Рецепта за пиле "Омъжи се за мен"
Пилешки бутчета със сметанов сос, сушени домати и пармезан - толкова вкусно, че всеки би се оженил за жената, която го сготви
Необходими продукти:
Пилешки бутчета
Сушени домати
Чесън
Пармезан
Сол
Черен пипер
Мащерка
Пилешки бульон
Течна сметана
Олио
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Нарежете сушените домати на дребно, а чесъна - на ситно. Настържете пармезана. Хубаво овкусете пилешките бутчета в сол и черен пипер. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура.
Запържете пилешките бутчета първо с кожата надолу. Пържете около 5 мин - до златиста кожа, после обърнете и пържете още около 5 мин. Извадете и подредете в тава, в която после ще запечете. Сипете и запържете за около 2 минути нарязаните на дребно сушени домати, чесъна и мащерката. Добавете пилешкия бульон, сметаната и настъргания пармезан. Разбъркайте хубаво. Оставете сметановия сос да заври. Отстранете и изсипете върху пилешките бутчета. Поставете тавата с пилето със сметана в предварително загрята фурна на 200 °C и запечете за около 25 минути, пише NOVA.
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"
Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си
5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка
Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме
Последното Новолуние на 2025 носи неочаквано чудо за тези 5 зодии
Орлин Колев: Президентът няма срок за третия мандат, изборите остават неясни
Директорът на 138-мо училище: Не съм слагал камерите в тоалетните
