Нарязвам 2 ябълки върху бутер тестото и правя най-вкусния десерт, вече не искат друго у дома
Рецепта за домашни ябълкови охлювчета
Ябълковите охлювчета по тази лесна рецепта са толкова вкусни, че дори нямах време да ги сложа на масата, а те вече бяха изядени! Оттук нататък винаги трябва да имам в наличност ябълки и бутер тесто – иначе вкъщи ми се сърдят!
Домашни ябълкови охлювчета
Необходими Продукти:
2 ябълки
малко пълнозърнесто брашно
500 г бутер тесто
30 г разтопено масло
кристална захар
разтопено масло за намазване
канела
Начин на Приготвяне:
Нарежете ябълките на четвъртинки, премахнете сърцевината, след което нарежете на тънки филийки.
Извадете бутер тестото и го разтворете на плота. Поръсете с брашно, след което го разточете на правоъгълник.
След това намажете тестото с разтопено масло.