
42.
Ww2
09.05.2024 15:00:29
9
15
Сърнела , ако ги изръси тия глупости на изпит по история , ще получи Слаб 2
Ссср и Германия са съюзници 2 години !
41.
До 15
09.05.2024 14:58:43
39
36
КАКЪВ РЕЖИМ,БЕ ПОСЕРКО
РЕЖИМА В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА ПРЕЗ 1989г,КОГАТО ДОЙДЕ ФАШИЗМА
И ДО ДЕН ДНЕШЕН ЖИВЕЕМ В МИЗЕРИЯ,КРАЖБИ,ДАЛАВЕРИ,УБИЙСТВА,ИЗНАСИЛВАНИЯ,СХЕМИ ЗА ГРАБЕЖ,КОРУПЦИЯ,ТОТАЛНО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ И ИЗОПЪЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ,МИНАЛО И ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ
САМО ТАКИВА ПРАЗНОГЛАВИ ИЗРОДИ С ПРОПИТ ОТ НАРКОТИЦИТЕ И АЛКОХОЛА МОЗЪК,МОГАТ ДА СЕРАТ ТАКИВА ТЪПОТИИ
40.
Генерал Патън
09.05.2024 14:55:06
8
19
Бихме се срещу грешния враг
39.
Малоумници!
09.05.2024 14:54:31
11
23
Олегофрени!
38.
*********
09.05.2024 14:49:09
11
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
37.
123
09.05.2024 14:35:24
36
33
Една френска пословица казва: "На война, като война." И паралелно с нея, равносметката на Тери Пратчет е още по съвременно брутална: “Всяка една война в човешката история винаги завършва с абсолютно един и същи резултат: гарвани – 1000 точки, хора – 0 точки.” За един ден, преди толкова много години, когато хората са били други, идеалите им също, поклон пред тези, които са оставили костите и душите си по полета и фронтове. Каквато и да е днешната съвременна гледна точка за историята, каквото и да е и моето лично отношение към политиката на Русия, аз като човек, отдавам почит към тези, които са имали своето верую за един мирен и свободен свят.понякога. Но някой някога се е борил той да бъде красив. Загиналите нямат вина, че поколенията след тях го направиха такъв.
Честит ДЕН НА ПОБЕДАТА!
36.
Марк Твен
09.05.2024 14:32:54
27
22
Не подскачайте и за Вас ще има парад.
През юни.
Целия юни ще е оцветен като дъгата.
Ние харесваме паради.
Вие харесвате пародии.
We're not the same.
35.
до 27
09.05.2024 14:32:20
11
34
Мога да кажа много неща, не ми се занимава с тъпаци, дето знаят само едно - комунизъм, комунизъм, комунизъм .....а са набор 90+
ай със здраве!
34.
Стефанята
09.05.2024 14:31:14
29
36
Който е с русия,стига до просия.
33.
БравоZ!
09.05.2024 14:30:59
26
25
Слава Путину! Ахмат сила! Слава роzzийские ултраправьlе!
Рамзан Ахматович, астановите ваши ребята, они насилуют наши Zпатриотьl, а у нас враг один, ета человеческая тупость!
32.
Вени Спонсоридис
09.05.2024 14:29:01
23
28
Робите,празнуват денят на своето поробване!
31.
_nib_
09.05.2024 14:28:32
25
25
Накратко за общата Победа...

9 април 1940 г.: Германия окупира Дания. В 5:15 Вермахтът нарушава Пакта за ненападение; в 10:00 датските войски получават заповед да прекратят съпротивата. Периодът на съпротива е около 5 часа.

На 9 април 1940 г. Германия напада Норвегия. На 10 април Норвегия капитулира. Периодът на съпротива формално е 1 ден, всъщност по-малко от ден.


10 май 1940 г. Германско нахлуване в Белгия. Капитулация на 28 май 1940 г. Периодът на съпротива е 18 дни.

10 май 1940 г. - Германско нахлуване в Холандия. Предайте се на 14 май. Периодът на съпротива е 4 дни.


10 май - Германско нахлуване във Франция. 24 юни – капитулация на Франция. Периодът на съпротива е 44 дни.

Окупация на Югославия – от 6 април до 17 април 1941г. Периодът на съпротива е 11 дни.


Гръцка операция – от 6 април до 30 април 1941г. Периодът на съпротива е 24 дни.


Италия, Испания, Финландия, Румъния, България, Япония, Унгария са съюзници на Германия.

По този въпрос Великобритания беше спасена от окупация чрез противотанков ров, наречен Ламанш. Ако благоразумните британци не се бяха изкачили на островите, тогава щеше да има още един ред отгоре: „инвазия - предаване“.

...Ся...
За европедегейските продажници с атлантически ментални отклонения мога да покажа и историческите факти за капитулацията,но няма да си играя да ги превеждам.
30.
Терзиев
09.05.2024 14:28:17
32
29
Терзиев не дава на Безсмъртният полк да се проведе шествие. Ама след месец ще разпише разрешение на онези п*дераси през Юни да си направят и проведат гнусната инициатива в центъра на София, наречена ГЕЙ Парад!!!
29.
БравоZ!
09.05.2024 14:26:29
41
34
С Днем Победы! Оставаше и в голям град като София да не успее да се организира Бессмертный Полк... в Бургас говедата празнуват пародията "ден на Европа" и се редят на опашки за безплатна чорба.... Колкото толкова!
Z
28.
Ами
09.05.2024 14:22:38
29
21
За съжаление в момента тези неадекватни европейци имат нужда от един съвременен Хитлер за да сложи нещата в ред.
Самоубийствени политики на корумпирани зелени,извратени и всякакви гнусни ненормалници.
27.
25
09.05.2024 14:22:14
17
33
Нямаш кво да кажеш нали? Бита карта си русифилистик.
26.
Ами
09.05.2024 14:21:31
21
17
За съжаление в момента тези неадекватни европейци имат нужда от един съвременен Хитлер за да сложи нещата в ред.
Самоубийствени политики на корумпирани зелени,извратени и всякакви гнусни ненормалници.
25.
24 ти - скрий се боклук!
09.05.2024 14:20:50
13
17
Марш!
24.
21
09.05.2024 14:19:12
23
47
Гнидо продажна, едното е пряко свързано с другото. Московското бясно куче пороби народите които уж "АСВАБАДИ".

