Чудна рецепта за мариновани моркови с чесън в буркани
Маринованите моркови са хрупкави, вкусни и вървят с домашната ракия на мъжа им
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 300 Г БУРКАН
моркови - 2 бр.
ябълков оцет - до резката
захар - 1/2 ч.л.
морска сол - 1/2 ч.л.
синапено семе - щипка
чесън - 3 скилидки
черен пипер - 1 счукани зърна
бахар - 1 зрънце
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме си морковите и ги нарязваме на кръгчета. Чесъна почистваме от люспите. Поставяме морска сол, захар, бахар, едро смлян чер пипер, скилидките чесън. Измиваме си добре бурканчетата, като наливаме ябълковият оцет до резката.
Подреждаме морковите и чесъна, като заливаме с вода, която трябва да ги покрие. Бурканчетата стерилизираме, като слагаме в тенджера със студена вода. Оставяме да заври и след като се случи, оставяме за 15 минути да ври под ключ.
След това веднага изваждаме бурканите с моркови и обръщаме с капачките надолу. Оставяме да изстинат напълно и тогава прибираме на хладно. Маринованите моркови с чесън в буркани са готови.