Рецепта за ароматна картофена яхния
Ето как да я приготвите
Продукти:
1 кг картофи
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
2 глави жълт лук
1 голяма зелена чушка
4 скилидки стрит чесън
около 3 см парче обелен корен от джинджифил, настърган
1 червена люта чушка
1 чаена лъжичка куркума на прах
1 чаена лъжичка смлян кимион
1 чаена лъжичка смлян кориандър
2 домата
1 супена лъжица доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват като за яхния.
Сложете ги в тенджера да се варят.
Когато водата заври, засечете 15 – 20 минути.
Картофите трябва да са почти готови, но не и да се разпадат.
Отцедете ги и оставете настрана.
В Дълбока тенджера загрейте зехтина.
Добавете в него нарязания лук и го задушете, докато започне леко да се карамелизира.
След това се слага нарязаната чушка.
След още няколко минути може да добавите чесъна, джинджифила и червеното чили.
Бъркайте около 1 минута.
След това сложете куркумата, кимиона и кориандъра и разбъркайте.
Добавете нарязаните домати, а след около 3 минути и разтвореното във вода доматено пюре.
Сипете и 1 чаша вода.
Разбъркайте и сложете картофите.
Подправете със сол и черен пипер.
Похлупете с похлупак и гответе 15 минути или докато картофите са напълно готови.