НАП прибира оборота на ресторанти
Данъчните стартират проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета
Данъчните прибират оборота на ресторанти със стари задължения към държавната хазна. Национална агенция за приходите стартира проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. Контролните действия се извършват съвместно от екипи на „Фискален контрол“ и публични изпълнители. На 5-ти февруари, първият ден от планираните проверки, са инспектирани над 20 търговци с обекти за хранене, които са имали просрочени задължения. С цел пълно или частично погасяване на дълговете, са иззети сумите, налични в касите на длъжниците, обявиха от НАП.
За да избегнат налагане на принудителни мерки, от НАП призовават търговците, които имат временни финансови затруднения, довели до просрочени публични задължения, да се свържат с компетентния публичен изпълнител и да обсъдят с него възможностите за погасяване на дълга.
Междувременно през първите пет дни на февруари, инспектори на НАП провериха над 180 заведения и хотели в зимните курорти Банско, Боровец, Пампорово. Проверяващите са установили 40 нарушения, сред които неиздаване на касови бележки, несъответствие на документите за продажба с изискванията, разминаване между маркираните на фискалното устройство суми и наличностите в касата и други.
В рамките на зимната контролна кампания, данъчните инспектори са извършили т.нар. явно наблюдение, което означава, че те са се легитимирали и в продължение на няколко дни са присъствали в заведението или хотела. Така фискалните контрольори са проследили постъпленията, след което са ги сравнили с продажбите в предходни периоди. В проверките се е включил и така наречен "таен клиент", чрез който безспорно е установено, че част от търговците не издават документи за извършените продажби.
Къде намери кола 0.250 на цена 0.80лв.?
Най най-ниската цена в момента е 1.05лв. от склад и ако се договориш за кеш бек при поръчано количество от над 1000 каси, може да ти пуснат още 2-3 стотинки. При заведенията и ресторантите е нормална надценката от 300% до 500%. Има заплати, осигуровки, (евентуално) наем, ток, вода, консумативи, стока, ДДС, ДОД, КД и други комулативни данъци... Отвори ресторант и покажи как се прави :)
КОЛА 0.250 ЦЕНА В ЗАВЕДЕНИЕ 4 ЛВ
КВИ ДАНАЧНИ ЗАТВАРЯЙТЕ ГИ
Аийй стига ве....