Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън
Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сладки картофи - 10 на бр.
кашкавалена извара - 300 г
розови домати - 4 зрели
краве масло - 1 пакетче
копър - 2 стръка пресен
черен пипер
червен пипер
чесън - 3 скилидки
гауда - 50 г кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Представям ви една любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце! Нежна извара, ароматен копър, сочен домат и пикантен чесън се крият под златистата кашкавалена коричка на тези неустоими картофи.
Пригответе ги и ще си оближете пръстите!
Сваряваме сладките картофи в голяма тенджера с подсолена вода на котлона за около 20-30 минути или докато омекнат. Докато картофите се варят, се заемаме с приготвянето на плънката.
Натрошаваме изварата в средно голяма купа, добавяме към нея нарязаните на ситно розови домати, копъра, черния и червен пипер. Смачкваме чесъна в преса за чесън и прибавяме и него към сместа. Разбъркваме добре, докато придобие хомогенен вид.
След като картофите се сварят, ги сваляме от котлона и измиваме със студена вода. Обелваме ги и оформяме с лъжичка капаче отгоре, след което започваме да ги дълбаем. След издълбаването им ги посоляваме добре, взимаме маслото и го разтопяваме на котлона, след което намазваме с него картофите обилно.
Напълваме картофите с плънката от извара, домати, копър и чесън, поръсваме с настъргания кашкавал ''Гауда'' и ги подреждаме в тавичка, застлана с хартия за печене.
Запичаме сладките картофи в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, или докато кашкавалът се разтопи и придобие хрупкава златиста коричка. Сервираме, докато са топли. Да ви е сладко!
Източник: Gotvach.bg