Мързелива рецепта за печен крем с тиква
Поднесете го в контрастна чиния
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиква - 1 и 1/2 ч.чаша печена или сварена
захар - 1 ч.ч.
яйца - 2 бр.
прясно мляко - 500 мл
ванилия
канела
кардамон
карамфил
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Поставяме по една чаена лъжичка захар във всяка формичка за крем и ги оставяме във фурната, докато захарта се карамелизира. Изсипваме всички останали продукти в блендер и разбиваме, докато се получи гладка и хомогенна течност.
С помощта на черпак пълним всяка формичка с получената смес. Поставяме формичките в тавичка, в която наливаме предварително загрята до кипване вода, така че да стига до около 2/3 от височината на съдинките. Печем крем карамела в предварително загрята фурна на 170 °C.
Оставяме крема да се охлади напълно и после поставяме крема с тиква в хладилник. Преди сервиране може леко да минем с нож по стените на формичката, за да се отлепи по-лесно формичката и обръщаме в чиния. Ако не се получи от първия път, можем да потопим дъното в съд с гореща вода или за кратко да нагреем със запалка. Поднесете в контрастна чиния мързелив печен крем с тиква