Рецепта за бишкотена торта за гости
Сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
бишкоти - около 200 г
течен карамел - заливка
череши - или други сезонни плодове (за украса)
ликьор - и мляко за напояване на бишкотите
СЛАДКАРСКИ КРЕМ
прясно мляко - 1 л
нишесте - 50 г натурално, царевично
яйца - 4 бр.
ванилова захар - 8 или 10 г
захар - от 150 до 200 г (на вкус)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бишкотена торта за гости - сладко удоволствие, с което ще впечатлите всички на масата. Първо приготвяме крема за бишкотената торта. За целта загрейте 900 мл мляко в касерола на умерен огън. Сипете захарта и бъркайте, докато се разтопи. В отделна купичка разбийте яйцата с нишестето, ваниловата захар и останалите 100 мл мляко.
Сипете на тънка струйка към горещото, но не врящо мляко на котлона. Бъркайте с телена бъркалка на слаб/умерен огън до сгъстяване на крема. Имайте предвид, че кремовете с нишесте остават една идея по-редки от тези, които са приготвени с брашно. После като престоят стягат, затова не се притеснявайте.
Дръпнете от огъня и периодично разбърквайте кремчето за тортата, докато в същото време си приготвяте другите продукти. Вземете правоъгълна форма за кекс или терин и сложете пласт бишкоти, напоени в мляко смесено с ароматен ликьор по ваш вкус (напоследък ползвам много розовият Tetratea с Хибискус - разкошен е за десерти).
Сипете от крема и малко от течния карамел и редете бишкоти, крем и карамел до привършване на основните продукти. Оставете тортата да изстине, после приберете в хладилник за няколко часа. Сервирайте със сезонни пресни плодове.
Източник: Gotvach.bg