Рецепта за пържен ориз с чеснови пържоли
Разкошно ядене за понеделник ечер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
ориз - 100 г
вода - 15 л
свински пържоли от бут - 250 г
соев сос - 1 с.л.
замразени зеленчуци - 300 г микс микс моркови и грах
чесън - 6 бр. скилидки
соево олио - 2 с.л.
чили - 1 или 2 на вкус
китайски подправки - на вкус микс 5
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пържен ориз с чеснова пържола може да се приготви в тиган или уок. Пърженият ориз е най-вкусен, ако го сготвите навреме и го оставите да изстине напълно. Изсипете ориза в тенджера. Покрийте леко с вода или по правило - един пръст вода над количеството ориз. Добавете щипка сол. Поставете капака. Оставете да заври за кратко.
Оставете ориза да кисне на ниска степен за 20 минути. Разстелете в чиния и оставете да изстине. Нарежете свински пържоли от бут на ивици и ги сложете в купа. Аз ги изпържиx цели и после ги нарязах - и двата начина работят добре! Смесете соевия сос.Нарежете чесъна на ситно.
Почистете чушката чили от семките и нарежете на фини кръгчета. Загрейте масло. Пържолите се запържват силно. Аз реших да ги запържа цели и преди сервиране да ги нарежа на ивици. В същата мазнина с месото /или без/ добавете ориза. Добавете микс замразени грах и моркови. Запържват се за кратко. Намалете леко температурата.
Смесете чесъна и чилито. Подправете пържения ориз с китайски микс 5 подправки на прах. Сервирайте и се насладете на пържен ориз с чеснови пържоли
с "вода - 15 л" ще се подмивате ли?