Истински шедьовър! Тази турска мокра торта подлуди всички, става за нула време и е бюджетна
Опитайте я още днес
Рецептата за тази торта стана хит в Турция. Тя се приготвя много лесно, бюджетна е, а вкусът й е толкова впечатляващ, че изчезва за секунди. Опитайте я още днес!
ПРОДУКТИ
3 бр. яйца
1.50 ч.ч. захар
5 с.л. какао
1 пак. бакпулвер
2 пак. ванилия
1/2 ч.ч. олио
3.50 ч.ч. краве прясно мляко
1 пак. сметана суха
300 гр. брашно тип 500
1 ч.ч. вода
50 гр. черен шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Разбийте яйцата с миксер. Към тях добавете 1 ч.ч. захар и продължете да разбивате. Добавете 3 с.л. какао, бакпулвера и ванилията.
2. Намазнете сравнително голяма тавичка и включете фурната да загрява на 200 С.
3. Към сместа добавете олиото и 1/2 ч.ч. мляко. Не спирайте да бъркате с миксера. Добавете 2 ч.ч. брашно и разбийте до хомогенна смес. Изсипете в тавичката.
4. Печете 10 минути на 200 С. След това намалете на 180 С и печете още 15 минути.
5. Разбийте сухата сметана според указанията на опаковката (с мляко или вода, колкото е посочено).
6. В тенджерка сложете 1 ч.ч. мляко, 2 с.л. какао, останалото брашно (2 с.л.) и останалата захар (5 с.л.). Разбъркайте с телена бъркалка.
7. Сложете на котлона и добавете 1 ч.ч. вода. Гответе, като не спирате да бъркате, докато сосът не се сгъсти. Добавете черен шоколад на кубчета и разбъркайте да се разтопи.
8. Когато извадите сладкишът от фурната, залейте с 2 ч.ч. прясно мляко и изчакайте да попие. Оставете да се охлади, след това намажете със сметаната и отгоре залейте с шоколадовия сос.
9. Оставете да се охлади за 2 часа в хладилник и сервирайте.