Професионалните готвачи правят ребърцата само с тази марината, стават толкова ароматни и сочни
Намазвате добре ребърцата и печете – толкова е лесно. Всяка домакиня ще се справи отлично
Ако ви се хапват вкусни, крехки и ароматни ребърца – това е рецептата за вас. Тайната на добрия вкус е в маринатата, която се приготвя много лесно. Намазвате добре ребърцата и печете – толкова е лесно. Всяка домакиня ще се справи отлично. Ето какви са стъпките.
Необходими продукти
1 кг свински ребра
150 мл. мед
100 мл. меден оцет
50 мл. кетчуп
1/2 връзка мащерка
черен пипер
сол
За гарнитура:
4 картофа
олио
Начин на Приготвяне
Първа стъпка от рецептата е да приготвите ароматната марината за ребрата. Смесете мед, кетчуп, меден оцет, черен пипер, сол и мащерка. Слагат се свинските ребра в подходящ съд и се объркват много добре в сместа.
Оставете около час ребърцата в хладилника, за да престоят, като ги покриете с фолио. След това се нареждат в тава, която се покрива с алуминиево фолио и се пекат 2 часа на 160 градуса.
Обелвате картофите и ги нарязвате на ивички. Изпържват се в загрято олио или във фритюрник. След 2 часа фолиото се маха, ребърцата се намазват с още малко от маринатата и се връщат да се пекат за 15 минути.
Сервирате ребърцата с картофите.