Агнешко и калкан на една цена в Бургас преди Великден, кое предпочитате?
Преди Великден сергиите на пазара са заредени със свежи зеленчуци за Вашата салата, но и с прясна риба, която хората, които не ядат месо, могат да добавят към празничната трапеза
Агнешкото месо на пазара „Краснодар“ в Бургас се разграбва много бързо 10 дни преди Великден, установи репортерска проверка на Флагман.бг. Цената за килограм е 22 лв., а месото е доставено главно от карнобатските животновъди, които са известни в цяла България с добре гледаните животни и качеството, които предлагат.
„Наравно се купуват плешка, бут и ребра, няма как да кажем кое повече. Още сутринта транжираме целите агнета и за часове се разпродават“, споделят търговци.
Следете месото да е с розов цвят, гладка текстура и със син печат, което доказва произход България, съветват от Областната дирекция по безопасност на храните.
Преди Великден сергиите на пазара са заредени със свежи зеленчуци за Вашата салата, но и с прясна риба, която хората, които не ядат месо, могат да добавят към празничната трапеза. Пресният калкан например е между 20 и 30 лв. за килограм, което е абсолютно нормално за вкусната черноморска риба.
Така агнешкото преди Великден и калканът са на една цена, кое ще предпочетете, е въпрос на вкус.