Хитлерова Германия никога не е репресирала българския народ както р*ския обязанин.
23.
тютюн
09.05.2024 14:18:53
26
25
европейци европейци зиме лете си идват да си правят зъбите....там да видиш лекар пусни тото...късметлия си...не защото се крият...нас не ни броят за хора...за преглед се чака 6 месеца...в лондон.
22.
Браво
09.05.2024 14:15:31
52
33
Има още разумни хора,много сме,силни сме.Няма да погазим историята си,няма да забравим.Да живее Русия,да живее България.
21.
до 15
09.05.2024 14:15:13
48
33
Тъпак, не бъркай комунистическият режим в България с ПОБЕДАТА НАД ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ!
ЩЕШЕ ДА ЛИЖЕШ ФАШИСТКИ ГЪЗОВЕ АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ!
20.
Марк Твен
09.05.2024 14:14:16
42
25
Сълзите на евРОБИте правят празника още по-грандиозен.
На когото не му харесва - да заминава за евроБа, без да се връща периодично да си оправя зъбките.)))
19.
The Prophecy
09.05.2024 14:13:44
18
34
Чичо Адолф от Али Експрес занули всичко....
Германският нацизъм бе заменен от руzzки неофашизъм....
18.
Димитър Талев
09.05.2024 14:12:25
6
15
https://tribune.bg/bg/mrezhata/dimitar-talev-posledniyat-komunist-na-planetata-shte-umre-v-balgariya/
Абсолютно верно!!!
17.
Я
09.05.2024 14:12:15
60
32
Велик ден за всички.Слава на братските народи.
Който не му харесва е свободен да заминава и да става евротвар.Там го чакат всички черни нови европейци,заедно с нашите цигани.Който не става за нищо заминава там да чака помощи и рине евролайна.
16.
Гошко
09.05.2024 14:06:39
68
44
Обикновено най-големите русофоби са непълнолетни, полуграмотни дебили които нито са виждали комунизъм, нито са говорили с руснак, нито са учили истинска история, нито са изкарали един лев сами!!
Една безполезна, комплексирана част от обществото, която прехвърля вината за собствените си комплекси и безполезност върху историята!
15.
12
09.05.2024 14:03:14
31
59
Кажи го на избитите и гниещите от комунистическяи режим урод неземен, твар гнусна...
14.
Бай....
09.05.2024 14:02:05
13
20
Понеже всички простотии в света са на религиозна (финансовa) основа, мисля, че тогава православието победи гнусните евангелисти !
13.
Asas
09.05.2024 14:01:29
14
44
Предатели
12.
до 8
09.05.2024 14:01:22
70
45
А ти осъзнаваш ли, че ако не беше Русия, сега нямаше да празнуваш Денят на Европа, а щеше да гниеш в някой фашистки затвор
9 май не е само руски празник.
11.
Z
09.05.2024 14:00:20
61
48
Поклон пред милионите руски войни загинали за Русия и България.
10.
Слава
09.05.2024 13:58:06
67
49
Русия-България,братя завинаги.
9.
Я
09.05.2024 13:56:13
61
39
Браво,има надежда за България.
8.
Само да кажа
09.05.2024 13:53:36
35
75
Че тези малоумни шимпанзета не осъзнават факта че в тяхна братска Друссия - ако излезеш на митинг в подкрепа на държава която те е окупирала 45 години, не само ще гниеш в затвора но целия ти род ще бъде затрит.

Лошия запад обаче ги толерираме :)
7.
Boris
09.05.2024 13:53:12
40
65
Днес празнуваме Денят на Европа, от която сме част, и Денят на окупацията на Източна Европа от нацистки СССР, с който вече никога няма да имаме нищо общо.
6.
Бургас
09.05.2024 13:52:04
75
46
Велика Русия! Велик Путин! Истински държавник!
5.
ТОЙ
09.05.2024 13:51:50
76
50
СЛАВА НА РУСКАТА АРМИЯ ! СЛАВА РОССИИ!
4.
До 1
09.05.2024 13:50:39
105
50
МАМИЦАТА ТИ МРЪСНА,БОКЛУК ПРОДАЖЕН,евроГЕЙски
ИЗЧАДИЕ НА АДА
СЛАВА РОССИИ
СЛАВА РОССИИ
СЛАВА РОССИИ
3.
яае
09.05.2024 13:49:10
57
75
Къде е полицията да ги разпръсне тези отрепки русоробски боклуци. Особено гнусния русораст , който мърси българското знаме с тениската със Z.
2.
Сс
09.05.2024 13:49:06
79
49
СЛАВА РОССИИ
1.
Чимoдан ВокZалОff
09.05.2024 13:49:01
64
104
Майка ви и комунистичеки уроди долни!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори