Рецепта за свинско роле с картофи на фурна
Нарязва на филийки и се сервират по 2 парчета печено свинско заедно с приятната компания на картофа
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско контрафиле - 2.5 кг
моркови - 6 бр.
печурки - 1 буркан мариновани
сол
черен пипер
олио
картофи - 2 кг
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Свинското контрафиле в моя случай бяха 2 парчета. Всяко от тях се разрязва по дължина, като от цилиндрична форма трябва да стане на един голям лист месо с дебелина около 1.5 см. Разреза е спираловиден отвън навътре, към центъра на месото. Морковите се измиват и слагат в тенджерка с вода. Слагат се на котлона до омекване. Отцеждат се и се оставят да се охладят, като може да се залеят със студена вода.
Големите парчета месо се натриват добре със сол и от двете страни. Поръсват се с черен пипер. Морковите се обелват. Нарязват се на дълги лентички. Гъбите се отцеждат и се разрязват на две през средата. Нареждат се по равно върху всяко от свинските парчета. Завива се като руло. С конец се завързват солени рула, за да останат във формата на роле. Подготвя се нагорещен тиган с олио, за да се запечата месото.
Ролетата се запечатват едно по едно от всички страни. Слагат се в голямата тава, която има капак. Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на полумесеци. Добавят се в тавата. Овкусяват се със сол. Останалата мазнина от запечатването на ролетата се добавя. Добавя се вода.
Слага се капакът и се пече на 180 °C около 150 минути. Преди да се изкара от фурната, капакът се отстранява за 10 минути. Свинското роле се нарязва на филийки и се сервират по 2 парчета печено свинско, добавя се от картофа.
Източник: Gotvach.bg