Рецепта за пилешка мусака
Не разваляйте хубавата мусака с кайма, а я пригответе с пилешко месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо - 300 г, сварено
картофи - 500 г, сварени
моркови - 1 брой, сварен
чушки - 2 броя, печени и обелени
домати - 2 броя, настъргани
лук - 1 брой
яйца - 2 броя
кисело мляко - 1 ч.ч.
сол - на вкус
черен пипер - по вкус, млян
чубрица - 1 к.л.
олио - 2 - 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото, морковът, картофите и чушките се нарязват на малки парчета, а лука - на ивици. Посоляват се леко. Тава с размери 30х20см се намазва с олио и в нея се подреждат първо картофите, след това морковът, чушките, месото и лука.
Върху тях се изсипват доматите, поръсват се с черния пипер. Ястието се запича на 180 °C за 15-20 минути. Яйцата се разбиват, смесват се с млякото и с получената смес се заливат продуктите в тавата. Отгоре се поръсват с малко чубрица и 2-3 лъжици олио. Мусаката се допича до зачервяване само на горен реотан. Излизат 4-5 порции.
Източник: gotvach.bg